Презентація "Альтернативні джерела енергії"

Про матеріал
Позакласний захід з хімії "Альтернативні джерела енергії" розроблено для учнів 9-х класів. Дозволяє розвивати і вдосконалювати пізнавальний інтерес учнів, допитливість, розвивати творчі здібності учнів. Найважливіше завдання заходу є посилення інтересу вихованців до хімічної науки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ НА ТЕМУ : « АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ »

Номер слайду 2

Альтернативні джерела енергії — відновлювані джерела енергії, до яких належать енергія сонячна, вітрова, геотермальна, енергія хвиль та припливів, гідроенергія, енергія біомаси, газу з органічних відходів, газу каналізаційно-очисних станцій, біогазів, та вторинні енергетичні ресурси, до яких належать доменний та коксівний гази, газ метан дегазації вугільних родовищ, перетворення скидного енергопотенціалу технологічних процесів.

Номер слайду 3

Традиційні джерела енергіїТеплова енергетика. Атомна енергетика. Гідроенергетика

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сонячна енергія - це кінетична енергія випромінювання (в основному світла), що утворюється в результаті реакцій у надрах Сонця. Оскільки її запаси практично невичерпні (астрономи підрахували, що Сонце буде «горіти» ще кілька мільйонів років), її відносять до поновлюваних енергоресурсів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гідроенергія  Енергія, отримувана з водних ресурсів. З метою максимального використання гідроенергії річок на них споруджують не окремі ГЕС, а каскаді таких станцій. Україна використовує лише 20% свого гідроресурсного потенціалу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Енергія приливів і відливів. Століттями люди роздумували над причиною морських приливів і відливів. Сьогодні ми достовірно знаємо, що могутнє природне явище – ритмічний рух морських вод викликають сили тяжіння Місяця і Сонця.

Номер слайду 10

 Вітрова енергія. Вітрова енергетика-це використання кінетичної енергії вітру. Найсприятливішими регіонами для спорудження ВЕС є Карпати і Крим.

Номер слайду 11

Геотермальна енергія- це енергія термальних підземних вод. Геотермальні електростанції розташовані на гейзерах. Потік води рухає турбіну,що з'єднана з електричним генератором.

Номер слайду 12

Біопаливо. Біопа́ливо органічні матеріали,що використовуються для виробництва енергії. Офіційне визначення біопалива — будь-яке паливо мінімум з 80 % вмістом матеріалів, отриманих від живих організмів, зібраних в межах десяти років перед виробництвом. Біопаливо-поновлюване джерело енергії.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Висновок. Отже,людина може використовувати альтернативні джерела енергії, які не шкідливі для навколишнього середовища, однак в наш час цей метод не дуже поширений, внаслідок низької ефективності в порівнянні з паливом. Енергетична стратегія України визначає такі перспективні напрямки розвитку альтернативних та відновлювальних джерел енергії: біоенергетика, видобуток та утилізація шахтного метану, використання вторинних енергетичних ресурсів, вітрової і сонячної енергії, теплової енергії довкілля, освоєння економічно доцільного гідропотенціалу малих річок України.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Іменинник Людмила Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шендюк Олексій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3.  AWERTO
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
  4. Bardakov Victor
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
3 квітня 2019
Переглядів
99884
Оцінка розробки
4.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку