Презентація Бадмінтон

Про матеріал
правила гри Бадмінтон. Бадмінтон - другий вид спорту за популярністю в світі після футболу. У це складно повірити, але це факт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БАДМІНТОН

Номер слайду 2

ХАРАКТЕРИСТИКА ГРИБадмінтон — спортивна гра, олімпійський вид спорту, в якому два гравці або дві команди по дві людини змагаються між собою. Бадмінтон входить в число самих енерговитратних видів спорту. Мета кожного з гравців (або команд) - перекинути ракеткою волан через сітку на сторону суперника так, щоб суперник не зміг його відбити. Щоб було зараховано очко, волан повинен торкнутися сторони майданчика суперника. Бадмінтон розвиває швидкість, спритність, силу, збільшує витривалість, а також змушує рахувати удари суперника і напрямок польоту воланчика. Мета гри – направити волан над сіткою, щоб він торкнувся корту суперника та запобігти такій самій спробі суперника.

Номер слайду 3

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО БАДМІНТОНБадмінтон - другий вид спорту за популярністю в світі після футболу. У це складно повірити, але це факт. Більш 1.1 мільярда глядачів дивилися дебютний Олімпійський турнір на іграх в 1992 році в Барселоні. Бадмінтон - інтенсивний вид спорту і входить в трійку найважчих по фізичних навантаженнях ігрових видів спорту. Бадмінтон - найшвидший «ракеточний» вид спорту. Найбільшу швидкість зі спортивних снарядів, яким прискорення надає штовхання або удар людини, розвиває волан в бадмінтоні. Його середня швидкість під час професійних матчів близько 300 км / г.

Номер слайду 4

КОРТ І ЙОГО УСТАТКУВАННЯМайданчик (корт) для бадмінтону має прямокутну форму. Розмір майданчика (для одиночної гри) становить 5,18 метрів в ширину і 13,4 м. в довжину. При парній грі ширина площадки дорівнює 6,1 метра. Висота сітки становить 1,55 м., висота по центру дорівнює 1,524 (провисання). Сітка обмежена зверху стрічкою шириною в 7,5-8 см, складеної вдвічі. Ширина ліній розмітки дорівнює 4 см і є частиною корту. На відстані 1,98 м. від сітки розташована лінія подачі. Між лінією подачі і задньою лінією знаходиться зона подачі. Центральна лінія розділяє зону подачі на ліву та праву.

Номер слайду 5

РАКЕТКА ДЛЯ ГРИ В БАДМІНТОН Спочатку ракетки виготовлялися з дерева. Сучасні ж ракетки виготовляються з вуглепластика, алюмінію, сталі або титану. Розмір ракетки не перевищує в довжину 680 мм., в ширину 230 мм.. Більшість професійних гравців використовують спеціальні намотування на рукоятку ракетки («грип»), які допомагають спортсменам домагатися найкращого контролю над хватом ракетки.

Номер слайду 6

ВОЛАН ДЛЯ ГРИ В БАДМІНТОНІснує два типи воланів: пластикові та натуральні пір'яні. Пластикові волани підходять більше для любителів і для деяких видів тренувань. Стандартом для змагань і тренувань професійних спортсменів, як правило, є пір'яні волани. Пластиковий волан складається з коркової або синтетичної головки з прикріпленою пластикової «спідницею». Пір'яний волан виготовляється з 16 гусячого пір'я і коркової головки, обтягнутою тонкою лайкових шкірою. Пір'я вклеюються в отвори по колу головки обв'язуються нитками, нитки також проклеюються. Вага волана - близько 5 грам.

Номер слайду 7

ВИДИ ЗМАГАНЬОдиночний розряд чоловіки. Одиночний розряд жінки. Парний розряд чоловіки. Парний розряд жінки. Парний розряд мікст

Номер слайду 8

ПРАВИЛА ГРИПривабливість гри в бадмінтон в простоті правил:• Волан подається з правого боку поля. У момент проведення подачі гравець що подає і той що приймає знаходяться в діагональному розташуванні один щодо одного, не сходячи з місця і не заступаючи за обмежувальні лінії.• Відбивання волана відбувається гравцями обох команд по черзі з будь-якої позиції на своєму боці поля.• У грі неприпустимо торкання сітки ракеткою чи гравцем. Перемога в розіграші буде зарахована в наступних випадках:• Виліт волана за межі корту (включаючи обмежувальні лінії).• Падіння волана на полі суперника. • Порушення правил суперником.

Номер слайду 9

СИСТЕМА РАХУНКУ ОЧОКМатч повинен складатися максимум із трьох геймів. Сторона, що виграла розиграш, повинна додати до свого рахунку очко. Сторона, що перша набирає 21 очко виграє гейм. Якщо рахунок у геймі стає 20-20, сторона, що першою набирає різницю в 2 очка, виграє гейм. Якщо рахунок у геймі стає 29-29, сторона, що виграла 30-е очко, виграє гейм. Сторона, що виграла гейм, повинна подавати на початку наступного гейму.

Номер слайду 10

Не допускати надмірної затримки виконання подачі;Подаючий і приймаючий повинні стояти в межах діагонально розташованих полів подач, не торкаючись обмежувальних ліній;Нерухоме положенні обох ступнів того, що подає і приймає від початку подачі до здійснення подачі;Волан повинен знаходитися нижче за талію того, що подає, а удар ракеткою виконується по головці волана;Уся голівка ракетки подаючого помітно нижче за всю кисть руки, що тримає ракетку;Подаючий не повинен подавати, поки не підготувався приймаючий і не повинен промахнутися по волану. ПОДАЧІ

Номер слайду 11

«Спірний» призначається, якщо: - подача виконана коли гравець, який приймає, до цього не готовий;- одночасно роблять помилку гравці обох сторін;- волан під час перельоту через сітку, зависає на ній;- під час гри волан руйнується на частини;- у разі, якщо суддя на лінії не бачив місця падіння волана, а суддя на вишці не може прийняти рішення;- мала місце будь-яка непередбачена ситуація. У разі призначеня «спірного», розіграш із моменту останньої подачі не враховується, а гравець, який подавав, повторяє подачу. СПІРНИЙ

Номер слайду 12

ОДИНОЧНА ГРАГравці повинні подавати з правого квадрату (по відношенню до них) і приймати подачу в правому квадраті у тому випадку, якщо гравець, що подає не набрав очок, або набрав парну кількість очок в геймі. Гравці повинні подавати з лівого квадрату (по відношенню до них) і приймати подачу в лівому квадраті в тому випадку, якщо гравець, що подає набрав непарну кількість очок в геймі. Під час розіграшу волан повинен відбиватися приймаючим і гравцем, що подає по черзі з будь-якого становища на своєму боці корту поки волан не опиниться поза грою. Якщо гравець, що подає виграє розіграш, йому зараховується очко і він продовжує подавати, але з іншого квадрату. Якщо приймаючий виграє розіграш, очко зараховується йому. Приймаючий гравець при цьому подає наступним, з іншого квадрату.

Номер слайду 13

Гравець повинен подавати з правого квадрату подачі, якщо сторона подачі не набрала очок або набрала парну кількість очок в цьому геймі. Гравець сторони подачі повинен подавати з лівого квадрата подачі, якщо сторона подачі набрала непарну кількість очок в геймі. Після того, як подача була прийнята, під час розіграшу волан може бути відбитий будь-ким з гравців лінії подачі або приймаючої сторони з будь-якого положення на своїй половині поля, доки волан не опиниться поза грою. Гравець не повинен подавати або приймати подачу поза своєї черги,або приймати дві подачі поспіль в одному геймі. Будь-який гравець, сторони що виграла гейм, може подавати першим в наступному геймі, і будь-який з гравців сторони, що програла гейм, може приймати подачу в наступному геймі. ПАРНА ГРА

Номер слайду 14

ІНШІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

pptx
Додано
1 квітня
Переглядів
107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку