Презентація "Аплікація - як вид декоративно - ужиткового мистецтва"

Про матеріал
Аплікація - цікавий вид художньої діяльності - це спосіб створення художніх зображень з різних матеріалів (паперу, тканини, шкіри, хутра, повсті, висушеного листя), вирізаного і наклеєного, або нашитих на тлі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аплiкация – як вид декоративно –ужиткового мистецтва

Номер слайду 2

Аплікація (від латинського слова "applikatio" - накладення) - цікавий вид художньої діяльності - це спосіб створення художніх зображень з різних матеріалів (паперу, тканини, шкіри, хутра, повсті, висушеного листя), вирізаного і наклеєного, або нашитих на тлі.

Номер слайду 3

Аплiкация як вид дiяльностi Аплікация – це один із улюблених дітьми видів образотворчої діяльності: дітей радують яскравий колір паперу, вдале ритмічне розташування фігур; великий інтерес у них викликає техніка вирізування та наклеювання. Специфіка аплікації (характер зображення та техніка виконання) дає дітям можливість активніше засвоювати знання про колір, будову предметів, їх величину, площинну форму та композицію.. В аплікації є можливість пересувати вирізані елементи, порівнювати, накладати один на одний – це дозволяє швидше засвоювати композиційні знання та вміння.

Номер слайду 4

Зображувально-виразнi засоби аплiкацii1 особливість – відбір естетичного змісту (декоративні образи);2 - умовність зображення (стилізованість);3 – колір (локальні кольори, площинні кольори, розвиток сприйняття кольору);4 – конструктивність композиції, підпорядкування форми;5 – відсутність деталізації, подробиць та реалістичності зображення;6 – різноманітність техніки зображення;7 – різноманітність техніки наклеювання.

Номер слайду 5

Види аплiкацii (класифiкацiя)1. За змістом: 5. За способом виготовлення деталейа) предметна; а) різана; б) сюжетна; б) рвана.в) декоративна. 2. За кількістю використовуваних кольорів: 6. За ступенем прилягання до основи:а) силуетна (монохромна); а)плоска; б) кольорова (поліхромна); б)об’ємна.  3. По формі: 7. За кількістю деталей : а) геометрична; а) ціла силуетна; б) не геометрична; б)раздроблена на частини; в)мозаїка. 4. За наявністю симетричності : 8. За способом кріплення деталей: а)симетрична; а)одношарова; б)асиметрична; б)багатошарова.

Номер слайду 6

Аплiкацiя з паперу плоска. Об’ємнаясюжетнабагатошаровасиметричнадекоративна

Номер слайду 7

Аплiкацiя з тканини

Номер слайду 8

Аплiкацiя iз пластилiну

Номер слайду 9

Апплiкацiя з фетру

Номер слайду 10

Аплiкацiя з гудзикiв

Номер слайду 11

Аплiкацiя з природничих матерiалiв

pptx
Додав(-ла)
Gorlach Larisa Vladimirovna
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
12 січня 2023
Переглядів
1590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку