Презентація " А чи знаєте Ви, як виникла українська анімація ?"

Про матеріал
Дана презентація дозволяє коротко розповісти молодшому школяреві про історію виникнення та розвитку української анімації. Ілюстрації, які використані у презентації, мають зацікавити учнів та сприяти перегляду саме українських мультиплікацій. Позитивні, добрі та веселі персонажі обов‘язково сподобаються юному глядачеві!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

А чи знаєте Ви, як виниклаукраїнська анімація?Презентацію підготувала вчитель – методист вищої категорії Веремейчук Ганна Миколаївна. У презентації використані роботи учнів 3 – А класу. Початкова школа «Лісові дзвіночки»

Номер слайду 2

Українська анімація або українська мультиплікація — вид українського кіномистецтва, твори якого створюють методом покадрової зйомки послідовних фаз руху мальованих (графічна або мальована анімація) або об'ємних (об'ємна або лялькова анімація) картинок.

Номер слайду 3

Історія української анімації розпочалася у 1927 році, коли на Одеській фабриці художник-аніматор В'ячеслав Левандовський створив ляльковий мультфільм «Казка про солом'яного бичка», за мотивами одноіменної казки Олександра Олеся. На жаль фільм не зберігся, нам відомо про нього лише кілька кадрів. Кадр з мультфільму «Казка про солом'яного бичка», 1927 рік.

Номер слайду 4

В’ячеслав Левандовський – український художник-мультиплікатор, сценарист, режисер, ілюстратор-графік, засновник української анімації. Народився в Києві в родині почесного громадянина Києва, директора Третьої київської гімназії.

Номер слайду 5

У 1928 році Левандовський повернувся до Києва, де екранізував ще одну народну казку за сценарієм Туровського – «Казка про білку-хазяєчку та мишу-лиходієчку». Сценарій фільму написав Б. Туровський. Фільм — екранна версія народної казки — кінорозповідь про хазяйновиту й працьовиту білку, що збирає собі запаси на зиму, та про ліниву та злодійкувату мишу, яка запасів не робить, а все намагається поцупити харчі з білчиної комори. Маріонетки створені Левандовським для фільму. Вид анімаційний. Режисер В'ячеслав Левандовський

Номер слайду 6

У 1934 році молоді аніматори створили перший в історії України графічний мультиплікаційний фільм «Мурзилка в Африці» (реж. С. Гуєцький та Є. Горбач). В ньому розповідалось про казкового персонажа Мурзилка, який вирушив до Африки, щоб урятувати негреня від жорстокості й несправедливості.

Номер слайду 7

Через рік виходить «Тук-Тук і його приятель Жук», який зняли учні Левандовського: Семен Гуєцький та Євген Горбач. Пригоди хлопчика, на ім'я Тук-Тук і його песика Жука був першою спробою створити серійного персонажа.

Номер слайду 8

Розвиток української анімації відновився у 1950-х. Саме завдяки Іполіту Лазарчуку розпочався розквіт української мультиплікації. І початком були «Пригоди Перця» 1961 року. У 1967 році зняли фільм «Як козаки куліш варили»,так і зародилися Тур, Грай і Око.

Номер слайду 9

Другий мультфільм мав назву «Як козаки у футбол грали», був дуже популярний. За ним «Як козаки наречених визволяли», «Як козаки сіль купували», «Як козаки олімпійцями стали», «Як козаки мушкетерам допомагали», «Як козаки в хокей грали». Всього їх було 9.

Номер слайду 10

У 1976 році побачили перші серії мультсеріалу «Пригоди капітана Врунгеля». У 1980 році виходить мультфільм "Капітошка" про дружні стосунки Вовченя та каплі Капітошки. У 1981 році вийшов мультфільм "Аліса у країні див".

Номер слайду 11

У 1984 році на студії„ Київнаукфільм” відзняли мультфільм „Як Петрик П'яточкин слоників рахував”. А сценарії для нього написала та й, власне, вигадала самого персонажа — дитяча письменниця Наталья Гузєєва.

Номер слайду 12

Особливістю сучасної української анімації є поєднання українських мотивів з елементами фантастики.

Номер слайду 13

А який твій улюблений мультфільм?Міронов Назар. Клименко Мирослава. Колова Віра - Ніка Курбаль Поліна

Номер слайду 14

Меньшов Кіріл Собко Денис. Шемерда Віка. Токовчук Данііл. Гнатюк Аріна. Булгакова Марія

Номер слайду 15

Уяви, що ти робиш ілюстраціїдля мультфільму про драконів… Токовчук Даня. Собко Денис. Меньшов Кіріл

Номер слайду 16

Меньшов Кіріл. Теплова Таміла Гнатюк Аріна. Міронов Назар. Клименко Мирослава

Номер слайду 17

Задоя Тимофій. Шемерда Вікторія. Булгакова Марія. Юреско Віка

Номер слайду 18

Дякую за увагу та співпрацю!

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
1.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лісніченко Галина
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
pptx
Додано
8 квітня 2022
Переглядів
1243
Оцінка розробки
1.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку