Презентація «БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ» до Дня Безпечного інтернету

Про матеріал
Презентація для класного керівника, вихователя для заходів присвячених безпеці в Інтернеті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2022 КОРИТНЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙХОЛМКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Номер слайду 2

ПОГОВОРИМО ПРО ЗАГРОЗИ В ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 3

Багато хто думає, що безпека в Інтернеті – це ілюзія, і бути захищеним зараз неможливо, адже веб-сайти збирають конфіденційну інформацію так тонко, що ми навіть не знаємо що саме їм відомо. Це, можливо, й так, але ця невпевненість – ще одна причина, щоб зберегти свою приватність та уникнути витоку персональних даних в Інтернет. Чи є щось, що ми можемо зробити, аби бути більш захищеним коли займаємося серфінгом в Інеті, крім того, що не показувати свої паролі, або не надавати забагато особистої інформації?

Номер слайду 4

СПОЧАТКУ РОЗГЛЯНЕМО ЗАГРОЗИ, ЯКІ НА НАС ЧАТУЮТЬ В ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 5

Що таке кібербулінг ?Кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.

Номер слайду 6

Фішинг - вид шахрайства, метою якого є виманювання у довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів з переказування або обміну валюти, інтернет-магазинів. 

Номер слайду 7

Мобінг (від англійського mob – натовп) – психологічні утиски, переважно групові, працівника з боку роботодавця або інших працівників, що включають у себе постійні негативні висловлювання, постійну критику на адресу працівника, його соціальну ізоляцію усередині організації, виключення з його службових дій соціальних контактів, поширення про працівника свідомо неправдивої інформації тощо. (Може бути в школі ?) (Ваші відповіді)

Номер слайду 8

ВІРУСИ В ІНТЕРНЕТІ

Номер слайду 9

ВІРУСИ В ІНТЕРНЕТІВІРУСИ ТА ХРОБАКИ Існують програми, що мандрують Інтернетом та, потрапивши в комп’ютер чи до локальної мережі, завдають тієї самої чи іншої шкоди. Особливо небезпечними є два види таких програм – віруси та хробаки. ВІРУСИ Програми, названі на ім’я біологічних організмів, бо вони досить малі, розповсюджуються, роблячи копії з самих себе, та не можуть існувати без носія. Такий вірус потрапляє до комп’ютерної системи, власник якої про це й гадки не має. ХРОБАКИ Хробак схожий на вірус тим, що розмножується, роблячи власні копії, але на відміну від останнього, він не потребує носія й існує сам по собі. Часто хробаки передаються через електрону пошту. Найбільш нищівний з усіх хробаків на ім’я I LOVE YOU завдав збитків на 7 млрд. доларів. СПАМ Спамом називають небажану електрону пошту, тобто пошту, що надходить без вашої згоди, і ніякі хакери тут не потрібні і боротися зі спамом дуже складно.

Номер слайду 10

ЗАХИСТ ВІД ВІРУСІВ

Номер слайду 11

Безпечний пароль – це перша гарантія того, що ваша особиста інформація перебуває під надійним «замком». 

Номер слайду 12

Увага! Пароль!Безпечний пароль – це перша гарантія того, що ваша особиста інформація перебуває під надійним «замком». Пароль має бути складним (букви й цифри, великі й малі, не менше ніж 8 символів). Паролі до різних ресурсів мають бути різними. Запам’ятайте, пароль не має містити особистих даних (наприклад, прізвище чи дату народження). Паролі до важливих ресурсів (електронна пошта, сторінка в соціальній мережі) потрібно змінювати хоча б раз у 3 місяці. Якщо ж у вас багато паролів до різних ресурсів записуйте їх або використовуйте програми зберігання паролів, наприклад, Kee. Pass. Для надійнішого захисту використовуйте двохфакторну автентифікацію, де це можливо!

Номер слайду 13

І БУДЬТЕ ДУЖЕ ОБЕРЕЖНИМИ У СОЦМЕРЕЖАХ !

Номер слайду 14

ПРЕЗЕНТАЦІЮПІДГОТУВАВУЧИТЕЛЬІНФОРМАТИКИКОРИТНЯНСЬКОГОЛІЦЕЮПЕРДУК Е. Г.

pptx
Додано
16 лютого 2022
Переглядів
817
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку