Презентація" Безпека харчування.Традиційні та сучасні системи харчування

Про матеріал
Презентація до уроку у 8 класі з основ здоров'я на тему :" Безпека харчування.Традиційні та сучасні системи харчування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека харчування . Вибір харчових продуктів Традиційні і сучасні системи харчування. Основи здоров’я. 8 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Поясніть свій вибір

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Допишіть пропуски

Номер слайду 11

Топ-10 найбільш шкідливих продуктів

Номер слайду 12

Топ-10 найбільш корисних продуктів

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Система роздільного харчування Зараз вважають, що ця система помилкова: Організм виробляє декілька видів ферментів одночасно для перетравлення різної їжі. До того ж у природі дуже мало чистого білка або чистих вуглеводів.

Номер слайду 15

Теорія адекватного харчування. Адекватне харчування – це харчування, відповідне не тільки метаболічним потребам організму, а й особливостям переробки їжі в різних відділах травної системи. Особливе значення в цій теорії харчування відводиться ендоекології організму людини, тобто особливостям його мікрофлори.

Номер слайду 16

Вегетеріанське харчування. Розрізняють три форми ВЕГЕТАРІАНСЬКОЇ кухні: Вегани: вживання тільки рослинної їжіЛакто - вегетаріанці: вживання тільки рослинною і молочної їжіОво - лакто - вегетаріанці: рослинна, молочна їжа і яйця 

Номер слайду 17

Сироїдіння як система харчуваня Принципи такої системи харчування людини прості: Можна необмежено їстибудь-які фрукти і овочі в сирому вигляді;в якостіджерела білкагодяться сирі яйця, горіхи і боби (теж сирі);будь-яка термічна обробка заборонена (в т.ч. не можна пити чай).

Номер слайду 18

Макробіотичне харчування засноване на наступних принципах: Вміст баластних речовин при кожному прийомі їжімає становити як мінімум 50%,Частка сирих овочів і фруктів під час одного прийому їжі - 30%,не вживати м'яса, молока і молочних продуктів,не вживати цукру,Використовувати тількиморську сіль,Забороняється розігрівати овочі, бобові, кашу і рибу.

Номер слайду 19

Біо-, або еко їжа. Передбачає розвиток екологічного сільського господарства: відмова від мінеральних добрив, пестицидів та кормових добавок, а також, по можливості, від покупних кормів для тварин. При екологічному сільськомуг осподарстві поживні речовини, взяті з грунту, завдяки добре продуманій сівозміні, заповнюються утворенням компосту і гною задопомогою азотфіксуючих рослин. 

Номер слайду 20

10 найбільш поширених помилок у харчуванні1. Переїдання.2. Ненатуральна їжа, харчові добавки.3. Велика кількість смаженої, жирної і копченої їжі.4. Неправильний вибір продуктів.5. Нерегулярне харчування.6. Хаотичне поїдання їжі «на ходу».7. Їжа та напої, що містять прихований цукор та сіль.8. Порушення правил приготування, зберігання та вживання їжі.9. Мало овочів та фруктів,але багато борошняних виробів, тістечок, печива тощо.10. Недостатня кількість води

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Грищенко Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Курило Софія Станіславівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
7648
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку