Презентація "Барон Мюнхгаузен. Посміємось разом."

Про матеріал
Презентація містиь матеріал до уроку позакласного читання: дає змогу проаналізувати "Пригоди барона Мюнхгаузена", визначити провідну ідею твору, дати характеристику головного героя, відповісти на пробемні питання, які є цікавими для дітей цього віку, виконати творчі завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Пригоди барона Мюнхгаузена»: ПОСМІЄМОСЬ РАЗОМ.

Номер слайду 2

Із Мюнхгаузеном траплялися дивовижні історії. У своїх розповідях він літав на Місяць, жив серед триногих людей, йому довелося разом із кораблем побувати в череві велетенської риби. Під час війни з турками барон літав верхи на гарматних ядрах над ворожим табором. Зміг витягнути себе разом із конем з болота за кіску своєї перуки. Та багато інших пригод. Які пригоди траплялися з Мюнхгаузеном?

Номер слайду 3

Слухачі Мюнхгаузена сміються йому просто в очі: "Ох і Мюнхгаузен! Оце барон". А одного разу проїжджий не стерпів: "Усе це вигадки! Нічого того не було, що ти розповідаєш!"Як слухачі Мюнхгаузена ставилися до його оповідань?

Номер слайду 4

Я вважаю, що барон Мюнхгаузен — фантазер. Брехуни перекручують істину, бажаючи мати з цього зиск. А фантазери придумують щось неможливе, дивовижне. Барон безкорисливий, зі своїх дивовижних оповідок він не має зиску. Просто йому цікавіше жити зі своїми вигадками. Барон Мюнхгаузен — брехун чи фантазер?

Номер слайду 5

Мюнхгаузен називає себе "найправдивішою людиною на землі" тому, що він правдиво розповідає про все, що відбувалося в його уяві. Чому Мюнхгаузен говорить про себе, що він "найправдивіша людина на землі"?

Номер слайду 6

Розповіді барона веселі, дотепні, несподівані. Тому вони викликають сміх, а не роздратування й злість. Які почуття викликають розповіді барона?

Номер слайду 7

Такі фантазери, як барон Мюнхгаузен, роблять наше життя більш цікавим і яскравим. Якби не було серед людей фантазерів, то людство, мабуть, і досі сиділо б у печерах. Завдяки фантазії людина змогла побудувати літака, підводного човна, побувати на Місяці, де набагато раніше реальних землян побував у своїй уяві барон Мюнхгаузен. Чи потрібні в житті такі фантазери, як барон Мюнхгаузен?

Номер слайду 8

«Пригоди барона Мюнхгаузена». Анкета твору. Автор. Жанр. Головна думка твору. Головний герой. Сюжет. Чому вчить казка

Номер слайду 9

Автор: Рудольф Еріх Распе. Жанр: літературна казкова повість. Головна думка твору: не можна на світі жити без жартів та фантазії. Головний герой: Барон Мюнхаузен, великий вигадник і фантазер. Складав такі чудові історії, що їм просто хотілося вірити. Він рішучий, сміливий, навіть відважний, винахідливий. Анкета твору

Номер слайду 10

Сюжет: Мюнхаузен щовечора розповідає дивовижні історії своїм слухачам і гостям. Він описує свої пригоди в Росії, розповідає різні випадки на полюванні. Мюнхаузен потрапляє на російсько-турецьку війну, бере штурмом місто і потрапляє в полон. Мюнхаузен опиняється на Місяці, а потім спускається з Місяця на мотузці, подорожує по морями і країнам, і двічі опиняється в животі у риби. Наприкінці кидає подорожі і живе спокійним життям

Номер слайду 11

 Казка вчить чесності і правдивості, винахідливості і сміливості. Вчить з гумором ставитися до будь-яких пригод, до будь-яких випробувань. Вчить бути веселими і ніколи не сумувати. Чому вчить казка “Пригоди барона Мюнхаузена”?

Номер слайду 12

Вірш учня 5 класу Лучка Сергія. До твору Еріха Распе«ПРИГОДИ БАРОНА МЮНХАУЗЕНА»

Номер слайду 13

Жив на світі старичок. Був вигадник – дивачок. Вмів на ядрах він літати,Без патронів полювати,Всіх людей розвеселяти,Діток добрих забавляти. Був барон собі такий:І сміливий, і прудкий.

Номер слайду 14

І в історіях його. Ми наслухались всього: Вишні в оленя ростуть. Там, де роги мають буть. В рибі кораблі живуть... Це ви знаєте, мабуть.

Номер слайду 15

Півконя з ріки п’є воду,Дивлячись на власну вроду. Крокодил і лев зчепились. Й одне одним удавились.

Номер слайду 16

Наш Мюнхаузен сміливий. Тільки трішечки брехливий. З ним нам весело. Ось так,Бо вигадник він – дивак.

Номер слайду 17

Складіть сенкан «Барон Мюнхгаузен»1 іменник2 прикметники3 дієслова. Речення із 4 слів, яке містить ідею.5. 1 іменник (синонім до 1-го рядка)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Балановська Міла Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гонтар Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Яворська Антоніна
    Дякую за цікаву та корисну презентацію.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2022
Переглядів
8336
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку