Презентація "Безпечний рух - твій вірний друг"і"

Про матеріал
Матеріал підійде як для початкової школи, так і для 5-6 класів. Призначений для вивчення основних правил дорожнього руху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Безпечний рух – твій вірний друг»Підготувала педагог-організатор КЗ «Старокодацька ЗОШ І-ІІ ступеня»

Номер слайду 2

Учасниками дорожнього руху є особи, які безпосередньо беруть участь у процесі руху на дорозіВодій - особа, яка керує транспортним засобом;Пасажир - особа, яка користується транспортним засобом;Пішохід – особа, яка бере участь у дорожньому русі поза межами транспорту;

Номер слайду 3

Пам'ятай!!!!Жарти на дорозі, можуть погано закінчитися!Варто пам'ятати про безпеку!

Номер слайду 4

Основний нормативний документ, що регулює правила поводження на дорозі – «Правила дорожнього руху України»

Номер слайду 5

Правила руху для пішохода: Переходити вулицю можна тільки на зелене світло світлофора;Переходити вулицю можна тільки по пішохідних переходах;Переходячи вулицю, завжди треба дивитися спочатку ліворуч, а дійшовши до середини дороги – праворуч;4. Не можна грати на проїзній частині дороги чи тротуару.

Номер слайду 6

Пішохідний перехід – це ділянка проїзної частини або інженерна споруда, призначена для руху пішоходів через дорогу. Пішохідні переходи позначаються відповідними дорожніми знаками, світлофорами, розміткою. Пішохідні переходи бувають наземні, надземні та підземні в залежності від місця розташування, а також регульованими та нерегульованими

Номер слайду 7

Світлофор – це пристрій призначений для регулювання руху учасників дорожнього руху. Світлофори бувають: Автомобільні – призначені для регулювання руху автомобілів;Пішохідні – призначені для регулювання руху пішоходів;Світлофори для залізничних переїздів;Трамвайні світлофори;Річкові. 5 серпня відзначають міжнародний День світлофора.

Номер слайду 8

Транспорт, який необхідно обходити позаду:автомобільтролейбусавтобус

Номер слайду 9

Транспорт, який потрібно обходити попереду:

Номер слайду 10

Правила руху для велосипедистів:

Номер слайду 11

Дорожній рух під час негоди: Під час негоди всім учасникам дорожнього руху – і пішоходам, і автомобілістам необхідно бути максимально уважними та обережними. Пішоходам доречно вдягати світлий одяг та світлоповертаючі елементи. Це дозволить водіям завчасно побачити вас на дорозі та відповідно зреагувати. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу аварійні служби або зателефонуйте за номером «102».

Номер слайду 12

Всі дорожні знаки поділяються на:попереджувальні;Заборонні;Наказові;Інформаційно-вказівні;Знаки сервісу.

Номер слайду 13

Попереджувальні знаки інформують водіїв про наближення до небезпечної ділянки дороги і характер небезпеки. Вони мають форму трикутника в червоній рамці.

Номер слайду 14

Заборонні знаки вводять або відміняють обмеження руху. Вони мають форму кола в червоній рамці.

Номер слайду 15

Наказові знаки - наказують учасникам дорожнього руху певні дії, наприклад напрямок поворотів. Вони мають круглу форму, синій фон, білі малюнки.

Номер слайду 16

Інформаційно-вказівні знаки інформують про розміщення об'єктів та рекомендовані режими руху. Вони мають прямокутну форму, синій фон, світлі малюнки або символи

Номер слайду 17

Знаки сервісу інформують учасників дорожнього руху про розположення відповідних об'єктів сервісу.

Номер слайду 18

Пам'ятайте! Життя людини має дуже велику цінність. А безпека на дорозі – це і є, насамперед, безпека життя.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додано
30 квітня 2021
Переглядів
5982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку