Презентація "Аптека на нашому столі"

Про матеріал
Захід має на меті розширити знання учнів про овочі та фрукти; формувати здоров'язбережувальну компетентність; виховувати бажання та вміння піклуватися про своє здоров'я;відкрити секрети зміцнення свого здоров'я;вчити повазі та любові до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аптека на нашому столі

Номер слайду 2

Підготували учні 7 класу та класний керівник Калінінська Н. Г.

Номер слайду 3

Мета заходу: Уточнити та розширити знання про овочі та фрукти; формувати здоров‘язбережувальну компетентність; виховувати бажання та вміння піклуватися про своє здоров'я; відкрити секрети зміцнення власного здоров'я;вчитись повазі та любові до природи.

Номер слайду 4

Нехай ваші ліки будуть їжею, а ваша їжа хай буде ліками. Гіпократ

Номер слайду 5

Пацієнта не потрібно лікувати, а потрібно правильно годувати. Академік Б. В. Болотов

Номер слайду 6

Капуста-королева овочів. Нині налічується більше 30 видів капусти

Номер слайду 7

Капуста – смачний, з лікувальними властивостями продукт споживання. Вона зміцнює організм,надає йому стійкості проти різних захворювань: Вгамовує головний біль;Розсіює безсоння;Допомагає при розладах травлення,хворобах печінки і селезінки; Лікує опіки, рани, екземи, виразки. Капуста є джерелом вітаміну С,К,Е,В1,В2,В3,Р,РР, каротину, провітамінів Р,U

Номер слайду 8

Квашена капуста за цілющими властивостями в кілька разів перевершує капусту свіжу, так як при квашенні в капусті відбувається молочнокисле бродіння і утворюється вітамін В12.

Номер слайду 9

Синьйор - Помідор. Помідори не лише смакують,але й корисні для здоров'я: Постачають вітамін А, який підтримує імунну систему, зір та здоров’я шкіри;Вітамін К корисний для наших кісток;Калій в томатах є ключовою поживною речовиною для роботи серця, підтримки здорового артеріального тиску; Покращують настрій навіть у сумний та похмурий день

Номер слайду 10

Гарбуз-комора мінеральних речовин Він багатий на кальцій, калій, фосфор, мідь, фтор, цинк. Серед усіх овочів у гарбузах міститься найбільша кількість заліза.

Номер слайду 11

Чому потрібно їсти гарбуз?Гарбуз підтримує серце та судини;Корисний для зору;Зміцнює кістки;Захищає від карієсу;Підвищує настрій.

Номер слайду 12

Цибуля – єдиний овоч, який споживають щодня. У цибулі містяться вітаміни В,С,РР, ефірні масла з фітонцидами, що захищають нас від простудних захворювань

Номер слайду 13

Зелена цибуля – прекрасний засіб для поповнення запасу вітамінів, особливо в період весняного авітамінозу.

Номер слайду 14

У хімічному складі часнику більше 400 корисних елементів. Часникові фітонциди вбивають туберкульозну паличку за 5 хвилин. Щоб грип не прилип, вживайте цибулю й часник

Номер слайду 15

Морква – джерело вуглеводів,біологічно активних речовин та мінеральних сполук

Номер слайду 16

Морква для організму необхідний продукт. Має протизапальну дію;Допомагає в травленні;Підвищує імунітет при ГРВІ та тонзилітах;Насичує організм клітковиною;Чинить антибактеріальну дію;Допомагає при захворюванні очей;Допомагає при цукровому діабеті;Знижує тиск;Сік моркви використовується при патології печінки та жовчного міхура

Номер слайду 17

Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти, білок, пектини, каротин, вітаміни С,В1,В2,РР, мінеральні солі калію, магнію,заліза Цей овоч покращує пам’ять , використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії, гіпертонії, виводить з організму токсини та важкі метали. Столовий буряк

Номер слайду 18

Картопля – справжня вітамінна комора. Вона містить вітамін С,В1,В2,В6,В9,РР,Д,К,Е,фолієву кислоту.

Номер слайду 19

В народній медицині картопля є цілющою рослиною,Варені бульби мають сечогінні і ніжні послаблюючі властивості. Вичавлений сік може знижувати високу кислотність у шлунку й поліпшувати роботу кишківника. Його вживають для тамування болю в шлунку, для швидкого загоювання ран, у тих хто має виразкову хворобу. Картопляний сік радять пити під час головних болей. В медицині широко використовують крохмал як протизапальну речовину від шлунково-кишкових захворювань, а також для присипок та в ролі наповнювача порошків та пігулок.

Номер слайду 20

Огірок – вітаміни, мікроелементи і мінімальна кількість калорій. Огірки у лідерах за вмістом води. Вдосталь у них і вітаміну К, важливого для здорових і міцних кісток. Огірки багаті на особливі антиоксиданти,які швидко запускають в організмі процеси відновлення. Корисні огірки і для пам’яті. Фізотин, що є в огірках, сприяє роботі мозку і попереджає хворобу Альцгеймера.

Номер слайду 21

Людям з проблемами травлення радять солоні огірки через вміст у них пробіотиків, що культивують корисні бактерії у кишечнику

Номер слайду 22

Ці овочі мають сечогінну і жовчогінну дію,сприяють виведенню зайвого холестерину,зміцнюють імунітет та судини. Диня корисна тим у кого часто буває поганий настрій

Номер слайду 23

Баклажан бореться з депресією, допомагає схуднути, чистить судини

Номер слайду 24

Болгарський перець – улюблений продукт вегетаріанців. Він містить вітамін С, бетакаротин, кальцій. Вживання перцю активізує обмін речовин, покращує стан шкіри, кровообігу. Це чудовий антидепресант

Номер слайду 25

Вживання гострого перцю зменшує рівень холестерину в крові, прискорює обмін речовин, спричинює розсмоктування тромбів, очищає дихальні шляхи, стимулює вироблення гормону щастя - ендорфіну

Номер слайду 26

Збагачуйте свій стіл вітамінами з грядки. Це смачно і корисно. А позитивна дія не змусить себе чекати

pptx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку