Презентація "Античний скульптор Фідій"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему:

Античні скульптори (Мирон, Фідій, Пракситель та ін.). Мікеланджело — утілене відчуття форми (11 клас. Художня культура)

Зображення скульптурних творів Фідія: «Зевс Олімпійський», «Афіна Промахос», «Афіна Парфенос»; скульптурна група «Лаокоон та його сини» роботи Агесандра, Полідора та Афінадора.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фі́дій  — давньогрецький скульптор 5 ст. до н. е.

Номер слайду 2

Афіна Промахос. Афіна Промахос  — колосальна бронзова статуя давньогрецького скульптора Фідія, присвячена богині Афіні Промахос — Афіні Воїтельці, покровительці міста. Одна з ранніх робіт Фідія, вона датована періодом між 465—455 роками до н. е., вірогідно близько 460 до н. е. 9-метрову бронзову статую поставили серед руїн після зруйнування персами Акрополя. Афіна Промахос була встановлена на головній вулиці Афінського акрополя між Пропілеями та Парфеноном. Композиційна вісь Пропілей тепер стала майже паралельною Парфенону і була орієнтована на Афіну Промахос. Фідій створив інший образ Афіни — войовниці, грізної і суворої захисниці міста.

Номер слайду 3

Спрощена реконструкція Афінського акрополядоби Перикла, ліворуч від Пропілей статуя Афіни Промахос

Номер слайду 4

Статуя Зевса в ОлімпіїСта́туя Зе́вса Олімпі́йського — за переказами, одне з Семи чудес світу — давньогрецька статуя Зевса роботи Фідія, була встановлена в центрі Храму Зевса в Олімпії на півострові Пелопоннес. Хрисоелефантинна статуя бога заввишки сягала 12 м 40 см. Масивний п'єдестал статуї близько 3,5 метрів висотою прикрашали позолочені фігури, що зображували олімпійських богів. На цьому п'єдесталі, який являв собою подобу Олімпу, знаходився трон, створений із золота і дорогоцінних каменів з безліччю різних прикрас із слонової кістки і чорного дерева. Зевса є виразом світоправлячої могутності і разом батьківської ніжності, представлеий сидячи на троні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Парфенон в Афінах

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Скульптурне оздоблення Парфенону в Афінах

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
1 травня 2018
Переглядів
4528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку