Презентація. Безпека та небезпека. Корисні поради

Про матеріал
Презентація містить матеріал про види мін, тривожний рюкзак, алгоритм дій під час повітряної тривоги та при виявленні ВНП.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека та небезпека. Корисні поради Макарова О. Д.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Безпека Небезпека

Номер слайду 4

Безпека – це коли життю та здоров’ю людини, навколишньому середовищу ніщо або ніхто не загрожує

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Небезпека – явища або чиїсь дії, у наслідок яких порушується життєдіяльність людини, створюється загроза життю та здоров’ю людини, довкіллю

Номер слайду 7

«Тривожний» рюкзак

Номер слайду 8

Повітряна тривога - сигнал оповіщення населення про загрозу атаки з повітря. Вмикається у разі ризику авіаудару або запуску ракет у напрямку населеного пункту чи області

Номер слайду 9

Якщо сирена повітряної тривоги застала на вулиці, необхідно:1. Одразу прямувати до найближчого укриття (підземні переходи, метро тощо)2. Якщо поряд немає укриття, але видно лісосмугу, варто прямувати туди і сховатися(дерева забирають собі розліт осколків)

Номер слайду 10

Порядок дій під час повітряної тривоги: вимкніть світло;- перекрийте газ; візьміть із собою «тривожний» рюкзачок; за можливості допоможіть дійти до укриття своїм сусідам, дітям та особам похилого віку.

Номер слайду 11

Якщо поряд немає споруд для укриття – не виходьте на вулицю! Шукайте безпечні місця у власних підвалах, заглиблених чи напівзаглиблених приміщеннях, ванних кімнатах або ставайте у двірних отворах. Не підходьте до вікон!Також не можна фотографувати чи знімати!

Номер слайду 12

Мінна безпека – це комплекс знань, умінь та практичних навиків військовослужбовців, що забезпечують їм збереження життя та здоров'я при діях в районах забруднених вибухонебезпечними предметами.

Номер слайду 13

Види мін. Протитанкова Мінометна. Граната Протипіхотна

Номер слайду 14

При виявленні ВНП:• Зупиніться та озирніться навколо. Попередьте людей поряд про небезпеку.• Поверніться за маршрутом, яким прийшли.• На відстані не менше 100 метрів викликайте спеціалістів за номером 101, 102.

Номер слайду 15

Зупинись! Відійди на 100 м! Зателефонуй 101, 102!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Безпека Небезпека Бережіть себе та своїх близьких!

pptx
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку