Презентація "Австралія - найменший материк Землі"

Про матеріал

Мета: сформувати в учнів загальне уявлення про своєрідність та особ­ливості природи Австралії;

продов­жити формування навичок учнів складати характеристику географіч­ного положення

материка за пла­ном, відшукувати закономірнос­ті розташування форм рельєфу та корисних

копалин; удосконалити практичні вміння учнів працювати з картами атласу й іншими

джере­лами географічної інформації; ви­ховувати інтерес до вивчення на­вчальної дисципліни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Площа материка – 7, 687 млн.км. Населення – 20 млн.чол. Найвища точка над рівнем моря- г. Косцюшко (2228м.) Найнижча точка над рівнем моря- рівень оз.Ейр (16м.) Середня висота над рівнем моря – 215м. Найдовший кораловий риф – Великий Бар'єрний риф (понад 2000 км.) Найбільший острів – о. Нова Гвінея

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Завдання №3. Практична робота №10. Виконайте завдання №2 Завдання №2. Визначити до якої частини материка належать географічні об'єкти: затока Географа, Великий Бар'єрний риф, о. Тасманія, Австралійська затока, м. Північно-західний, затока Карпентарія, Коралове море, Арафурське море.

Номер слайду 15

Завдання №4 для груп. Продовжити характеристику географічного положення материка, працюючи за типовим планом. Група 3. Розташування щодо інших материків. Площа материка. Група 1. Розташування материка щодо екватора, тропіків, нульового і 180 меридіанів. Група 2. В яких кліматичних поясах і природних зонах він розташований? Група 4. Протяжність материка в кілометрах з півночі на південь та із заходу на схід.

Номер слайду 16

Ми географи дослідники малі Любим крокувати по Землі. - На захід, на схід поглядаєм, На північ і південь аж присідаєм. Налларбор рівнину зустріли І гору Косцюшко підкорити зуміли. У річці Муррей плавати хотілось, Та вже дуже потомились, Тому за парти ми сідаємо І знову в подорож рушаємо.

Номер слайду 17

Завдання №5 для груп Проаналізувати особливості геологічної, тектонічної будови материка. Група 2. «Рельєфознавці». Чому Австралія — найнижчий материк нашої планети? Група 1. «Тектоніки». Чому на материку відсутні землетруси? Група 3. «Геологи». Чому для Австралії характерна «золота лихоманка»? Група 4. «Альпіністи» Чому гори на сході Австралії невисокі, всього 800-1000м ?

Номер слайду 18

«Аукціон» Хто більше запам'ятав географічних об'єктів Австралії. «Зустріч з менеджером туристичної фірми» Спробуйте зацікавити туристів особливостями континенту Хто швидше?! (заповнення порівняльної таблиці)

Номер слайду 19

«Плутанина» Визначте зайве, знайдіть помилку: а) відкривачі й дослідники Австралії: Вілен Янсон, Джеймс Кук, Фернан Магеллан; б) Австралія — найпосушливіший, найменший, найжаркіший континент; в) в основі материка лежить Австралійська платформа, землетруси характерні лише для сходу континенту; г) з півночі на південь, на заході континенту простягнувся Великий Вододільний хребет; д) Австралія — материк, бідний на рудні корисні копалини

Номер слайду 20

«Прес-конференція» Чи цікавою була подорож? Про що хотілось ще дізнатись?

Номер слайду 21

Про це на наступному уроці… Вона знаходиться під нами, І ходять там, напевно, догори ногами, Там навпаки всі пори року: Там в жовтні розквітають гори, А в лютому палає літо І дощ не ллється як з корита. Там протікають без води В пустелях ріки, І називають жителі їх «кріки». До нових подорожей!

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Домашнє завдання 1.Опрацювати відповідний параграф. 2. Підготувати повідомлення 3. Скласти кросворд за темою домашнього завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. alisa caf
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 липня 2018
Переглядів
3030
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку