Презентація "Аполлон"

Про матеріал
Давньогрецькі боги -- система надприродних істот, описана в міфах та легендах, якою давні греки описували та пояснювали закони фізики, астрономію, географію та інші точні науки до появи перших науковців, а також яка сприяла появі перших моральних устоїв, правил та обрядів у суспільстві. Аполлон - бог-стріловержець, бог передбачень і оракулів, заступник мистецтв. Син Зевса і Лети (Латони), в римській міфології Феб.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БОГИ ДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ: АПОЛЛОН

Номер слайду 2

Номер слайду 3

АПОЛЛОН Аполло́н, Феб – один з олімпійських богів, покровитель музики, віщування і лікування. Син Зевса й Лето, брат Артеміди, Ліка, батько Асклепія та Мілета, вчитель Орфея

Номер слайду 4

У глибоку давнину Аполлона шанували в постаті барана. З культурним і господарським розвитком Давньої Греції характер Аполлона як бога змінюється. Він стає богом музики, проводирем муз, дістає від Гермеса кіфару.

Номер слайду 5

Згодом Аполлон набуває дару насилати хвороби й виліковувати їх, провіщає майбутнє або виявляє свою волю через оракула. А ще Аполлона шанували як божественного воїна-стрільця, який вражав злочинців несхибними стрілами.

Номер слайду 6

Аполлон допоміг Зевсові у встановленні батьківського права, узявши участь у битві олімпійців із гігантами. Раціональний Аполлон сприяв заснуванню та будівництву полісів, започатковував племена, опікувався мореплавцями. У Троянській війні виступив проти греків. Покарав ахейців за зневагу до свого жерця Хріса. Допоміг Гектору здолати Патрокла (одного з головних учасників Троянської війни, друга Ахіллеса, сина аргонавта Менетія). Скерував смертельні стріли Паріса в Ахіллеса.

Номер слайду 7

Грецькі скульптори зображували Аполлона в образі вродливого, високого, стрункого юнака з довгим волоссям, з луком або лірою в руках, інколи з вовком біля ніг. В елліністичну добу він зображувався оголеним юнаком, що грає на кіфарі 

Номер слайду 8

Дякую за увагу)

ppt
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
1185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку