Презентація. 4 клас. Урок № 18

Про матеріал

Презентація до уроку музичного мистецтва у 4 класі. Тема уроку: "Музична культура Білорусії та Молдови" (за підручником Аристової, Сергієнко). Презентація містить 18 слайдів і повністю відповідає запропонованому мною конспекту уроку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

4 класІІ семестр. Урок № 18

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Музичне вітання. Урок музики у нас. Запросив усіх у клас. Привітаймось дружно всі: До, ре, мі, фа, соль, ля, сі!Урок музики почався. Кожен з вас приготувався?Ми готові вже співати,грати й навіть танцювати!

Номер слайду 4

- Який музичний твір вас зустрічав?Актуалізація опорних знань учнів Що таке частівка? Які її характерні особливості? Як на Русі називалися мандрівні музиканти-акробати? Які спільні риси має музична мова російського та українського народів?

Номер слайду 5

Музична подорож до Білорусіїта Молдови

Номер слайду 6

Край расскинулся мой у Днепра и Двины, Там , где слышится гул беловежской сосны, Где бескрайны пространства лесов и лугов, Где на пашнях немолкнущий гром тракторов, Где для дум соколиных высокий полет, Где живет работящий и сильный народ, Где Купалы и Коласа песни звенят , Где леса партизанскою славой шумят...

Номер слайду 7

Білорусія

Номер слайду 8

“ Бульба ”(з білорус. – картопля)улюблений танець білоруського народу

Номер слайду 9

Костянтин М’ясков “ Білоруський танець ”Яку народну пісню використав композитор у своєму творі? - Які особливості звучання пісні в інструментальному творі українського композитора?- Що зближує її з українською музикою?

Номер слайду 10

“ Перепілонька “білоруська народна пісня. Наша перепілка старенькою стала. Приспів: Ти ж моя, ти ж моя, перепілонька,ти ж моя рідная перепілонька. А у перепілки заболіли ніжки. Приспів. А у перепілки спинка заболіла. Приспів. А у перепілки голівонька болить. Приспів.

Номер слайду 11

Звідки ж бере коріння своє слово “ баян ”?Ця назва пішла від імені легендарного давньоруського співака – дружинника Бояна. Інструмент баян відноситься до великої групи інструментів - гармонік. Мистецтво російських гармоністів нараховує більше півтора сотень років. У перші десятиліття нашого століття воно залишалося в основному розважальним: гармоністи-професіонали заробляли в розважальних закладах, грали біля каруселей і на манежах цирків.

Номер слайду 12

Народні струнні щипкові інструментибандурацимбали- Що у них спільного?гуслі

Номер слайду 13

склади пісенькуна текст білоруського вірша. Гра “ Композитор ”Без цимбалав, без дуди. Ходзяць ножкі не туди. А як дуду пачуюць - Самі ножки танцуюць.

Номер слайду 14

Народні духові інструментисопілкажалейка- Що у них спільного?дудка

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Молдавський фольклорбагатий на народні пісні й танці, гуморески, чарівні народні казки. Молдавська народна казка“ Про що співаютьжайворонки ”

Номер слайду 17

“ Молдовеняска ”найпопулярніший молдавський танець - Які інтонації зустрічаються у танці?

Номер слайду 18

Багатий і різноманітний білоруський фольклор. Він складається з трудових і обрядових, ліричних і жартівливих, танцювальних пісень – як і наш український. Пісенна творчість білоруського народу має спільну основуі характерні ознаки з українськими піснями, танцями, з фольклором інших слов’янських народів, адже їх об’єднує історична, мовна та культурна спорідненість.

pptx
Додано
13 грудня 2018
Переглядів
3532
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку