Презентація " Безпека під час користування засобами побутової хімії"

Про матеріал
Презентація до уроку "Безпека при користуванні засобами побутової хімії" стане в нагоді вчителям шкільного предмета "Основи здоров'я", які працюють за підручником Т.Є. Бойченко, 6 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Безпека при користуванні засобами побутової хімії

Номер слайду 2

У кожному домі є багато хімічних речовин, які ми використовуємо у повсякденні. До них відносяться: клеї, засоби для прання і миття, засоби для чищення, лакофарбові товари, засоби по догляду за житлом, предметами побуту, садом і городом, засоби особистої гігієни, парфумерні вироби, ліки. Клей

Номер слайду 3

За рівнем безпеки засоби побутової хімії умовно поділяють на групи: Відносно безпечні - без застережних написів на етикетках. Це засоби особистої гігієни: мило, пральні порошки, пасти, косметичні засоби тощо. 2. Небезпечні - із застережним написом «Уникати потрапляння в очі та на шкіру!» Це засоби виведення плям, боротьби з цвіллю, засоби для чищення каналізаційних труб, виведення вапняного нальоту у ванній кімнаті, виведення іржі з поверхні металу. Увага! Працювати з небезпечними засобами можна, тільки використовуючи гумові рукавички чи окуляри.

Номер слайду 4

3. Вогненебезпечні - з написами й умовними позначками «Вогненебезпечно!», «Не розпилювати біля відкритого вогню!». Це дезодоранти, лаки, фарби, розчинники, засоби для обробки рослин. Увага! Порушення правил користування ними може спричинити пожежу. Вдихати пари фарб, лаків, розчинників - небезпечно для здоров’я.

Номер слайду 5

4. Отруйні - з написом «Отрута» чи спеціальними позначками. Це сильнодіючі засоби для боротьби з комахами, гризунами, для виведення плям. Отруйні речовини, які у разі потрапляння всередину організму можуть викликати оотруєння чи смерть. Увага! Ознаки отруєння: почервоніння шкіри, виразки на шкірі, почервоніння очей, задуха та кашіль. Обережно!Отрута

Номер слайду 6

Перша допомога при отруєнні засобами побутової хімії:1. Якщо препарат потрапив у шлунок, негайно телефонуй 103 – викликай «швидку допомогу».2. До її приїзду потрібно змусити потерпілого очистити шлунок. Після цього дати випити молоко або дуже міцний чай.3. Якщо отруєний утратив свідомість, його треба покласти на бік і піднести до носа ватку, змочену в нашатирному спирті.

Номер слайду 7

Правила поводження з небезпечними речовинами:1. Працювати з аерозолями потрібно в добре провітрюваному приміщенні.2. Аерозолі не можна розпилювати поблизу вогню, нагрівати їх, спрямовувати в обличчя людини.3. При роботі з їдкими речовинами потрібно надягати гумові рукавички.4. Займисті речовини не можна зберігати поблизу джерел вогню або нагрівальних електричних приладів.5. Категорично забороняється розпорошувати і наносити засоби для боротьби зі шкідливими комахами на продукти харчування, питну воду та корм для тварин!

Номер слайду 8

Символи, які попереджають про шкідливість продукту: Подразнюючий. Слід не допускати попадання в очі, а також ретельно мити руки після роботи з речовиною. Намагайтеся працювати в добре провітрюваних приміщеннях. Шкідливий. Цей значок найчастіше зустрічається на упаковках з розчинниками, лаками і фарбами. Він говорить про те, що продукт містить одне або кілька шкідливих чи токсичних речовин. Їдкий. Це різні засоби для очищення каналізаційних труб. До складу продукту входить луг у великій концентрації, а при попаданні на шкіру засіб може викликати важкі опіки і серйозні пошкодження шкіри. Небезпечний для середовища. Цей символ попереджає про шкідливість продукту для природи. До його складу можуть входити речовини, що створюють загрозу.

Номер слайду 9

Мабуть, у кожній оселі є аптечка. Там зберігаються термометр, ножиці, вата, бинт, пластир, дезінфікуючі засоби — розчин йоду, брильянтовий зелений, перекис водню, серцеві засоби, засоби для зняття болю. Обираючи місце для зберігання аптечки, слід пам’ятати, що всі лікарські засоби, вата, бинти, пластирі під дією вологи та прямих сонячних променів стають непридатними для використання. Усі ці засоби треба правильно й безпечно зберігати.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Запам’ятай правила безпечного використання ліків

Номер слайду 12

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Ступак Любов Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козєєва Тамара Володимирівна
    Дякую. За лаконічність, змістовність, послідовність.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Євсюкова Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 квітня 2021
Переглядів
20390
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку