Презентація "7 чудес Антоніо Гауді"

Про матеріал
Шановні колеги, пропоную вашій увазі презентацію на тему: "7 чудес Антоніо Гауді". дана презентація знайомить з творчістю відомого каталонського архітектора Антоніо Гауді.. Його творчість належить до стилю «модерн», однак він використовував елементи дуже різних стилів і створював абсолютно нову архітектуру. За своє життя він створив понад 20 шедеврів архітектури. Більшість з них включені до переліку «Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», але всі без винятку, є популярними туристичними місцями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 чудес Антоніо ГаудіПідготувала: вчитель історії Новозлатопільської ЗОШ IIII ступенів. Савченко М. М.2018

Номер слайду 2

Антоніо Гауді (1852-7 червня 1926)

Номер слайду 3

Антоніо Гаудікаталонський архітектор, відомий своїми химерно-фантастичними будівлями, більшість з яких розташовані в Барселоні, Іспанія. Його творчість належить до стилю «модерн», однак він використовував елементи дуже різних стилів і створював абсолютно нову архітектуру. За своє життя він створив понад 20 шедеврів архітектури. Більшість з них включені до переліку «Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», але всі без винятку, є популярними туристичними місцями. Гауді мав феноменальний розум. Він практично ніколи не працював з кресленнями, все обчислював усно, а його головними інструментами були уява і інтуїція. Дар Гауді полягав у дивовижній здатності намалювати в своїй уяві будівлю, а потім втілити її в камені. Пропонуємо вашій увазі 7 найвідоміших робіт цього геніального архітектора.

Номер слайду 4

Будинок Вісенс (1883-1885 рр)

Номер слайду 5

Цей будинок в Барселоні був першою самостійною спорудою Гауді. Каса Вісенс являє собою змішування різних архітектурних стилів, найбільш яскравим і впізнаваним з яких є мавританський стиль «мудеха». Структурні форми й орнаментальні рішення відображали симпатію Гауді до східного мистецтва, насамперед мавританського, персидського і візантійського.

Номер слайду 6

Парк Гуель (1900-1914 рр.)

Номер слайду 7

Казкові будиночки, лавка у вигляді змії, фонтани, скульптури - це все знаменитий парк Гуель. Парк, площею 17,18 га, знаходиться у верхній частині Барселони і представляє собою поєднання садів і житлових зон. Парк Гуель був задуманий як зелена житлова зона в стилі модної в той час в Англії містобудівної концепції міста-саду

Номер слайду 8

Будинок Бальо (1904 - 1906 рр)

Номер слайду 9

Будинок Бальо, або як його ще називають Будинок Кісток, був побудований ще в 1877 році. І якби не Антоніо Гауді, якому дали замовлення реконструювати будівлю, він би так і залишився звичайним будинком. Особливістю Бальо є практично повна відсутність в його оформленні прямих ліній. Хвилясті обриси проявляються як в декоративних деталях фасаду, висічених з тесаного каменю, так і в оформленні інтер'єру. Всі декоративні елементи будинку виконані кращими майстрами прикладного мистецтва. Ковані елементи створені братами Бадія, вітражі - склодувом Жузепе Пелегрі, кахлі - П. Пужолом-і-Баусісом сином, інші керамічні деталі виконав Себастьян-і-Рібо.

Номер слайду 10

Будинок Міла (1906-1910 рр)

Номер слайду 11

Проект цієї будівлі Гауді став новаторським для свого часу: продумана система природної вентиляції дозволяє відмовитися від кондиціонерів, міжкімнатні перегородки в кожній з квартир будинку можна переміщати на свій розсуд, є підземний гараж. Три внутрішніх дворики (один круглий і два еліптичних) є характерними елементами оформлення, до яких архітектор постійно звертався, щоб наповнити приміщення в своїх будівлях достатньою кількістю світла і свіжого повітря.

Номер слайду 12

Ель-Капричо (1983-1885)

Номер слайду 13

Ель-Капріччо - це літній особняк на кантабрийському узбережжі в містечку Комільяс поблизу міста Сантандера, Іспанія. Химерний маленький палац, побудований в стилі «модерн», відноситься до раннього періоду творчості Гауді. Для зовнішнього оздоблення будівлі були обрані різнокольорові фарби. Цоколь оформили рустикальним каменем жовтувато-сірого кольору; фасад виклали смугами кольорової цегли, яка чергується з яскравими майоліковими кахлями. Рельєфна майоліка зображувала витончені квіти і листя соняшника.

Номер слайду 14

Палац Гуель (1885 - 1890 рр)

Номер слайду 15

Палац Гуель - міський житловий будинок в Барселоні, побудований на замовлення шанувальника таланту Гауді, каталонського промисловця Еусебіо Гуель. У цій споруді каталонський архітектор з'єднав традиційну для середньовічних палаців прямокутну структуру і кесонні стелі з такими інноваціями, як, наприклад, параболічна арка, характерна і для подальшої творчості Гауді. Палац має чотири основні поверхи, плюс підвал (цокольний поверх) і рівний дах з терасою.

Номер слайду 16

Саграда Фамілія або Спокутний храм Святого Сімейства (1882 - наш час)

Номер слайду 17

Це найвідоміший довгобуд в Іспанії - храм зводиться вже більше 130 років! Відповідно до проекту Гауді, споруда мала бути увінчана безліччю спрямованих увись монументальних башт, а всі елементи декорацій повинні були отримати глибоке символічне значення, пов'язане з Євангелієм або церковними обрядами. Розуміючи, що за його життя робота над храмом не буде завершена, Гауді спланував, також багато внутрішніх деталей. відповідно до задуму майстрів, закінчити будівництво храму планують у 2026 році.

pptx
Додано
14 серпня 2019
Переглядів
2985
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку