Презентація "Безпека твого дому"

Про матеріал
Презентація про те як захистити своє місце проживаннч від: витіку газу, пожежі, злодіїв та від потопу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека твого дому Підотувала: Олєйнічєнко Юлія

Номер слайду 2

Як уникнути пожежі та що робити якщо вона виникла. Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;- слідкуйте за станом та справністю електромережі;- не куріть удома- Виходячи, не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;- подбайте про захист помешкання при користуванні пічним або газовим опаленням. При виникнені пожежі необхідно негайно викликати пожежників за номером 101.

Номер слайду 3

Як знайти витік газу. На око: за допомогою мильної води. Якщо витік є, на газовій трубі утворюються бульбашки. На слух: якщо витік сильний, газ виривається зі свистом. По запаху: чим ближче місце витоку, тим сильніше буде пахнути. Категорично не можна шукати місце витоку за допомогою відкритого полум'я.

Номер слайду 4

Що робити якщо стався витік газу. Уникайте будь-яких дій, що викликають іскріння і підвищення температури повітря в приміщенні», - радять в МНС. Не варто також чіпати вимикачі - це теж може викликати появу іскри. Якщо можливо, подачу газу потрібно припинити, приміщення провітрити і покинути його, викликати майстра по телефонау 104.

Номер слайду 5

Злодії. Як уникнути зустрічі з ними. Правоохоронці закликають: якщо кудись їдете, не розповідайте про це без потреби. Лише обмежене коло людей повинно знати, на який термін залишаєте помешкання. Злодії, як правило, потрапляють до чужої квартири через вхідні та балконні двері, вікна і кватирки. Тому надійніше, коли вхідні двері мають два замки. Вікна та балконні двері потрібно оснащувати металевими ґратами. Особливо це стосується перших поверхів та тих, до яких підведені пожежні драбини.

Номер слайду 6

Злодії. Як уникнути зустрічі з ними. Значно меншає вірогідність квартирної крадіжки, коли у помешканні є собака. Допомагає імітація присутності господарів – підключення до таймерів освітлення, телевізор, магнітофон та інші електричні прилади, які вмикаються на певний проміжок часу. Проникнути до помешкання у присутності мешканців злочинці можуть тільки тоді, коли господарі надто безпечні й відчиняють будь-кому. Намагайтесь запам’ятати тих, хто виносить речі з чийогось помешкання, прикмети підозрілих осіб, номер авто. Відмовляйтесь від пропозиції незнайомців, особливо осіб циганської національності, які хочуть поворожити у вашій квартирі, перепеленати дитину, напитися води і тому подібне.

Номер слайду 7

Потоп Передусім фахівці радять, у приміщеннях, де плануються мокрі точки, робити гідроізоляцію. Це зони санвузлів, кухня, пральня. Гідроізоляцію роблять ще на стадії чорнової обробки, і вона буває двох типів – обмазувальна і рулонна.

Номер слайду 8

Як захистити приміщення від потопу зверху. Як би ви не намагалися убезпечити свою квартиру від затоплення, біда може прийти від сусідів, які затоплять вас. У цьому випадку порятунком може стати тільки натяжна стеля. Міцна плівка, з якої виготовляють натяжні стелі, може витримати до 100 кг на 1 метр поверхні, тому можете бути впевнені, що ваші меблі будуть в безпеці.

Номер слайду 9

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олена Мироненко
    Дякую за змістовну презентацію
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
4967
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку