Презентація "Харчовий раціон"

Про матеріал
Презентація до розділу ІІ "Фізична складова здоров’я" теми 12 "Харчовий раціон" за підручником "Основи здоров’я" для учнів 6 класу ЗЗСО автори: І. Бех, Т. Воронцова, В.Пономаренко, С. Страшко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи здоров’я 6 клас. Тема №12 «Харчовий раціон»Розділ ІІ. Фізична складова здоров’я

Номер слайду 2

Харчові звички Люди мають різні харчові звички та смакові уподобання. Одним подобається домашня їжа, інші поспішають поїсти в кафе. Одні надають перевагу здоровому харчуванню, інші залюбки вживають усе, що гучно розрекламоване або має яскраву упаковку.

Номер слайду 3

Стартове завдання. Назвіть по черзі одну страву, яка вам подобається, і одну яка не подобається. Як ви вважаєте, чи завжди те, що подобається, є корисним для здоров’я?

Номер слайду 4

Стартове завдання. Звичка до певної їжі формується з дитинства. За допомогою малюнка назвіть чинники, які найбільше вплинули на формування ваших харчових звичок.

Номер слайду 5

Раціональне харчування Той, хто дбає про своє здоров’я, має дотримуватися трьох принципів раціонального харчування: помірність, різноманітність і збалансованість. Помірність — вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму. Різноманітність — передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі і фрукти; м’ясомолочні вироби, ласощі). Збалансованість — означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

Номер слайду 6

Щоб визначити, скільки і чого тобі треба їсти щодня, можна скористатися так званою харчовою пірамідою. Вона показує, скільки порцій різних продуктів має бути у денному раціоні підлітка. Так, продуктів з найширшої частини піраміди треба споживати більше, а з вужчих її частин - менше. Раціональне харчування

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Якщо таке трапляється не частіш як один раз на тиждень, це не зашкодить твоєму здоров’ю за умови, що ти вживаєш свіжі продукти. Та коли це відбувається регулярно, важливо навчитися правильно підбирати страви. За допомогою блок-схеми, що буде подана на наступному слайді, склади поради для тих, хто часто обідає не вдома. Як правильно обідати, коли ти не вдома

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У твоєму віці лише на підтримання дихання та інших функцій організму дівчаток потрібно на добу не менш як 1310 ккал, хлопчиків не менш як 1440 ккал. Помірна активність збільшує потребу приблизно у 1000 ккал, інтенсивні заняття спортом можуть збільшити її у 1,5—2 рази. Так, підліток-баскетболіст у звичайний день витрачає приблизно 2500 ккал, а в день тренування до 4000 ккал. Витрачену енергію можна швидко поновити за рахунок їжі. Визначення калорійності харчового раціону

Номер слайду 13

1. За допомогою харчової піраміди і табл. 4 (с. 38—39) склади свій раціон для днів, коли не займаєшся спортом.2. За допомогою табл. 5 додай до цього раціону страви достатньої калорійності для днів, коли займаєшся спортом чи фізичною працею. Визначення калорійності харчового раціону

Номер слайду 14

Підсумки. Більшість харчових звичок люди набувають у дитинстві. Тому важливо вчитись правильно харчуватися. Принципи раціонального харчування — помірність, різноманітність і збалансованість. Харчова піраміда допомагає визначити, скільки і чого треба споживати щодня. Калорійність харчового раціону має відповідати енергетичним витратам твого організму.

Номер слайду 15

Домашнє завдання§7 опрацювати. Зробити невеликий конспект. Виконати завдання зі слайду 13

pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
1008
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку