Презентація 4 клас "Палітра мистецтва Криму"

Про матеріал
Розробка уроку для дистанційного навчання, 4 клас музичне мистецтво. Урок із відео матеріалами. Сподіваюсь буде корисним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Палітра мистецтва Криму

Номер слайду 2

Номер слайду 3

На півдні України розквітло надзвичайно самобутнє мистецтво кримськотатарського народу. У ньому гармонійно поєднано мистецькі традиції країн Азії та Європи, помітні відгуки давніх культур і риси національного фольклору.

Номер слайду 4

Фольклорне музичне мистецтво кримськотатарського народу – яскрава палітра, зокрема пісні-частівки «чин», сумні «долу», релігійні співи «мевлюди» та ін. Народні кримськотатарські пісні зазвичай виконуються одноголосно. Для них є характерним вишуканий інструментальний вступ, що виражає настрій творів.

Номер слайду 5

Послухайте одну з пісень кримськотатарського народу«Дохур». Які почуття вас охоплюють під час слухання пісні?

Номер слайду 6

Розгляньте традиційні кримськотатарські музичні інструменти. Саз. Туйдук Кеманча Кавал Давул

Номер слайду 7

Дивимося святковий танець «Хайтамар», у перекладі означає «повернення»Які провідні інструменти ви відчули у цьому танці?

Номер слайду 8

Суса́на Алі́мівна Джамаладі́нова,більш відома як Джама́ла - українська співачка кримськотатарського походження, народна артистка України (2016), переможиця музичних конкурсів «Нова хвиля – 2009 та «Євробачення-2016» з піснею «1944», яка присвячена трагедії виселення народу з крисмького півострова. Джамала виконує пісні в стилях джаз, соул, фанк, фолк, госпел, поп та електро, бере участь в оперних постановках і шоу.

Номер слайду 9

Розкажіть про засоби музичної виразностіДоберіть слова, які характеризують цей твірмужнійвольовийрадіснийлегкийсміливий. Танцю-вальнийтривожний

Номер слайду 10

А я живу на рідній Україні!Слова: Наталія Май Музика: Наталія Май1. Хтось говорить: за морями сонце світить, там життя неначе у раю. Тільки знаю я від мами, що любити треба землю рідную свою!Приспів: А я живу на рідній Україні, |Де волошковий цвіт милує зір, |Де на квітучій диво-полонині |Нам соловейко свій дарує спів! | (2)2. Хтось говорить: за морями небо синє, там пророчать гори золоті. Тільки знаю я від мами: в Україні можна своє щастя віднайти!Приспів. (2)

Номер слайду 11

Рефлексія «Плюс – мінус - цікаво»- Все те, що сподобалось на уроці, було цікавим і корисним.- Все те, що не сподобалось здавалося важким незрозумілим та нудним.- Факти, про які дізналися на уроці, чого б ще хотіли дізнатися.

Номер слайду 12

Дякую за роботу на уроці

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Палеева Екатерина
    Щиро дякую за Вашу роботу! Обов'язково скористаюся на уроці музичної літератури.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
844
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку