Презентація"АПЛІКАЦІЯ З ПАРАСОЛЬКИ КУЛЬБАБИ та БАВОВНИКА НА ОКСАМИТОВОМУ ПАПЕРІ"

Про матеріал

Мета:навчити виготовляти аплікацію з парасольок кульбаби і вати;
- розвивати психомоторику, фантазію, уяву;
- виховувати дбайливе ставлення до природи, самостійність, мислення, терпіння

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АПЛІКАЦІЯ З ПАРАСОЛЬКИ КУЛЬБАБИ та БАВОВНИКА НА ОКСАМИТОВОМУ ПАПЕРІПідготувала вчитель трудового навчання. Липівської ЗОШ I-III ступенів. Тростянецької ОТГМетліна О. В.

Номер слайду 2

ТЕМААПЛІКАЦІЯ З ПАРАСОЛЬКИ КУЛЬБАБИ та БАВОВНИКА НА ОКСАМИТОВОМУ ПАПЕРІ

Номер слайду 3

Мета:навчити виготовляти аплікацію з парасольок кульбаби і вати;- розвивати психомоторику, фантазію, уяву;- виховувати дбайливе ставлення до природи, самостійність, мислення, терпіння.

Номер слайду 4

Поняття про аплікацію. Аплікація (від латинського слова applicatio - накладання) – один із видів зображувальної техніки, оснований на вирізанні, накладанні і закріпленні деталей різних форм на іншому матеріалі, прийнятому за фон. Для аплікації можна використовувати пух  будь-яких рослин (тополі, кульбаби),а також  бавовника. Його легко знайти- це вата. Роботи з пуху виходять легкими,повітряними, красивими. Дуже важливо при цьому проявити фантазію та терпіння.

Номер слайду 5

 Кульбаба лікарська, або Кульбаба звичайна - багаторічна трав’яниста рослина родини айстрових. Плід— світла веретеноподібна циліндрична сім'янка (до 3 мм завдовжки), зверху гострозубчаста, з багаторядним білуватим чубком. Квітне у травні-липні; сім'янки дозрівають приблизно через місяць після початку цвітіння. Нерідко спостерігається повторне цвітіння та плодоношення протягом усього літа.., 

Номер слайду 6

Бавовник звичайний середньоволокнистий(Gossypium hirsutum) — жорстковолосиста багаторічна рослина, але в культурі вирощують її як однорічну. Стебло пряме, гілчасте, біля основи здерев'яніле, 1—1,5 м заввишки. Листки чергові, довгочерешкові, 3—5-лопатеві, з трикутно-яйцевидними загостреними лопатями. Квітки одиничні, 5-пелюсткові, кремові, з червонувато-пурпуровим відтінком. Плід — багатонасінна коробочка. Насінини — з довгими одноклітинними волосками. Цвіте у липні — вересні.

Номер слайду 7

КАРТИНА «Кульбабка»Квітка в травах золотилась,У хустинку нарядилась. В запашній її хустинціНе цукерки, не гостинці. У хустинці мами-квітки. Вже ростуть зернятка-дітки. Скоро, скоро понад лугом. Розлетяться ніжним пухом.

Номер слайду 8

Інструменти для роботи НОЖИЦіПІНЦЕТЦИРКУЛЬОЛІВЕЦЬ

Номер слайду 9

Матеріали для роботи ВАТАПАРАСОЛЬКАКУЛЬБАБИОКСАМИТОВИЙ ПАПІР

Номер слайду 10

ТЕХНОЛОГІЯ ВИКОНАННЯ РОБОТИДля виконання роботи підготуємо ескізний малюнок кульбаби та переведемо його на оксамитовий  папір за допомогою олівця  (рис. 1). Парасольки кульбаби беремо пінцетом і  кладемо  їх так, щоб насіння були спрямовані в одну точку (рис. 2). Стебла скручуємо  джгутиками з вати і на-кладаємо на малюнок, легенько  втискаючи  у ворс основи (рис. 3). Листя заповнюємо повністю тонким шаром вати, ніжкою циркуля робимо просвіти, надаючи форму прожилок (рис.4).

Номер слайду 11

1234

Номер слайду 12

Виставка робіт

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коломієць Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
2008
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку