Презентація до уроку Дизайн і технології "Морозиво-ріжок" 3 клас за підручником Я досліджую світ: частина 1. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов. Можна використати як один із варіантів.
Аплікація «Морозиво-ріжок»Підготувала вчитель початкових класів Маслова Л. Г.
Номер слайду 2
Моро́зиво — заморожений десерт, що виробляють переважно з молока, вершків, масла, цукру з додаванням смакових та запахових речовин, туди ще добавляють різні фрукти та ягоди. Морозиво може бути також фруктовим (на основі соку і м'якоті фруктів і ягід). Таке морозиво називають «сорбет».
Номер слайду 3
Номер слайду 4
Ескімо́ — вершкове морозиво на паличці, вкрите шоколадною глазур'ю. Винайдено в першій половині 1920-х років. Ріжок. У креманціПломбі́р (від французького міста Пломб'єр-ле-Бен) — французьке вершкове морозиво, виготовлене з цільного молока або вершків з підвищеною кількістю яєць, ароматичними та смаковими добавками
Номер слайду 5
Для аплікації вам знадобляться: Паперові форми для кексів. Світлий матовий картон або цупкий папір (для фону). Світло-коричневий папір. Темно-коричнева фарба, жовта, голуба. Пластикова виделка. Планшетка/папір/паперова тарілка (як ємність для фарби). Будь-які прикраси (пайєтки, блискітки, конфетті, намистини, кольорові дрібні папірці та ін..).
Номер слайду 6
Послідовність виконання: Для початку виріжте трикутник (форма конусу морозива) зі світло-коричневого паперу. Нанесіть невелику кількість темно-коричневої фарби на невелику паперову тарілку чи планшетку і опустіть пластикову виделку до неї. Зробіть лінії в обох напрямках, щоб зімітувати малюнок на конусі морозива. Відкладіть його в сторону до повного висихання.
Номер слайду 7
Номер слайду 8
2. Наклейте конус на блакитний картон. На вершину конуса прикріпіть завчасно розрівняну паперову формочку для кексу. Використовуйте одну чи дві форми (за бажанням).
Номер слайду 9
3. Приклейте будь-які прикраси, які ви хочете на свої кульки морозива, щоб зробити їх «смачними» й «ароматними». Аплікація готова.