Презентація "Архетип степу в УНТ"

Про матеріал
Поняття архетипу взагалі й архетипу степу, зокрема, ще недостатньо вивчене в літературознавчій науці. Не здійснювалося і архетипне зіставлення степу в усній народній та авторській творчості, тому вважаємо за доцільне дослідити та обґрунтувати цю проблему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Актуальність роботи зумовлена:стійким інтересом до творчості Є. Маланюка; невеликою кількістю робіт щодо архетипу степу в усній народній творчості.

Номер слайду 2

Новизна роботи Поняття архетипу взагалі й архетипу степу, зокрема, ще недостатньо вивчене в літературознавчій науці. Не здійснювалося і архетипне зіставлення степу в усній народній та авторській творчості, тому вважаємо за доцільне дослідити та обґрунтувати цю проблему.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Архетип – (гр. arche – початок і гр. typos – тип) – прообраз, початковий образ, ідея, первісна форма для майбутніх утворень, буквально первісний образ, отже, пов’язаний з міфічним сприйняттям світу.

Номер слайду 5

Степ в усній народній творчостізв’язок героя із землею символ волі і незалежності людинисмерть край дорогисум за рідною землею найщиріше втілення земліполе бою батьківщинасимвол української державностімогилавідсутність прокльонів на адресу степу

Номер слайду 6

Степ в творчості Є. Маланюкахаос, бездержавністьсимвол духовного незнищеннястепантонім волісимвол духовної незнищенності у.н.спогад дитинстваопоетизована мріястеп-могила образ України співуча мрія. Степ - ландшафтсум за рідною землею “протяг”“коридор”«степова Еллада» «степова бранка»«подряпана божевільна блудниця»

Номер слайду 7

Степ в усній народній творчостіСтеп в творчості Є. Маланюкахаос, бездержавністьсимвол духовного незнищеннястепантонім волідержавне майбуттяспогад дитинстваопоетизована мріястеп-могила образ України співуча мрія. Степ - ландшафтсум за рідною землею “протяг”“коридор”«степова Еллада» «подряпана божевільна блудниця»«степова бранка»зв’язок героя із землею символ волі і незалежності людинисмерть край дорогисум за рідною землею найщиріше втілення земліполе бою батьківщинасимвол української державностімогилавідсутність прокльонів на адресу степу

Номер слайду 8

ОСОБИСТЕ…

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
23 вересня 2023
Переглядів
724
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку