Презентація для учнів 7 класу на тему "Австралія"

Про матеріал

Презентація для учнів 7 класу на тему "Австралія" допоможе у кращому засвоєнні знань про материк Австралія. Презентація охоплює всі питання плану вивчення материка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АВСТРАЛІЯ НАЙСУХІШИЙ МАТЕРИК СВІТУ

Номер слайду 2

Найменший материк Землі. Площа – 7,7 млн. кв. км.

Номер слайду 3

Крайні точки материка Північна – мис Йорк Південна – мис Південно – Східний Західна – мис Стіп Пойнт Східна – мис Байрон

Номер слайду 4

Рельєф Австралія – найнижчий материк: майже на половині його поверхні середня висота не перевищує 300м. Більщу частину материка займає Західно - австралійське плоскогіря. Упродовж східного узбережжя простягся Великий Вододільний хребет.

Номер слайду 5

Корисні копалини “Комора корисних копалин ” – саме так сьогодні називають Австралію, де залягають численні мінеральні ресурси. Відомий історичний факт: до середини ХІХ ст. на Австралію припадало 40% світового видобутку золота.

Номер слайду 6

Клімат Материк найсухіший у світі Розташований у тропічному кліматичному поясі Більше 40 % материка одержує менш як 250 мм опадів в рік і тільки 10 % - понад 1000мм Повітряні маси з океану не приносять опади, тому що заважає Великий Вододільний хребет

Номер слайду 7

Внутрішні води Клімат із вами ми щойно вивчали Він у Австралії дуже сухий, Тому річок тут знаходиться мало, Тому короткі вони і мілкі. В Африці – ваді, в Австралії – кріки, Так називаються висохлі ріки Воду з них випило сонце до дна, Їх оточила пустеля сумна. Річка Муррей – починає в горах До океану Індійського шлях. Дарлінг – притока її та біда Часто у ній висихає вода. Озеро Ейр – “ мертве серце ” пустині Незрозуміле і досі людині То пересохне, то видно здаля Сіллю покрита навколо земля. Хоч поверхневих тут вод дуже мало, Все ж про людину природа подбала. В надрах підземні басейни тут є, Артезіанська вода із них бє.

Номер слайду 8

Рослини Одна з найпопулярніших рослин Австралії – евкаліпт. Листя евкаліптів повернуте ребром до сонця і не утворює тіні.

Номер слайду 9

Тваринний світ Типовим представником фауни Австралії є коала

Номер слайду 10

Кенгуру – сумчаста тварина Коли європейські дослідники побачили цих дивних стрибунів, вони запитали в австралійських аборигенів: “ Що це за тварина?”. У відповідь почули: “ Кенгуру ”. Так невідома тварина одержала назву. Хто ж знав, що “ кенгуру “ в перекладі з місцевої мови означає “ Я вас нерозумію ”

Номер слайду 11

Страус Ему Поряд із кенгуру страус ему зображений на гербі Австралії

Номер слайду 12

Качконіс і єхидна Яйцекладні ссавці, вони відкладають яйця, а вилуплених із яєць немовлят вигодовують молоком

Номер слайду 13

Природні зони Найбільшу площу в Австралії охоплює природна зона тропічних пустель і напівпустель

Номер слайду 14

Населення Населення Австралії налічує близько 19 млн. осіб. Більшість населення становлять англо – австралійці. Корінні мешканці – австралійські аборигени – нині налічують 1 % населення країни.

Номер слайду 15

Прапор Австралії

Номер слайду 16

Висновки Австралія материк: Найменший Найвіддаленіший Найнижчий Найспокійніший Найсухіший Наймаловодніший Найсвоєрідніший органічний світ

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Свалявчук Тетяна Мирославівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 липня 2018
Переглядів
10186
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку