Презентація "Адольф Гітлер"

Про матеріал
Презентація з всесвітньої історії на тему "Адольф Гітлер".Уоротуі відомості біографії.Презентація з всесвітньої історії на тему "Адольф Гітлер".Уоротуі відомості біографії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Адольф Гітлер

Номер слайду 2

Адольф Гітлер (1889 — 1945) – засновник націонал-соціалізму, рейхсканцлер.

Номер слайду 3

Народився 20 квітня 1889 року на кордоні Німеччини та Австрії. У школі вчився слабо, вищу освіту так і не отримав. Йому двічі відмовляли при вступі до академії мистецтв Відня, не дивлячись на те, що він мав художній талант.

Номер слайду 4

З початком Першої Світової війни добровільно пішов на фронт. Він отримав звання єфрейтора, кілька нагород. У 1919 році Адольф Гітлер вступив у Німецьку робітничу партію. Під час кризової ситуації в країні йому вдалося перетворити партію в націонал-соціалістичну. У 1921 році Гітлер очолив партію.

Номер слайду 5

Після організації Баварського путчу був заарештований, засуджений на 5 років. За 9 місяців перебування у в’язниці написав працю «Майн Кампф» . У цьому творі він виклав свою позицію щодо расової чистоти, оголосивши війну євреїв, комуністів, заявив, що Німеччина повинна панувати у світі. Для Гітлера сходження розпочалося з кризою 1929 року. У 1933 році він був призначений рейхсканцлером. Після цього заборонив діяльність усіх партій крім нацистів. Був прийнятий закон, згідно з яким Гітлер став диктатором з необмеженою владою на 4 роки. У 1934 році він взяв собі титул вождя «третього рейху».

Номер слайду 6

Присвоївши собі ще більше влади, він ввів охоронні загони СС, заснував концентраційні табори, модернізував, оснастив зброєю армію. У 1938 році Гітлер захопив Австрію, потім західну частину Чехословаччини. У червні 1941 року Німеччина напала на СРСР. В кінці війни, коли німецькі війська зазнавали поразки, управління залишками армії йшло з бункера Гітлера. Коли ж Берлін був оточений, Адольф разом з дружиною Євою Браун покінчив життя самогубством.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку