Презентація "Бібліотека - територія читання"

Про матеріал
Обмін досвідом, робота у шкільній бібліотеці, участь та перемога у міському етапі конурсу "Шкільна бібліотека-2020"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Бібліотека – територія читання Підготували: Шаргородська О. В. Щербик В. М.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шаргородська Олена Володимирівна. Дата народження: 28.06.1996 р. Освіта: бакалавр, ІДГУ, 2017 рік. Магістр, ІДГУ, 2019 рік Спеціальність за дипломом: бакалавр філології, вчитель української мови і літератури, світової літератури. Магістр початкової освіти. Викладач педагогіки та методики початкової освіти. Організатор початкової та позашкільної освіти. Посада: вчитель початкових класів, бібліотекар. Досвід роботи - 3 роки. Бібліотекар – 1 рік. Загальні відомості

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Педагогічне кредо. До кожної дитини ключ знайти,У праці результат хороший мати,Упевнено і творчо до мети іти: З любов’ю серце дітям віддавати. Життєве кредо. Любити життя і цінувати кожну його хвилину,нести радість, у книгах – шукати істину, у людях – мудрість.

Номер слайду 7

Щербик Валентина Миколаївна. Дата народження: 01.07.1987 р. Освіта: бакалавр, ІДГУ, 2008рік. Магістр, ІДГУ, 2010рік Спеціальність за дипломом: бакалавр педагогічної освіти, вчитель української мови та літератури. Магістр педагогічної освіти, викладач російської мови та літератури. Посада: вчитель російської мови та літератури, бібліотекар. Досвід роботи – 5 років. Бібліотекар – 3 роки. Загальні відомості

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Творче кредо"Ріднити людей з книгою,відкривати їм красу і силу слова, -що може бути достойнішим?"                                    О. Гончар. Життєве кредо"Все можливо, на неможливе просто потрібно більше часу!"зі скарбниці мудрості буддійських монахів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Проблемне питання бібліотеки. Проблема, над якою працює бібліотека. Навчання та виховання всебічно розвиненої особистості засобами пропаганди книги

Номер слайду 12

Проблема сьогодення Популяризація досягнень національної та світової літератури, поглиблення і розширення читацьких інтересів, підняття рівня культури читачів в умовах швидкого розвитку сучасних технологій.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Аналітична довідка. Бібліотека розташована на першому поверсі школи. Займає ізольоване приміщення. Загальна площа – 67,2 м. Читальний зал та книгосховище поєднані з абонементом. Кількість читальних місць у читальному залі – 12. Освітлення відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Бібліотечне оснащення : Стелажі – 12 Столи – 6 Книжкові шафи – 5.

Номер слайду 18

Фонд шкільної бібліотеки загальноосвітньої школи №8 І -ІІІ ступенів м. Ізмаїл складає: 1. Художня література — 7228 прим.2. Підручники:- для учнів 1 — 4 класів 3160 прим.- для учнів 5 — 9 класів — 4810 прим.- для учнів 10 -11 класів — 1660 прим. Режим збереження фонду дотримується. До фонду відкритий доступ. 

Номер слайду 19

Номер слайду 20

«Гарна бібліотека є книжковим відображенням Всесвіту», - говорив відомий вчений – бібліотекознавець М. Рубакін. Тож слід пам’ятати,що відкриваючи перед дитиною двері бібліотеки,ми ніби даруємо їй Всесвіт. Але відкрити двері мало. Треба наполегливо працювати,щоб за допомогою книги сприяти духовному зростанню дитини, формувати у неї почуття патріотизму, готувати дітей до їхнього входження в сучасний світ,впливати на розумові здібності підростаючого покоління.

Номер слайду 21

Чим би в школі не захоплювався учень: історією, природознавством, технікою, науковими пошуками, на допомогу завжди прийдуть книги. Вони відкриють їх небачені обрії, доторкнуться до історії народу, до таємниць природи, життя.

Номер слайду 22

Співпраця шкільного бібліотекаря з педагогічним колективом полягає у проведенні уроків позакласного читання, занять-практикумів для прищеплення школярами навичок роботи з книгою, користування бібліотекою та інформаційними технологіями.

Номер слайду 23

Шкільна бібліотека підтримує тісний зв'язок з місцевими бібліотеками. Створено єдиний координаційний план проведення занять з формування інформаційної культури учнів. Ми в тісній співпраці проводимо екскурсії,пізнавальні подорожі, експрес – хвилинки,бібліотечні мандри,тематика яких дуже різноманітна:як правильно працювати з книгою,періодичною пресою, довідковою та енциклопедичною літературою,ознайомлення з бібліотечно-бібліографічним апаратом, виховання бережливого ставлення до книги,популяризація бібліотечно-бібліографічних знань,готуємо тематичні книжкові виставки,тематичні папки.

Номер слайду 24

Бесіда з батьками на тему “Як виховати творчого читача”

Номер слайду 25

Дублер-шоу “Бібліотекар на час”

Номер слайду 26

Читацький паркан. Фотоконкурс “Я і моя улюблена книга”

Номер слайду 27

Виставки та інсталяції

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Бібліотечний урок “Подорож країною казок”

Номер слайду 30

Бібліотечний урок “День писемності”

Номер слайду 31

Бібліотечний урок “Періодичні видання для молодших школярів”

Номер слайду 32

Бібліотечний урок “Зима завітала у гості”

Номер слайду 33

Бібліотечний урок “Стежками Шевченкового слова”

Номер слайду 34

Бібліотечний урок до Дня Батька

Номер слайду 35

Бібліотечний урок “сторінками казок”

Номер слайду 36

Педагогічний марафон “Урок Доброти за творами В. Сухомлинського”

Номер слайду 37

Семінар-практикум “Співпраця шкільного бібліотекаря з вчителями”

Номер слайду 38

Міський семінар бібліотекарів “Діти та Інтернет”

Номер слайду 39

Наші досягнення

Номер слайду 40

Хто не хоче відставати, мусить рухатись вперед і, досягнувши вершини, не зупинятися, а підійматися вище. У цьому полягає основна місія сучасного бібліотекаря. ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 травня 2020
Переглядів
4051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку