Презентація " Абстрактні поняття"

Про матеріал
Розробки уроків і презентацій з логіки у 2 класі за програмою та посібниками О. Митника. Завданнями курсу насамперед є не тільки формування вмінь розв’язувати логічні задачі , а й навчити учнів міркувати, грамотно обґрунтовувати свою точку зору, самостійно приймати рішення. Матеріали допоможуть вчителям - практикам у складному процесі навчання та виховання всебічного розвиненої, творчої учнівської особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Грабчук Наталія Вікторівна вчителі початкових класів Старокостянтинівського ліцею імені М.С. Рудяка

Номер слайду 2

Ми будемо: Урок буде: • уважні • активні • творчі • цікавий • продуктивний • творчий

Номер слайду 3

ЦІКАВІ ЗАДАЧІ У гаражі 5 тракторів, а комбайнів менше. Скільки може бути у гаражі комбайнів? Поясніть свою відповідь. Може бути 4, 3, 2, 1. За умовою ці числа менші від 5 2. Оля старша від Максима на 3 роки. На скільки років старшою буде Оля через 5 років? На 3 роки 3. Василько написав на папірці число 89 і сказав Сергійкові: не виконуючи ніяких записів, зменш це число на 21. Як це зробив Сергійко? Перевернув папірець цифрами від себе 4. З множини слів: метр, кілометр, кілограм, деци­метр, сантиметр, міліметр — вилучити зайве слово. Якою спільною назвою можна об'єднати слова, що залишили­ся? Зайве — кілограм, всі інші — одиниці міри довжини

Номер слайду 4

- Пригадаємо, що називається поняттям? По­няття — це думка, виражена словом або словосполу­ченням — Що допомагає нам уявити поняття? Ознаки — Ліворуч записані поняття, а праворуч — озна­ки. Зачитайте поняття. Зачитайте ознаки. ОГІРОК ДЕРЕВ'ЯНА ПАРТА ЗЕЛЕНИЙ ЛИМОН ВЕСЕЛИЙ КИСЛИЙ —

Номер слайду 5

Якого виду ці поняття? (Конкретні). — Спробуйте утворити пари "поняття — ознака". — Яка ознака зайва? Чому? (Веселий. Ця ознака властива живим предметам)

Номер слайду 6

Послухайте історію і скажіть, які слова-поняття в ній зустріча­ються. На подвір’ї сиділи дві сестрички та їхня бабуся. Бабуся мережила серветку, а дівчатка сперечалися, що таке чесність і краса. - Бути чесним,— каже одна,— в житті дуже важливо. От я, наприклад, чесна людина — завжди правду кажу, ніколи не обманюю. -А я,— каже друга сестричка,— не лише правду кажу, я ще завжди найкраще одягнута, охайна. Краса — не менш важлива річ, ніж чесність. Бабуся слухала, слухала онучок і розсміялася. - Які ж ви чесні, якщо потайки від мене перед сніданком цукерки їсте, а в тролейбусі до школи «зайцями» їздите? І як можна бути красивою, коли вранці забуваєш чистити зуби?

Номер слайду 7

Про що сперечалися дівчатка? 1 група — «Я вважаю, що...» 2 група — «...тому, що...» З група — «...наприклад...» 4 група — «Таким чином...»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Абстрактні — це такі поняття, які узагальнюють окремі ознаки, сторони чи відношення між предметами. Причому ці ознаки мисляться як самостійні. Абстрактне поняття — поняття, в якому міститься ознака, ізольована від її носія.

Номер слайду 10

Загальне поняття Конкретне поняття Абстрактне поняття

Номер слайду 11

Підручник с. 19-20 Зошит с.9

Номер слайду 12

МНОЖИНА

Номер слайду 13

СЕРВЕР

Номер слайду 14

Придумайте якнайбільше слів з цими буквами. РАК, СОН, НІС, БОС О Р К Б А С Н Т І

Номер слайду 15

Страх, пам'ять, краса, правда, задача, пластилін ПЛАСТИЛІН Розум, добро, час, тепло, олівець, швидкість ОЛІВЕЦЬ

Номер слайду 16

ppt
Додано
14 березня 2019
Переглядів
2959
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку