ПРЕЗЕНТАЦІЯ 7 КЛАС "ПОВІТРЯНИЙ ЗМІЙ"

Про матеріал
Повітряний змій, власну проектну діяльність. Застосовує методи проектування. Відтворює алгоритм методу фокальних об'єктів для вдосконалення чи створення виробу. Використовує моделі-аналоги для вдосконалення виробу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітряний змій7 клас. Урок 24

Номер слайду 2

Цілі: розвиток мотивації до технічного моделювання повітряних зміїв. Навчити дітей створювати моделі повітряних зміїв різних видів, поєднуючи дерев'яні рейки і обклеюючи отриману форму папером. Розвивати вміння прикрашати саморобку за допомогою малюнка, аплікації. Розвивати навички колективної роботи. Виховувати інтерес до природи і природних явищ.

Номер слайду 3

Що таке повітряний змій?У 1749 р а. Вільсон за допомогою повітряного змія що зробив?Творець Радіо 7 травня 1895 року?Що таке вуздечка?Хто вони?

Номер слайду 4

Леер

Номер слайду 5

Леер (стропа, фал) змія повинен витримувати прикладену на нього навантаження на розрив, при цьому бути досить тонким для зменшення власної парусності, і легким для полегшення підйому змія. Також леер повинен бути стійкий до перекручування і стирання.

Номер слайду 6

Фактори ослаблення міцності леера: Перегини леера і зав'язування його в вузол (зниження до 30-50% міцності). Вплив ультрафіолетового випромінювання Сонця. Механічне стирання. Зберігання леера в натягнутому стані. Леер з'єднується з повітряним змієм за допомогою коров'ячого вузла. При цьому, на кінці стропи зав'язаний простий вузол.

Номер слайду 7

Найпростіший повітряний змій з паперу. ЗАРИСОВАТЬ

Номер слайду 8

Піднімальна сила. Швидкість вітру на висотіТепер поговоримо про фізичні сили які діють на повітряний змій при підйомі його в повітря:

Номер слайду 9

Підйомна сила-сила, з якою повітряний змій тягне вертикально вгору. Підйомна сила залежить:від площі поверхні крила змія,швидкості вітру,щільності повітря,кута атаки поверхні змія по відношенню до напрямку вітру.

Номер слайду 10

Корисна підйомна сила становить підйомну силу з вирахуванням маси самого змія і леера. Існує таблиця з готовими розрахунками підйомної сили, необхідно тільки помножити значення кгс / м2 на площу запускається змія. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Скорость ветра, м/с1234567891011121314151617181920 Подъёмная сила, кгс/м²0,040,160,40,61,01,42,02,53,24,04,85,86,87,8910,211,61314,416

Номер слайду 11

За допомогою вищенаведеної формули можна обчислити мінімальну швидкість вітру, необхідну для підйому змія. Приклад:розрахувати швидкість вітру для підйому змія площею 2 м2, що важить разом з леером 1 кг. Відповідь: 2,5 м / с.

Номер слайду 12

Швидкість вітру на висоті. Додатково необхідно враховувати, що зі зростанням висоти збільшується і швидкість вітру. Швидкість вітру на заданій висоті залежить: Рівна тверда і плоска поверхня землі (водна гладь) 0,1. Рівне поле з невисокими чагарниками0,2. В районі з деревами, пагорбами, будівлями 0,3. Недалеко від дерев, пагорбів, будівель 0,4. Поруч з деревами і будівлями 0,5. Серед високих дерев і будівель 0,6. Скорость ветра на высоте.

Номер слайду 13

Багато дітей мріють запустити в небо повітряного змія. Але купувати іграшку в магазині ми не будемо , а налаштуємося і зробити його своїми руками. Нам знадобилися прості матеріали, трохи часу і бажання.

Номер слайду 14

Для виготовлення повітряного змія вам знадобляться наступні матеріали:поліетиленовий пакет для сміття;дві дерев'яні палички;мотузка;стрічка;лінійка;ножиці.

Номер слайду 15

За основу ми взяли саме це креслення. Його пропорції виявилися ідеальними.

Номер слайду 16

Візьміть дві палиці і зв'яжіть їх між собою за допомогою мотузки.

Номер слайду 17

Спочатку оберніть мотузку навколо вертикальної палиці, а потім – горизонтальної. В результаті повинен вийти подвійний вузол, як показано на фото.

Номер слайду 18

Робимо спеціальні" зарубки " на всіх краях рейок і натягуємо мотузку (міцну нитку). Всі краї теж закріплюємо краплею клею"Момент".

Номер слайду 19

Кінці палиць обмотуємо скотчем і робимо в них надрізи сантиметр глибиною. Через ці надрізи простягаємо волосінь, створюючи контури змія.

Номер слайду 20

Натягуємо сувору нитку, по колу фіксуючи на прорізах. Зверху фіксуємо скотчем, щоб волосінь з надрізу не вискочила.

Номер слайду 21

Кладемо каркас майбутнього повітряного змія на поліетилен.

Номер слайду 22

Обводимо змія маркером, додаючи по 1,5 см з кожного боку на поворот, і вирізаємо по контуру.

Номер слайду 23

Поліетиленовий пакет гарненько закріплюємо на кінцях нитки за допомогою скотча.«Тело» змея готово.

Номер слайду 24

Далі робимо вуздечку. Для цього на краю короткої палиці в точках А і Г (див.креслення) прив'язуємо по два відрізка волосіні АО І ГО довжиною, рівній стороні АВ (у нас це 25 см)- це будуть бічні частини вуздечки. Не забувайте додавати припуск на прив'язування. Всі вузли ми для надійності промазували суперклеєм, адже на волосіні важко зробити міцний вузол

Номер слайду 25

А довгу сторону вуздечки прив'язуємо за верхній кінець в (див.креслення). Від її довжини во залежить те, як змій буде літати. Тому краще не фіксуйте міцно місце прив'язки до основної волосіні, а поекспериментуйте з кутом нахилу.

Номер слайду 26

Після цього всі три кінця вуздечки пов'язуємо між собою в точці О і туди ж прив'язуємо леер. Ми додатково закріпили це місце скотчем.

Номер слайду 27

Робимо змію хвіст. Він потрібен не стільки для краси, скільки для правильного балансування. Саме регулюючи довжину і тяжкість хвоста (прив'язуючи або відв'язуючи від нього шматочки) можна поліпшити польотні якості повітряного змія.

Номер слайду 28

Хвіст змію можна робити з мотузки, зі стрічок і бантиків, поліетиленові пакети. Ми візьмемо пакети. Для цього пакети порізати на шматочки - шириною 10 см.

Номер слайду 29

Після цього смужки поліетилену зв'язали між собою, щоб вийшла мотузочок довжиною близько 3 метрів. Можна прив'язати їх до мотузки як бантики.

Номер слайду 30

Хвіст прикріплюємо до нижнього кінця змія (в точці Д) за допомогою скотча.

Номер слайду 31

Найцікавіше-прикрасити змія. У нас є чорний перманентний маркер, намалюємо повітряному змію маску інків . Тепер Чингачгук-Великий Змій повністю готовий до польоту!

Номер слайду 32

І так можемо прикрасити нашого змія.

Номер слайду 33

А потім ми перевіримо зроблені моделі в дії, провівши змагання по запуску повітряних зміїв.

Номер слайду 34

Ви виготовили іграшку, тепер прийшла пора запускати змія. Щоб політ пройшов успішно, слід керуватися деякими правилами: Для запуску вибирайте максимально відкритий простір без високих дерев, будинків і стовпів, які створюють перешкоди для вітру, а значить і для польоту повітряного змія. Щодо вітру зазначу, що для польоту нашого змія швидкість вітру повинна бути приблизно 3-6 м/с. Людина, яка буде запускати змія, повинна стояти так, щоб вітер дув йому в спину.

Номер слайду 35

 Не можна запускати повітряних зміїв поблизу ліній електропередач, під час грози, поруч зі сторонніми людьми, а також з тваринами або ж біля шосе.

Номер слайду 36

Домашнє завдання:намалювати свого майбутнього повітряного змія, приготувати матеріали та інструменти.

Номер слайду 37

 Презентація підготовленадля уроку "Трудове навчання" в 7 класіучителем Бердянського НВК №1 «Мрія»Картамишевим Ігорем Павловичемдякую за увагу

pptx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
5473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку