Презентація "Харчові отруєння: симптоми, профілактика, домедична допомога"

Про матеріал
Дана презентація містить інформацію про харчові отруєння, отруйні рослини та гриби, їх симптоми та профілактику, правила надання домедичної допомоги при харчових отруєннях. Може використовуватися як на уроках з основ здоров'я так і біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СИМПТОМИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ. ОТРУЙНІ РОСЛИНИ І ГРИБИ. ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ. ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ПРИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄННЯХ. Л. О. Айзель. Вчителька основ здоров’я. Ласківська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Народицька ОТГ

Номер слайду 2

ХАРЧОВІ ОТРУЄННЯ Харчові отруєння – це гострі захворювання, які виникають внаслідок вживання в їжу продуктів, що містять шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини. НЕБЕЗПЕЧНІ ПРОДУКТИКонсерви. Риба. Молочні продукти. М’ясні продукти. Немиті овочі і фрукти

Номер слайду 3

СИМПТОМИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬПідвищена температура. Загальна слабкість. Біль у животіДіарея. Зниження/відсутність апетиту. Здуття живота. Нудоті і блювота. Запаморочення. Низький тиск. Прискорене серцебиття

Номер слайду 4

ОТРУЙНІ РОСЛИНИ Отруйні рослини – містять в собі токсини, які являють собою серйозний ризик виникнення хвороби, травми або смерті у людей. Отруйні речовини можуть міститися у всій рослині загалом, або в різних її частинах – листках, квітках, плодах, насінинах, корі, коріннях. Беладонна. Блекота чорна. Болиголов плямистий. Борщівник. Цикута отруйна. Дурман звичайний. Аконіт

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ПРОФІЛАКТИКА ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬРетельно мити продукти, руки і посуд. Уникати контакту між сирими і готовими харчовими продуктами. Не вживати їжу та напої, термін реалізації яких минув. Не купувати і не вживати продукти харчування на стихійних ринках. Використовувати різні дошки для нарізання та ножі для різних продуктів.

Номер слайду 7

ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ ОТРУЄННІ ГРИБАМИ

Номер слайду 8

ПЕРША ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА ПРИ ОТРУЄННЯХПрийняти сорбенти для виведення отруйних речовин. Відновити водно-сольовий баланс в організмі споживаючи підсолену мінеральну воду без газу. Через 5-7 год. питного режиму перейти на щадний дієтичний раціон. Негайно промити шлунок чистою водою – випити максимум, потім викликати блювоту. Якщо після цього не полегшало – негайно звернутися до сімейного лікаря або викликати «швидку допомогу»12345103

Номер слайду 9

Єдина краса, що існує в світі, це - здоров’я!!! Без здоров’я, все інше – не має значення!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 9
Оцінки та відгуки
  1. Тофан Оксана Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Єсіна Алла Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Грищенко Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Дудниченко Ольга Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Земелько Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Ніколюк Наталія Василівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Костирєва Світлана
    Все ясно і коротко, дуже сподобалось.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Костирєва Світлана
    Все ясно і коротко, дуже сподобалось.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Ласкурик Павло Васильович
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 6 відгуків
pptx
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
18226
Оцінка розробки
4.9 (9 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку