Презентація " Алтимат фрізбі. Правила гри".

Про матеріал
У презентації описані правила гри "Алтимат фрізбі". Як правильно грати, як ловити диск, звідки прийшла ця гра в Україну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алтимат фрізбіФізична культура 5 клас нуш. Зробила вчитель фізичної культури ЗОШ № 5 м. Краматорськ Орлова Г. О.

Номер слайду 2

Основні правила гри. Алтимат – це командний вид спорту, в якому одночасно на полі знаходяться по 7 гравців в кожній команді та в якому у якості снаряду використовується літаючий диск – фрізбі. Гра відбувається на полі прямокутної форми, приблизно пів футбольного поля завширшки, із заліковими зонами на кінцях поля. Мета кожної команди – здобувати очки, а саме: щоб гравець зловив диск у заліковій зоні, яку атакує його команда. Бігати з диском заборонено; натомість, диск передається повітрям будь-якому гравцеві своєї команди у будь-якому напрямку. У разі незавершеного пасу, відбувається втрата, і команда, що захищалась, отримує право атакувати протилежну залікову зону. Як правило, ігри тривають близько 100 хвилин та граються до 17 очок. Алтимат – безконтактний вид спорту, в якому роль суддів виконують самі гравці.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Рух з диском. Диск може передаватися за допомогою паса (обов'язково в повітрі) товаришу по команді в будь-якому напрямку. Піймавши диск, гравець повинен якнайшвидше зупинитися, не змінюючи напряму руху. Дозволяється обертатися на місці на одній нозі (як у баскетболі). Захисник, що прикриває гравця, який кидає (marker — «той, що блокує»), рахує від 1 до 10 з перервою в секунду. Тільки одна людина може прикривати гравця з диском, інші не повинні перебувати ближче 3-х метрів від нього. Відстань між гравцем в атаці і захисником не може бути меншою, ніж діаметр диску.

Номер слайду 5

Рахунок. Команді зараховується очко, коли гравець ловить диск у гольовій зоні суперника (якщо диск падає на землю в гольовій зоні – це втрата). Після цього команди міняються сторонами. Диск вводить команда, що виграла попереднє очко. Фінали великих змагань тривають, поки одна з команд не набере 21 очко або більше з мінімальним розривом в 2 очка. Такі ігри можуть тривати близько 2 або 3 годин. Інші матчі звичайно проводять до меншого числа виграшних очок, або з обмеженням за часом, що зменшує тривалість гри, тим самим, не даючи гравцям сильно утомлюватися.

Номер слайду 6

Як правильно ловити диск?Правильно-це тільки двома рукам! Покласти одну долоню зверху диска, а іншу знизу. Це найнадійніший та правильний спосіб фіксації диска!

Номер слайду 7

Алтимат в Україні. В Україну алтимат привезли американські волонтери в 1990-их. До 2007 року в Україні існувала лише одна київська команда Gigolo. З 2007 року почали з'являтись команди в інших містах України. Станом на 2012 рік в Україні налічується 12 команд. Щороку проводиться 3 офіційних турніри: На газоні(Grass), у залі(Indoor) та на піску(Beach). Проведенням турнірів з алтимату опікується Українська федерація літаючих дисків.

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Хандога Тарас
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
4483
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку