Презентація "Біблія - слово Боже до людини"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе вчителю дати дітям загальні знання про Біблію, її структуру та зміст, спонукати дітей досліджувати Біблію та розуміти її значення для людей. Презентація укладена як конспект уроку для вчителя і візуальний навчальний матеріал для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІБЛІЯ – СЛОВО БОЖЕ ДО ЛЮДИНИХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА5 КЛАС2 УРОКМокрокалигірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Мокрокалигірської сільської ради Катеринопільського району Черкаської області Дідук Л. Т.,вчитель –методист, вищої кваліфікаційної категорії

Номер слайду 2

Для моєї ноги Твоє слово – світильник, то світло для стежки моєї (Книга Псалмів 118:105).„Нехай світ, прогресує й розвивається, скільки йому завгодно, нехай усі галузі людського дослідження й знання розкриваються до найвищого ступеня, але ніщо не зможе замінити Біблію, вона – основа всякої освіти і всякого розвитку!” Йоганн Вольфганг Гете, німецький поет, мислитель.

Номер слайду 3

Слово „Біблія” походить від грецького слова „бібліа” - «книги». В ній 76 за слов’янським каноном і 66 за єврейським каноном канонічних книг Старого і Нового Завітів. Біблія створювалась упродовж 1500 років. Хто написав Біблію?Автором Біблії є Дух Святий, Який діяв через людей різних професій, багатих і бідних, відомих і невідомих. Наприклад, Ісус Навин – полководець, Соломон – цар, Даниїл – радник царя, Амос – пастух, Петро був рибалка, Лука – лікар.

Номер слайду 4

Біблію називають ще Святим Письмом, Словом Божим, Божим Одкровенням. Її отримали люди від Святого Бога, Який бажав відкрити їм свою Божественну Мудрість і Свою волю. Господь передавав своє Слово упродовж багатьох століть через вибраних людей: пророків, євангелістів, апостолів та інших.

Номер слайду 5

. З яких частин та книг складається Біблія

Номер слайду 6

Біблія поділена на Старий та Новий Заповіти. У Старому Заповіті - 39 книг за єврейським каноном і 49 книг за слов’янським каноном. Перші п’ять книг (законодавчі) написані Мойсеєм. Саме в цих книгах записані 10 заповідей Божих. Старий Заповіт містить книги історичні: в них записана історія ізраїльського народу задовго до народження Ісуса Христа; вміщено опис життя різних царів і народів; описані найважливіші події в історії ізраїльського народу. У пророцьких книгах міститься нагадування людям про необхідність дотримуватися Божих заповідей та пророцтва про майбутні події, які очікують людей, зокрема про чудесне народження та життя Спасителя Ісуса Христа. У Новому Заповіті - 27 книг. Новий завіт складається з чотириєвангелія (4-х євангелій), історичної книги (Дії святих апостолів), послань апостолів з повчанням і книги Об’явлення (книга про майбутні події). Євангеліє написали Матвій, Лука, Марк та Іван.

Номер слайду 7

Переклади Біблії мовами світу. Біблію повністю або частково перекладено 2426 мовами світу: повністю Святе Письмо перекладено 429 мовами, Новий Завіт – 1145

Номер слайду 8

ОРИГІНАЛЬНІ ВИДАННЯ БІБЛІЇНАЙМЕНША БІБЛІЯБританські археологи заявили, що їм до рук потрапив рідкісний екземпляр Біблії, видобутий одним реставратором у котеджі в Евербі. Понад сто років тому хтось засунув малесеньку Біблію в дитячий черевик і помістив його в заглибину димоходу, очевидно для того, щоб захистити свій дім від злих сил. Ширина книги становить усього близько 25 мм, а товщина – близько 12 мм. За словами вчених, Біблія містить усі тексти, однак у ній відсутні ілюстрації. Книга була надрукована David Вгусе&Sоn із Глазго 1901 року. Подібні видання були популярні того часу. Їх випускали з металевою оправою та збільшувальним склом для читання мініатюрного шрифту. Найменша книга у світі - "Хамелеон" Антона Павловича Чехова. Размір цієї мініатюри - меньше 1 мм. На кажній із 30 сторінок по 250 букв. До книги додається мікроскоп. Прочитати книгу можливо лише збільшивши текст у 600 разів.

Номер слайду 9

Рекорди Біблії Рукописна Біблія написана повністю рукописно жителем Індії Сунілом Йосифом Бхопалом у 16 тисяч сторінок і важить 61 кілограм. Найважча Біблія – 75 кг «Книга диявола» яку, за легендою, написав один чеський монах за одну ніч при допомозі диявола.

Номер слайду 10

Найбільша і найважча Біблія. Два роки працював один столяр з Лос-Анджелеса (США), щоб виготовити Біблію з дерева. Кожну сторінку зроблено з тонкого дерев'яного листа висотою 1 м, у який втиснуто букви. Книга має 8084 сторінки, її товщина 2,5 м, вага 547 кг.

Номер слайду 11

Біблія – це книга, на яку написано найбільшу кількість коментарів. Лише в Оксфордській бібліотеці зібрано на одне Перше послання апостола Івана таку кількість робіт, що вони займають приміщення площею в 20 кв. м.

Номер слайду 12

Біблія – це найдорожча книга. Найбільша сума, будь-коли заплачена за рукопис, була віддана за Сінайський кодекс – один із найдавніших списків Біблії. Цей скарб, що належав російській імператорській сім'ї, радянський уряд продав уряду Великобританії 1923 року за 510 000 доларів!Майже у стільки ж спеціалісти оцінюють Острозьку Біблію (1581 р., друкар І. Федоров) і латинську Вульгату (1454 р., друкар І. Гуттенберг).

Номер слайду 13

„Існування Біблії є найбільшим, найвищим благословенням, яке людство мало коли-небудь”. Іммануїл Кант, німецький філософ.

Номер слайду 14

БІБЛІЇДЛЯДІТЕЙ

Номер слайду 15

. Значення. Біблії для людини. Біблія – це Слово Боже до людини. Це Слово говорить про її покликання, спасіння, про незбагненну любов Бога до Свого творіння Постійне читання Біблії стримує нас від гріха (Пс.118:11), спрямовує наше життя в правильному руслі (Пс.118:105), приносить нам радість (Пс.118:111, 162), дає мир і спокій нашій душі (Пс.118:165), повертає нас до Бога (Пс.118:176).

Номер слайду 16

Перевір себе1. Кажуть, що Біблія – це Слово… (закінч думку)2. В якому Заповіті – Новому чи Старому – записано?• Про створення світу.• Про народження, смерть і воскресіння Ісуса Христа.• Притчі Соломона.• Дії святих апостолів.• Псалми.3. Яких євангелістів ви знаєте? Назвіть їхні імена.

Номер слайду 17

„Нехай світ, прогресує й розвивається, скільки йому завгодно, нехай усі галузі людського дослідження й знання розкриваються до найвищого ступеня, але ніщо не зможе замінити Біблію, вона – основа всякої освіти і всякого розвитку!”Йоганн Вольфганг Гете, німецький поет, мислитель. 

Номер слайду 18

Використані джерела:https://www.google.com.ua

pptx
До підручника
Основи християнської етики 5 клас (Жуковський В.Л., Лахман Н.М.)
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
17522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку