Презентація: "Безпека надворі. Безпека в натовпі."

Про матеріал
Дана презентація широко розкриває тему уроку: "Безпека надворі. Безпека в натовпі." Розрахована на урок. Її можна використовувати і як виховний захід на тему: "Безпека надворі. Безпека в натовпі." Слайди розміщенні для зручного використання презентації під час онлайн уроків в ZOOM.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека надворі. Безпека в натовпі.5 клас. Остапенко Людмили Юріївни

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Яка користь від інтернету?Яка шкода від інтернету?Правила безпечного користування інтернетомІсторія виникнення інтернету. СМС шахраї. Ваші дії

Номер слайду 3

Здоров’я дитини - багатство родини!Здоров’я народу - багатство країни!

Номер слайду 4

Які місця можуть бути небезпечними для розваг?

Номер слайду 5

Які місця можуть бути безпечними для розваг?Найзручніше місце для гри в місті —це дитячий ігровий або спортивний майданчик у дворі біля вашого дому.

Номер слайду 6

Спортивний майданчик. Місце для рухливих ігор, футбол, бадмінтон

Номер слайду 7

Якщо ти надворіПравила обачності:- За жодних умов не сідай у машину до незнайомців. Ніколи не сідай у невідому порожню машину.- Не бери ніяких подарунків і швидко йди від людей, які їх пропонують. Обов'язково розкажи про це батькам.

Номер слайду 8

Якщо ти надворіПравила обачності:- Не спускайся у підвали та не піднімайся на горища. - Уникай темних неосвітлених місць: дворів, під’їздів, підворіть- Не винось у двір дорогі речі, не хизуйся ними.

Номер слайду 9

Якщо ти надворіПравила обачності:- Не носи із собою великі суми грошей. Ніколи не хвалися грішми.- Якщо грубо вимагають гроші або дорогі речі, погрожують ножем або іншою зброєю, — віддай без суперечок.

Номер слайду 10

Без дозволу батьків не відходь далеко від дому

Номер слайду 11

Правила п’яти "Не”Не гуляти в небезпечних місцях. Не гуляти в темряві. Не розмовляти з незнайомцями. Не сідати в машину без дозволу батьків. Не брати нічого від сторонніх людей.

Номер слайду 12

Правила безпечної поведінки в натовпіНатовп — це неконтрольоване скупчення людей.— Де може утворитися натовп?Це святкові концерти, футбольні матчі, ярмарки. Зазвичай, на таких заходах перебуває дуже багато людей.

Номер слайду 13

Безпека в натовпіПравила поведінки в натовпі — це комплекс заходів для уникнення небезпеки в місцях великого скупчення людей. Коли люди приходять на концерт або на будь-який інший святковий захід, вони зазвичай ведуть себе спокійно й миролюбно. Але як тільки захід закінчується, усі відразу покидають свої місця й стрімко рухаються до виходу. При цьому часто виникає натовп. Може статися так, що рух людей перетвориться з упорядкованого на стихійний. Паніка — це втрата контролю за своєю поведінкою, нездатність правильно оцінити ситуацію й адекватно діяти. Таким чином, щоб убезпечити себе від неприємних несподіванок і травм, слід засвоїти кілька простих, але важливих правил поведінки в натовпі. Паніка — масовий страх перед реальною або уявною небезпекою. Люди втрачають самоконтроль, стають небезпечними для себе та інших людей.

Номер слайду 14

Поради, якщо збираєшся в людні місця. Вибираючи місце для перегляду концерту: Не підходь близько до сцени, не залишайся у проходах. Прийди раніше, займи зручніше та безпечніше місце. Зверни увагу на запасний та аварійний виходи. Уяви, як до них дістатися з твого місця знаходження. Після концерту не поспішай до виходу. Одягайся у зручне взуття та одяг, що не заважають рухам. Не бери із собою громіздких речей.

Номер слайду 15

• Якщо в натовпі у тебе щось упало, не піднімай• Остерігайся скляних вітрин та дверей, щоб не постраждати та не порізатися, якщо вони розіб’ються.• Не тримай рук у кишенях. Зігни руки, міцно притисни їх до корпуса.

Номер слайду 16

Як треба діяти, якщо впав у натовпі• Якщо не втримався на ногах, спробуй якомога швидше піднятися. Стань на п’яти або носки та різко випрямляйся, «випірнаючи» крізь натовп.• Якщо не можеш піднятися, згорнися клубочком, захисти голову руками.

Номер слайду 17

Правила поведінки в натовпі: Натовп найкраще обійти, але якщо немає такої можливості, то не йди проти «течії», намагайся триматися подалі як від центру натовпу, так і від його країв. Перебуваючи дуже близько до краю, ти можеш травмуватися від вітрин, нерухомих стовпів, тумб, дерев. Також не можна чіплятися руками за що-небудь, оскільки це загрожує переломами. Взуття має бути зручним. Взуття на високих підборах може бути причиною травмування. Довге волосся слід зібрати у «хвіст». Позбався краваток, шарфів. Застебни блискавки й ґудзики на одязі, застібни усі кишені, вільні краї шнурків заправ у черевики. Парасольку й інші габаритні предмети, що є у тебе в руках або висять на плечі, варто викинути. Якщо у тебе щось упало, то не нахиляйся, щоб це підняти, оскільки тебе можуть затоптати.

Номер слайду 18

Правила поведінки в натовпі: У щільному натовпі тебе можуть дуже здавити. Щоб уникнути цього, зчепи руки в замок і склади їх на грудях — це захистить діафрагму. Якщо ти впав, одразу ж намагайся згрупуватись і сильним поштовхом звестися на ноги. Зробити це дуже складно. На коліна вставати не варто, а слід впертися однією ногою в землю, ставши повною підошвою, і різко встати. Якщо піднятися не вдається, згорнися клубком, підтягни ноги й захищай руками голову. На великому концертному майдані або стадіоні слід заздалегідь визначити маршрут виходу. Краще перечекати, коли потік народу схлине, і вже спокійно залишити напівпорожню територію.

Номер слайду 19

Правила поведінки в натовпі: В екстремальних ситуаціях не піддавайся загальній паніці, а оціни обстановку і прийми правильне рішення. Слід знати напам’ять номери мобільних телефонів своїх близьких. Якщо ти втратив у натовпі свій телефон, то може з’явитися інша можливість зателефонувати й повідомити своїх рідних про своє місцезнаходження. Не бери із собою на багатолюдні заходи коштовні речі.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

§26, стор.148-153 Підготувати одну тему на вибір в зручному форматі:1. Небезпечні ігри підлітків. 2. Небезпечні незнайомці.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
4314
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку