Презентація "Азія. Природні об'єкти, занесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО"

Про матеріал

Мультимедійна презентація "Азія. Природні об'єкти, занесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО" створена до уроків географії в 7 класі. Також її можна використати на уроках географії і екології в 10-11 класах, при підготовці до олімпіад та ЗНО. Презентація допомагає розвивати пізнавальний інтерес, інтелектуальні і творчі здібності учнів у процесі географічних спостережень, вирішення проблемних завдань, самостійного здобуття нових знань, виховувати екологічну культуру, національну свідомість та почуття патріотизму, толерантне ставлення до інших народів, повагу до природних і культурних цінностей різних регіонів і країн світу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні об'єкти, занесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКОАЗІЯ

Номер слайду 2

Своєю господарською діяльністю людина дуже змінила природу Євразії. Майже 660 природних і культурних об’єктів Євразії включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. З них 432 – у Європі, 225 – в Азії. Деякі країни Азії є абсолютними лідерами за кількістю охоронних об’єктів: тільки в Китаї їх 49...

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Мангрові зарості Сундарбан (Бангладеш та Індія)Сундарбанс  — найбільший у світі суцільний регіон мангрових лісів у світі, розташований в спільній дельті річок Ганг, Брахмапутра і Меґхна. Назва «Сундарбанс» може бути дослівно перекладена як «чудові джунглі» або «чудовий ліс». Приморська частина дельти історично була цілком вкрита мангровими лісами зараз значна їх частина все ще зберігається. Далі, углиб материку, простягнулися прісноводні заболочені ліси Сундарбанс. Район відомий як місце мешкання епонімічного бенгальського тигра та численними іншими видами фауни, включаючи численні види птахів, плямистого оленя, гавіала і численних змій. Родючі території дельти з давніх часів інтенсивно використовувалися людиною, і регіон вже був майже повністю вкритий сільськогосподарськими угіддями, тут залишалися лише нечисленні анклави недоторканого лісу. Лише зусиллями з відновлення лісів вдалося створити сучасну суцільну смугу лісів, відому як Сундарбанс. Крім величезної цінності як місце збереження тигра та інших рідкісних тварин, ця територію служить для захисту мільйонів мешканців приміських районів Колкати від руйнівної дії частих цунамі.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Бухта Халонг (В'єтнам) Бухта Ха Лонг — бухта в Тонкінській затоці Південно-китайського моря. Бухта включає в себе близько 2000 островів (989 з них носять свої імена), а також невеликі скелі, кручі та печери. Площа її становить близько 1500 кв.км. Як наземний, так і підводний світ характеризується високою біорізноманітністю. Халонг перекладається як «там, де дракон занурився в море». За легендою острів Халонг був створений великим драконом. Він завжди жив у горах, коли ж він вийшов, то продовбав хвостом долини і лощини різноманітної форми. Після його занурення в море, місця, викопані його хвостом, заповнилися водою, і залишилися тільки маленькі острівці землі. Місцеві жителі і до цього дня говорять, що в затоці живе дракон. Найцивілізованішим островом в затоці по праву можна вважати Туанчау. Саме тут розташовується колишня резиденція Хо Ши Міна. До того ж очікується будівництво на острові курортного комплексу. Катба — найбільший острів у бухті Халонг. Близько половини острова в 1986 році була оголошена національним парком. На острові є безліч озер, водоспадів і гротів, прибережні коралові рифи. Добре відомими печерами в бухті Халонг є грот Бона, Дівоче і Небесний Палац. Також відомий грот Барабан, який отримав свою назву через звуки барабанного бою, що лунають з нього при поривах вітру. Найкрасивішою печерою вважається грот Дау Го.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Національні парки Нанда-Деві й «Долина квітів» (Індія)Національний парк розташований навколо вершини Нанда-Деві (7817 м) в індійському штаті Уттаракханд. Парк вкриває площу 630,33 км². Парк містить в своїх межах природоохоронну зону суворого режиму — льодовиковий басейн, оточений кільцем вершин висотою від 6000 до 7500 м над рівнем моря, з якої через вузьку та непрохідну ущелину стікає річка Ріші-Ґанґа. Вхід до цієї зони заборонений. На його території немає постійного населення. У біосферному заповіднику збереглися в дикому вигляді такі рідкісні види, як блакитний баран, сніжний барс, гімалайський ведмідь, птахи-нектарниці. На альпійських луках є ендемічні види рослин. На висотах понад 6000 м зберігається велика кількість льодовиків. Національний парк Долина Квітів — національний парк, розташований в Західних Гімалаях в індійському штаті Уттаракханд. Парк найбільш відомий своїми альпійськими луками, де росте велика кількість ендемічних квітів. Також тут мешкає багато рідкісних видів тварин, зокрема гімалайський ведмідь, сніжний барс, бурий ведмідь та блакитний баран.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Національний парк Уджунг-Кулон і вулкан Кракатау (Індонезія)Національний парк Уджунг Кулон розташований на західній частині острова Ява. Він також включає в себе вулканічні острови групи Кракатау у провінції Лампунг, і інші острови, у тому числі Панаїтан, а також менші прибережні острови, таких як Гандеулеум і Пеуканг в Зондській протоці. Виверження Кракатау 1883 року викликало цунамі, який змив села і посіви прибережних районів на західному півострові, та покрило всю площу шаром вулканічного попелу близько 30 см завтовшки. Це призвело до повного знелюднення півострова, тим самим дозволивши йому стати резерватом для більшості флори і фауни Яви, і майже всіх залишків низинного лісу на острові. Частини сьогоднішнього національного парку і об'єкту Світової спадщини були захищені з початку 20-го століття. Кракатау (вірніше, три невеликі острівці, які залишились від нього) був оголошений природним заповідником в 1921 році, потім були створені природні заповідники Пулау Панайтан і Пулау Пеуканг в 1937 році, Уджунг Кулон в 1958 році, Гунунг Хондже в 1967 році, і зовсім нарешті Національний парк Уджунг Кулон в 1992 році. У 2005 році парк був визнаний як Парк спадщини Асоціації Націй Південносхідної.

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Гори Хуаншань (Китай)Хуаншань — гори, що розташовані в центральній частині південного Китаю. За оцінкою Комітету всесвітньої спадщини «гори Хуаншань користувалися і користуються широкою славою серед літераторів і митців Китаю. Для мандрівників, поетів, художників і фотомайстрів, що з'їжджаються зі всіх куточків світу, гори Хуаншань — вічно чарівні». ЮНЕСКО включило Хуаншань до списку природних об’єктів Всесвітньої спадщини як об’єкта виняткової природної краси і за його статус місця проживання рідкісних видів рослин і тварин. Гори Хуаншань виникли в мезозойську еру, приблизно 100 мільйонів років тому. У четвертинний період ландшафт був змінений під дією льодовиків, які залишили скелі різної форми. Сучасну назву Хуаншань (Жовті гори) вони отримали завдяки поетові Лі Бо в 747 році. Висота 77 вершин у цій гряді перевищує 1000 м. Три найвищих піки: Пік Лотоса (Лянь Хуа Фен, 1,864 м), Пік Світу (Гуаньміндін, 1,840 м) і Пік Небесної Столиці (Тяньдуфен, 1,829 м)Хмари нерідко виявляються нижчими вершин і це створює світлові ефекти, наприклад “Світло Будди”, або Глорія (кругова веселка), і “Хмарне море”. Біля підніжжя “Піка пурпурної хмари” є термальні джерела зі стійкою 45-градусною температурою.

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Національний парк "Три паралельні річки"(Китай)«Три паралельні річки» — національний парк у Китаї, розташований у Сино-Тибетських горах на північному-заході провінції Юньнань. На території парку лежать верхів'я одних з найбільших річок Азії: Янцзи, Меконгу та Салуїну які протікають в ущелинах до 3 000 м завглибшки. На цій ділянці річки течуть майже паралельно з півночі на південь. Після повороту Янцзи на північ, вона протікає по знаменитому каньйону Стрибаючого тигра. Три паралельні річки — дуже багатий з точки зору біологічного різноманіття район Китаю і навіть всього помірного поясу Землі. Через складний і різноманітний клімат, у районі «трьохріччя» знайшли притулок безліч видів рослин і тварин. Район паралельного перебігу трьох річок – один з унікальних зразків високогірного рельєфу і його еволюції. До цих пір в горах на висоті більше 4000 м над рівнем моря зустрічаються сліди викопних морських відкладень. Район паралельного перебігу трьох річок відрізняється не тільки незвичайним рельєфом, але і кліматичним різноманіттям. Перепад висот між долиною річки Нуцзян (760 м над рівнем моря) і найвищим піком Кавагебо сягає майже 6 км.

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Убсунурська улоговина (Монголія і Росія)Територія Убсунурської котловини віддалена від промислових центрів, у природному відношенні вона унікальна – це замкнутий безстічний басейн озера Убсу-Нур – на порівняно компактній території представлені майже всі природні зони Землі крім саван та джунглів. Через невеликі розміри котловини природні процеси можуть бути легко зруйновані при розвитку важкої та гірничої промисловості. Тому котловина потребувала статусу території з обмеженим природокористуванням. На території заповідника живе 83 види ссавців, 350 видів птахів, 3 види риб, 2 види амфібій та 7 видів рептилій. Флора заповідника нараховує 1263 види рослин. Льодовик Монгун Тайга знаходиться на найвищій точці (3970 м над рівнем моря), ділянка з вічними снігами в заповіднику, являє собою унікальний ландшафт, який поєднує ділянки вічних снігів, моренних гряд, великої кількості струмків та річок;Піски Цугеер-Елс – найпівнічніша у світі піщана пустеля представлена ділянкою Цугеер-Елс. Останець Ямаалиг. Озеро Убсу-Нур – унікальне безстічне озеро площею 3350 км. кв.

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Озеро Байкал (Росія)Байка́л — озеро в Росії, знаходиться у горах південної частини Східного Сибіру. Це найглибше прісноводне озеро на Землі, розташоване на висоті 456 м над рівнем моря; найглибша ділянка озера розташована поблизу острова Ольхон і становить 1642 м. Найбільша глибина занурення становила 1620 м. Середня глибина його також дуже велика — 744,4 м. Площа — 31,5 тис. км²; вода дуже прозора (до 40 м). Це найстаріше озеро на планеті, яке збереглось до наших днів, — воно утворилось 25 млн років тому. Байкал замерзає в кінці грудня — на початку січня, скресає в травні. Температура води на поверхні Байкалу в серпні біля берегів до +20 °C, на середині Байкалу від +9 до +12 °C, в глибинних шарах — протягом року від +3,2 до +3,6 °C. На Байкалі спостерігаються часті вітри: з півночі — «ангарка», з південного-заходу — «култук», зі сходу — «баргузин», з північного-заходу — ураганний вітер «сарма». Флора і фауна озера дуже різноманітна, також є багато ендеміків (3/4 видів ендемічних). Частина акваторії озера під охороною (північно-східна частина озера — у складі Баргузинського і Байкальського заповідників).

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Вулкани Камчатки (Росія)Точну кількість вулканів, що розташовані на Камчатському півострові, визначити важко. В різних джерелах згадуються від кількох сотень до більш ніж тисяча вулканів. Для вулканів характерна велика різноманітність форм та розмірів, вони формувались в різні геологічні епохи й зараз проявляють активність по різному. Більшість з них відноситься до давніх вулканів, що не є активними в теперішній час, однак деякі вулкани діючі (29 вулканів). Для деяких вулканів півострова часто застосовують слово «сопка» замість слова «вулкан». Також деякі потухші й невисокі вулкани нерідко називають просто горами. Висота найбільшого вулкану Камчатки — Ключевської Сопки, складає 4750 м над рівнем моря. Це найвищий вулкан в Азії и один з найактивніших на півострові. В 1996 році завдяки Грінпіс Росії на Камчатці з’явився об’єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Вулкани Камчатки». Варто зазначити, що в номинацію «Вулкани Камчатки» включено Кроноцький природний біосферний заповідник. Природний парк «Вулкани Камчатки», характеризуюється унікальним разноманіттям біологічних видів й мальовничими ландшафтами.

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Національний парк Сагарматха (Непал)Найвисокогорніша охоронювана територія на Землі. Парк лежить на схилах найвищої гірської вершини, відомої як Джомолунгма, Еверест або Сагарматха.  Територія національного парку складає 14800 га. Його північний кордон проходить по головному вододілу Великих Гімалаїв. Територію парку дренуеє ріка Дудх-Коси бассейну Ганга. В південній частині парку створені суворо охоронюванізони, в яких висключена будь – яка діяльність людини. Масив Джомолунгми – один з найбільших центрів гірського зледеніння в Непалі. Тут знаходится більше 350 льодовиків різних типів – від невеликих карових й висячих до величезних котловинних й долиних, що розташовані в глибоких ущелинах. Це один з небагатьох національних парків світу, де найбільш повно проявляється висотна поясність, виділяють до 6 висотних ландшафтних поясів, нанизаних, як кільца, на південні схили Великих Гімалаїв. Парк Сагарматха слугує притулком для багатьох досить рідккісних тварин. В парку на відносно невеликій площі проживає 28 видів ссавців.  Парк цікавий унікальною культурою й традиціями народа шерпів, що населяють високогірні території Східного Непалу.

Номер слайду 72

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Номер слайду 75

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Національний парк Читван (Непал)Знаходиться за 200 км від столиці  Катманду. Площа парку складає 932 кв. км, в основному вкрита джунглями. Частково він розташований в екорегіоні Гімалайські субтропічні широколистяні ліса. В парку більша кількість мальовничих річок й невеликих озер. Клімат рівнинний, більш м’який та теплий. До 1973 року парк був улюбленим місцем полювання непальських королів. В 1973 році став охоронюваною зоною, першим з національних парків Непалу. Парк – одне з небагатьох місць в світі, де за дикими тваринами можна спостерігати в їхньому природному середовищі проживання. Читванський національный парк, безумовно, є одним з найкращих парків світу та місцем мешкання леопардів, ведмедів, мавп, різноманітних видів оленів, диких кабанів й біля 400 видів пт. Також на його території проживають біля 60 бенгальских тигров. Тут два сезони – дощовый муссонний період (липень - вересень) і сухий зимний муссон. Кращий час для відвідування парку - з березня по травень та з вересня по грудень.

Номер слайду 78

Номер слайду 79

Номер слайду 80

Номер слайду 81

Номер слайду 82

Номер слайду 83

Острів Врангеля (Росія)О́стрів Вра́нгеля — острів у Північному Льодовитому океані між Східно-Сибірським й Чукотським морями, знаходиться на стику Західної та Східної півкуль і розділяється 180-м меридіаном на дві майже рівні частини. Острів відділений від материка (північне узбережжя Чукотки) протокою Лонга шириною в його найвужчій частині близько 140 км. Свою назву одержав на честь російського мореплавця й полярного дослідника Фердинанда Врангеля. Про існування острова російським першопрохідцям Півночі було відомо ще з середини XVII сторіччя з розповідей місцевих жителів Чукотського Носу, проте на географічні карти він потрапив лише через двісті років. Генрі Келлетт, який відкрив сусідній острів Геральд 21 жовтня 1879 року, і де опинився у пошуках експедиції Дж. Франкліна, і де робив висадку, і піднімав прапор Британії. Перша висадка на о. Врангеля, встановлення державного прапора США, картографування і вивчення природи - здійснено в 1881 році екіпажем американського судна «Корвін», під командуванням лейтенанта Роберта Бері.

Номер слайду 84

Номер слайду 85

Номер слайду 86

Номер слайду 87

Номер слайду 88

Номер слайду 89

Лісовий комплекс Донгфаяйєн-Кхауяй (Таїланд)Донгпхаяйєн «Джунглі володаря холоду») — гірська система в центральному Таїланді. На території масиву розташовані кілька національних парків. Найбільш відвідуваний — парк Кхауяй, перший національний парк Таїланду. Інші парки — Та-Пхрайя на кордоні з Камбоджею, Тхап-Лан, Пангсида, Пхра-Пхуттхачай і природний резерват Донг’яй. Раніше масив називався Донгпхаяфай через те, що більшість мандрівників заражувались тут малярією. В XIX ст. більша частина лісового масиву була знищена, після чого назву було змінено королівським указом, щоб показати, що мандрівки в ці гори стали безпечними. Всього в парку нараховується біля 300 видів пернатих, біля 200 амфібій та рептилій й більш 60 ссавців, включно слони, гімалайські ведмеді, тигри, дикі свині, гіббони та індійські замбари. А різноманітних рослин в кілька сот разів більше – біля 3000 видів. Все це природне багатство злилося в одно ціле з навколишніми ландшафтами – ущелинами, долинами, річками й водоспадами і разом створюють мальовничу та дивовижну картину, яка стала надбанням людства.

Номер слайду 90

Номер слайду 91

Номер слайду 92

Номер слайду 93

Номер слайду 94

Номер слайду 95

Номер слайду 96

Давнє місто Ієрополіс і джерела Памуккале (Туреччина)Назва Ієраполіс місту дав пергамський цар Аттал II на честь дружини засновник Пергамської імперії царя Мізії Телефа, яку звали Ієра. Місто з термальними джерелами був споруджений за планами, що називають   «Іподом», де виникли великі громадські бані, а надлишок води відводили в домашні господарства. Мінеральні джерела в Ієраполісі були відомі позитивним впливом на ревматичні, нервові захворювання, також на закупорені сосуди й нерівномірний тиск.  Монументальні спорудження міста,  включаючи торгівельний центр, знаходились на головній вулиці. Памуккале (бавовняна фортеця) – це область с термальними джерелами, що є частиною Ієраполіса.  Джерела течуть вниз терасами довжиною в 4 км, створюючи неповторну красу місцевих озер. Джерела виходять з різноманітних місць і вже з давніх часів залишають за собою шари вапняка й, тим самим, утворюють так наз. травертини. Сьогодні озера, утворені джерелами, охороняються, й якщо вам захочеться в ці озера вступити, без взуття – це дозволяється. Говорять, що якщо ви намочитесь, то станете на десять років молодші.

Номер слайду 97

Номер слайду 98

Номер слайду 99

Номер слайду 100

Номер слайду 101

Номер слайду 102

Острів Якусіма (Японія)Якусі́ма або О́стрів Я́ку — японський острів, розташований за 60 км на південний захід від півострова Осумі на Кюсю, складової одного з чотирьох великих островів Японського архіпелагу. Якусіма належить однойменному місту префектури Каґосіма. Разом із сусідніми островами  Танеґасіма і Кучіноерабусіма, вона є складовою островів Осумі. Площа Якусіми становить 504,88 км². Її контури нагадують заокруглений п'ятикутник. Якусіма посідає 9-е місце за площею серед усіх Японських островів, і 2-е місце у префектурі Каґосіма. Якусіма багата фауною і первісною тропічною флорою. В центрі острова знаходиться пік-вулкан Міяноура, заввишки 1.935 м, що вкритий рідкісним видом криптомерій Яку. Стародавні ліси займають 107,47 км² — 21 % площі острова. Саме якусімські величезні криптомерії надихнули японського аніматора Міядзакі Хаяо на створення твору «Принцеса Мононоке». На острові часті опади — від 4000 до 10 000 мм. Найбільше їх випадає весною і влітку; зима і осінь є відносно сухими порами року. Якусіма є найпівденнішою точкою Японії, де сніг на гірських вершинах не тане місяцями, а температура води океану не опускається нижче 19 °C

Номер слайду 103

Номер слайду 104

Номер слайду 105

Номер слайду 106

Номер слайду 107

Номер слайду 108

Номер слайду 109

Посилання: Підручник Географія 7 клас Кобернік 2015http://4book.org/uchebniki-ukraina/7-klass/1975-geografiya-7-klas-kobernik-2015 1. Мангрові зарості Сундарбанhttps://www.google.com.ua/search?q=мангрові+зарості+сундарбан+(бангладеш+та+індія)&rlz https://businessvisit.com.ua/uk/blog/nezvidanij-bangladesh/ http://proukrtravel.ru/rizne/8923-znikajuchi-jdut-u-nebuttja-chudesa-prirodi.html 2. Бухта Халонг https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://1plus1.ua/svit-navivorit/video/buhta-halong-svit-navivorit-vetnam-4-sezon-14-seria https://www.youtube.com/watch?v=Q2 Uo. HCce. Gos 3. Національні парки Нанда-Деві й «Долина квітів» https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&tbm https://www.youtube.com/watch?v=WH0rm. VDNy. P8 4. Національний парк Уджунг-Кулон і вулкан Кракатау https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&bi https://wikiway.com/indonesia/vulkan-krakatau/ https://wikiway.com/indonesia/ 5. Гори Хуаншань https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=g. YIn. A7 D6w2c

Номер слайду 110

Посилання:…6. Національний парк "Три паралельні річки»https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=Kxo-y. ZVk5 Lw 7. Убсунурська улоговина https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw http://sadoviukr.ru/rizne/zapovidniki/46161-zapovidnik-ubsunurska-ulogovina.html 8. Озеро Байкалhttps://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=1 KKecbgbz. Pw 9. Вулкани Камчаткиhttps://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=4 Hkcmzfbh. OQ https://www.youtube.com/watch?v=dk0b-ERu-fs 10. Національний парк Сагарматха https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biwhttps://www.indostan.ru/blog/91_3328_0.html 11. Національний парк Читван https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=q. RTqxg7kfg. A 12. Острів Врангеляhttps://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw

Номер слайду 111

Посилання:…11. Національний парк Читван https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=q. RTqxg7kfg. A 12. Острів Врангеляhttps://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=mg. Sa. UPa. Ao3 Y 13. Лісовий комплекс Донгфаяйєн-Кхауяй https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw http://wikipedia.green 14. Давнє місто Ієрополіс і джерела Памуккале https://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&tbmhttps://ruvideos.org/V4 Ro_l7 Ovx. Q-15. Острів Якусімаhttps://www.google.com.ua/search?rlz=1 C1 AVNC_en. UA750 UA750&biw https://www.youtube.com/watch?v=D1v6fe. QLgd. M https://www.youtube.com/watch?v=Q8 A422ix. Q74

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Новицька Лариса
    велика й гарна робота
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Томляк Микола Іванович
    Дякую...за гарну презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ходакова Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 липня 2018
Переглядів
9219
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку