Презентація "Безпека побутової хімії для людини і природи"

Про матеріал
Науково-дослідницьку роботу присвячено безпеці побутової хімії для людини і природи. Побутова хімія, без сумніву, досягнення цивілізації. Вона з важливе місце в нашому житті. Реклама, розповідаючи про ті чи інші засоби, запевняє, що вони вмить відмиють, відперуть і змусять будинок блищати чистотою. Проте дуже мало інформації ми отримуємо про їхній склад, якість та вплив на здоров’я та навколишнє середовище.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Безпека побутової хімії для людини і природи

Номер слайду 2

ВІДДІЛЕННЯ ЕКОЛОГІЇ ТА АГРАРНИХ НАУКЕКОЛОГІЯСЕКЦІЯ Роботу виконала:Євтушик Богдана Миколаївна, здобувач освіти 9 класу Раківщинської філії Овруцького ліцею №4 Овруцької міської ради Житомирської області Науковий керівник: Барановська Оксана Василівна, учитель хімії

Номер слайду 3

Номер слайду 4

АКТУАЛЬНІСТЬ ДОСЛІДЖЕННЯСучасне життя насичене великою кількістю небезпечних факторів - хімічних, фізичних, біологічних, фізико-хімічних, які часто негативно впливають на здоров'я людей і всього живого в природі. Різноманітність усіх шкідливих факторів - абіотичних і біотичних - настільки велика, що часто важко визначити їх індивідуальну дію, тому важливо, щоб кожна людина вміла їх розрізняти і вміла самостійно проти них вжити заходів захисту.

Номер слайду 5

Об’єкт дослідження Засоби побутової хімії як джерела небезпек

Номер слайду 6

Предмет дослідження. Безпека побутової хімії для людини і навколишнього середовища

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ЗАВДАННЯПроаналізувати сутність поняття «безпека життєдіяльності» у різноманітних наукових підходах. Охарактеризувати основні джерела та чинники небезпеки для людини та природи. Теоретично обґрунтувати проблему безпеки побутової хімії для людини та природного середовища. Дослідити чинники, які впливають на вибір прального порошку у місті Овруч.чинники небезпеки людини та природи.

Номер слайду 9

Методи аналіз наукової літератури для визначення ступеня дослідженості теми, мети, завдань дослідження систематизація, узагальнення фактичного матеріалусинтез порівняння класифікація абстрагування конкретизація наукової інформації.

Номер слайду 10

Структура і обсяг роботи. Робота складається зі вступу, двох розділів, п'ятьох підрозділів, висновків, списку використаних джерел та 9 додатків. Загальний обсяг дослідницької роботи становить 36 сторінок комп'ютерного тексту. Основний зміст викладено на 16 сторінках. Список використаних джерел складається з 24 найменувань.

Номер слайду 11

РОЗДІЛИПЕРШИЙДРУГИЙ

Номер слайду 12

РОЗДІЛ 1 ПИТАННЯРОЗКРИВАЄ Безпека. Небезпека. Безпеки життєдіяльностіЧинники безпеки. Ризики та їх поділ. Шляхи мінімізування ризиків. Причин виникнення загроз багато, але найголовнішою з них є людина. Розпізнавання загроз базується на принципі «все впливає на все», тобто все живе і неживе може бути джерелом небезпеки, а також все живе і неживе може бути під загрозою.

Номер слайду 13

Розділ 2питання. Розкриває Засоби побутової хімії як джерела небезпек. Опрацювання результатів досліджень проб води в Овруцькому районіОпрацювання і узагальнення результати досліджень вимірювання показників якості поверхневих проб води річки Норинь. Правила поводження з предметами побутової хіміїДослідження вибору прального порошку в місті Овруч

Номер слайду 14

Результати досліджень проб води. Житомирським ОЛЦМОЗОвруцьким відділом ДУДослідження. Проби. Відхилення. Питна вода централізована14141 Питна вода нецентралізована62 Вода поверхневих водойм169

Номер слайду 15

Результати досліджень мікозів гладкої шкіри. Житомирський ОЛЦМОЗОвруцьким ДУ

Номер слайду 16

Показники якості поверхневих і зворотніх вод. Нориньрічки

Номер слайду 17

Анкета виборупорошкупрального

Номер слайду 18

Результат опитуання

Номер слайду 19

Гістаграма вибору прального порошку

Номер слайду 20

Діаграма продажу прального порошку

Номер слайду 21

ВИСНОВКИ1. Побутова хімія відіграє важливу роль у нашому житті: миття посуду та підлоги, прання та прибирання, засоби для чищення одягу, домашнього текстилю і т. д. Однак при використанні цих засобів необхідно дотримуватися певних правил і заходів безпеки, оскільки вони можуть стати причиною прикрих, а часом і трагічних подій у житті кожного з нас.2. У ході дослідження з’ясовано, що мало інформації про склад побутової хімії, якість і вплив побутової хімії на людину. 90% пральних і мийних засобів, якими користуються українці, створені на основі фосфатів, хлору, цеолітів, аніонних поверхнево-активних речовин (ПАР), продуктів переробки нафти тощо. У розвинених країнах заборонена побутова хімія, яка містить ці небезпечні для здоров’я людини речовини.3. Результати проведених досліджень спонукають бути свідомими споживачами, тобто, під час вибору мийного чи прального засобу консультуватися з фахівцями та перевіряти склад продукції, а також використовувати мінімум синтетичних мийних засобів і якомога більше - сертифікованих екологічних і натуральних засобів виробництва. При виборі товару слід керуватися еколого-біологічним маркуванням встановленого зразка, яке вказує на переваги товару щодо впливу на здоров’я людини та навколишнє середовище.4. У результаті опитування про вибір і користуванні пральним порошками ми дійшли висновку, що більшість наших споживачів не усвідомлюють масштаб шкоди, яку завдають довкіллю та здоров'ю своїм вибором та користуванням. Здоров’я та самопочуття людини залежать від екологічної свідомості кожного, обізнаності щодо небезпечних складників у побутових засобах, тобто активної життєвої позиції.

pptx
Додано
5 січня 2023
Переглядів
866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку