Презентація. § 5. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я 6 клас

Про матеріал
до підручника Основи здоров'я. 6 клас . Т.Є. Бойченко, І.П. Василашко,С.В. Василенко та ін. — К. : Генеза, 2014.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 5. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Яку їжу слід обирати, щоб бути здоровим?Пригадай

Номер слайду 3

Серед чинників, що впливають на здоров’я, важливе місце належить харчуванню. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвиткупоживні речовини. Ці складові — білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Для нормальної життєдіяльності організму потрібні також вітаміни. Якщо організму людини бракуватиме вітамінів, може погіршитися гострота зору, міцність кісток, може спостерігатися кровоточивість ясен тощо. Вітаміни містяться майже в усіх продуктах, особливо багато їх у свіжих овочах і фруктах.

Номер слайду 6

Мінеральні речовини також необхідні людині, особливо підлітку, для росту й розвитку кісток скелета, м’язів, кровоносної системи.

Номер слайду 7

Не можна забувати про значення води для організму людини, який, як відомо, приблизно на 2/3 складається з води. Без води неможливий жоден із процесів життєдіяльності людини. Зокрема, під час виділення води з потом регулюється температура тіла. Без води людина може прожити менше, ніж без їжі. Добова потреба у воді зазвичай становить 1,5-2,0 л. Денну норму води слід розподілити рівномірно протягом дня. Пити бажано за півгодини до їди або через 1,5-2 години після неї. Втамовуючи спрагу, не слід пити відразу багато рідини. Краще питиводу кожні 10-15 хв невеликими ковтками. Питна вода має бути чистою, прозорою, без домішок і запаху,кімнатної температури.

Номер слайду 8

ПІДСУМКИХарчування забезпечує діяльність різних органів і систем, і є важливою умовою міцного здоров’я, високої працездатності, гармонійного розвитку. Вживання продуктів, багатих на поживні речовини, достатнє вживання води — джерело здоров’я, сили, бадьорості.

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Прочитайте § 5. Значення води і харчування для розвитку і здоров’я2. Робота у зошиті:  Проект. Виконай проект «Дбаю про свій зір» за планом:1. Дізнайся, які продукти треба вживати для поліпшення гостроти зору.2. Аргументуй, чому вітаміни й мінеральні речовини важливі для збереження гостроти зору.3. Оформи результати дослідження і презентуй їх однокласникам.

pptx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку