Презентація " Адміністративна відповідальність неповнолітніх"

Про матеріал
Презентація " Адміністративна відповідальність неповнолітніх" . Однією з ознак правопорушення є юридична відповідальність, до якої притягають правопорушника. Процес притягнення до відповідальності відбувається за правилами , визначеними відповідальними кодексами . Однією з відповідальностей , які стосуються невовнолітніх є адміністративна відповідальність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адміністративна відповідальність неповнолітніх

Номер слайду 2

Адміністративний проступок - Це протиправна, винна(умисна або необережна) дія чи бездіяльність, що посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. Це визначення дається в ст. 9 КУа. АП; в ньому робиться акцент на об’єкти адміністративного проступку-громадський порядок, власніть, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За вчинення адміністративних проступків до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років можуть бути застосовані такі заходи впливу :

Номер слайду 6

зобов’язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого;застереження;догана або сувора догана; передання неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх заступають , чи під нагляд педагогічному або трудовому колективові з їхньої згоди, а також окремим громадянам на їх прохання.

Номер слайду 7

У цілому ж усі проступки , за вчинення яких неповнолітні можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, можна розділити на три групи : - проступки, за вчинення яких до неповнолітніх застосовуються заходи до впливу ( переважна більшість правопорушення, визначених чинним КУп. АП

Номер слайду 8

- проступки, за вчинення яких до неповнолітніх підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах , або ( з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника) до зазначених осіб можуть бути застосовані заходи впливу - проступки, за вчинення яких неповнолітні підлягають адміністративній відповідальності виключно на загальних підставах.

pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
759
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку