Презентація "Безпека життєдіяльності. Навички безпечної поведінки відповідно до суспільних та особистих цінностей"

Про матеріал
Презентація для уроку ЗБД 7 клас на тему "Безпека життєдіяльності. Навички безпечної поведінки відповідно до суспільних та особистих цінностей"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека життєдіяльності. Навички безпечної поведінки відповідно до суспільних та особистих цінностей

Номер слайду 2

Найбільшою цінністю суспільства є людина. З кожним роком зростає кількість чинників, які негативно впливають на життя і здоров’я людини. У більшості випадків ці чинники виникають через діяльність самої людини, її необачне поводження з природою, розвиток науково-технічного прогресу. Від народження й упродовж усього життя людину супроводжують різноманітні небезпеки.

Номер слайду 3

Під час різноманітної діяльності людей часто виникають небезпечні ситуації, що загрожують їхньому життю та здоров’ю. Усі по-різному реагують на небезпечні ситуації: одні мобілізують свої сили, швидко приймають правильні рішення, а інші розгублюються, стають безпорадними. Тому кожна людина має бути щодня готовою до появи непередбаченої ситуації та має дбати про особисту безпеку. А для цього потрібно оволодіти навичками безпечної поведінки, відповідального ставлення до здоров’я і життя.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Види небезпек і ризиків. Небезпека — це явища, процеси, об’єкти та властивості речей, які за певних обставин здатні завдавати шкоди людині або навколишньому середовищу. Усі небезпеки утворюють поле небезпек — сукупність небезпек у просторі поблизу об’єкта захисту, наприклад людини. Небезпеки першого кола безпосередньо впливають на людину, небезпеки другого кола безпосередньо впливають на джерела небезпек першого кола, а небезпеки третього кола не завжди виражені досить чітко.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ризик — це ймовірність реалізації небезпеки за певний період часу. Щоб зберегти здоров’я і життя, необхідно передбачати всі можливі ризики, умови та причини виникнення небезпеки, а також навчитися захищатися від них. Якщо об’єктом захисту є людина, тоді вірогідність впливу надзвичайно небезпечних негативних чинників оцінюють як індивідуальний ризик. Коли об’єктом захисту є група осіб або суспільство в цілому, то говорять про груповий ризик. Важливо пам’ятати, якщо людина знаходиться далеко від джерела небезпеки, то меншим є ступінь її індивідуального ризику.

Номер слайду 9

Приклади індивідуальних і групових ризиків

pptx
Додано
5 жовтня
Переглядів
144
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку