Презентація "Архітектура космічного міста"

Про матеріал
Презентація "Архітектура космічного міста" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі. В презентації міститься матеріал про архітектуру, її види, а також представлені зразки казково-фантастичних будиночків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подія 26. Архітектура космічного міста

Номер слайду 2

Нарешті ми прибули у величезне космічне місто, де відбуватиметься Міжгалактичний мистецький фестиваль. Це справді казкове місце. Щоб передати враження про нього, треба зобразити його в об’ємі. Для цього створимо зображення фантастичних будинків у техніці паперопластики та складемо з них космічне місто.

Номер слайду 3

Скарбничка мистецької мудрості Архітектура — це мистецтво проектування та спорудження будівель, а також комплексів. Твори архітектури — будинки, ансамблі — формують середовище для життя і дяльності людей відповідно до законів краси. Головні якості архітектури: користь, міцність та краса взаємопов'язані

Номер слайду 4

Відповідно до призначення архітектура поділяється на житлову (індивідуальні та багатоквартирні будинки), громадську (культові, побутові, освітні, лікувальні, промислові споруди тощо), а також містобудування (призначене для проектування нових міст та реконструкції старих, міських районів) та ландшафтна архітектура (проектування садово-паркових середовищ).

Номер слайду 5

Засоби виразності архітектури: простір, композиція, масштаб, пропорції, ритм, пластика об’єму, фактура, колір. Архітектура взаємодіє з іншими мистецтвами: скульптурою, живописом, декоративним мистецтвом, утворюючи своєрідний мистецький синтез.

Номер слайду 6

Ось ми і в центральному аеропорту галактики. Його архітектурні споруди вражають своїми грандіозними розмірами. Їх форми — прості й пластичні, підкреслені ритмом та декором. Масивні частини будівель чергуються з ажурними. Аеропорт нагадує справжнє місто, пронизане наземними та повітряними магістралями.

Номер слайду 7

Споглядаючи дивовижні архітектурні форми далеких світів, хочеться пригадати пам'ятки архітектури рідного краю: урочисті палаци, величні храми. В їхніх формах гармонійно поєдналися архітектура, скульптура, живопис і декоративне мистецтво. Адже палаци і храми прикрашені рельєфами, статуями, розписами, мозаїками і вітражами. 

Номер слайду 8

Синтез мистецтв у храмі, окрім архітектури, декоративного та образотворчого мистецтва включає музику, хоровий спів. Така взаємодія мистецтв справляє на глядачів незабутнє враження. Помилуйтеся шедеврами архітектури України.

Номер слайду 9

Будинок – куля (капсула) на далекій планеті та будинки капсули.

Номер слайду 10

Погляньте, яке чудове зображення міста створеного з паперу

Номер слайду 11

Практичне завдання. Створи фантастичний будинок у техніці паперопластики. Поради Спочатку виконай кілька ескізів майбутнього будинку. За основну форму візьміть одне з геометричних тіл: куб, паралелепіпед, призму, піраміду, конус, циліндр. Накресли розгортку, виріжте її та склейте основну форму. Доповніть її іншими об’ємними елементами. Для уточнення форми та її декорування використайте пластичні властивості паперу: можливість згинання, складання, кручення тощо. Для виготовлення симетричних елементів застосуйте техніку витинання. Групова робота З однокласниками поєднайте готові будинки в одну композицію «Архітектура космічного міста». Найбільші будинки розмістіть у центрі міста. Визначте місця для доріг.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Фантастичні казкові будинки на острові чи на воді, фруктові чи грибні

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Бажаю творчого успіхів та натхнення!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кравець Тетяна Едуардівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 березня 2021
Переглядів
7235
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку