Презентація Біблія-священна книга

Про матеріал
Презентація до уроку про Біблію (структура книги. Новий та старий завіт,цікаві факти про Біблію)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Біблія – книга книг. Личманюк І.І. Турійський ліцей

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Чи є у вас вдома Біблія? Хто її найчастіше читає? Які біблійні історії вам відомі? Чи знаєте ви, що означає слово «Біблія»?

Номер слайду 5

Слово БІБЛІЯ давньогрецького походження. Мовою древніх греків воно означало книги. У наш час ми позначаємо цим словом не просто будь-які книги, а одну певну книгу, що складається з десятків окремих релігійних творів. Бі́блія (грец. τά βιβιλία, βιβλία, «вівлія» тобто «збірка книг»; також через місто Бібл, куди завозили папірус), або Святе́ Пи́сьмо, Свяще́нне Писа́ння — сукупність текстів різних епох і авторів, яка сприймається всіма християнськими конфесіями як Священне Писання. Український філософ Г. Сковорода сказав: «Книга вічна, Книга Божа, Книга небесна».

Номер слайду 6

Структура книги Композиційно і хронологічно Біблія складається З двох головних частин – Старий і Новий Заповіти (від грец. «договір», «угода» або «союз»). Перша частина Біблії, Старий Заповіт, є священною для двох релігій - іудаїзму і християнства. Друга частина - Новий Заповіт - є Святим Письмом тільки християн.

Номер слайду 7

Що означає слово «Заповіт»? Як ви думаєте, чому воно написане з великої літери? Заповіт - домовленість, угода між Богом-Отцем Яхве (Ягве, Єговою) про те, що богообраний народ житиме за Законами Божими. Ці закони (заповіді) отримав Мойсей від самого Бога на Синайській горі.

Номер слайду 8

Старий Заповіт (Завіт) Старий Заповіт містить біблійний епос — прадавні перекази про створення світу, вигнання з раю Адама і Єви за вчинений гріх; життя їхніх нащадків, усесвітній потоп, виведення Мойсеєм юдейського народу з неволі тощо. Релігійна лірика об’‎єднана в збірник псалмів; «Книга притч Соломонових» сповнена біблійних афоризмів. Більша частина книг Старого Заповіту складає юдейську (єврейську) Біблію. Ці книги були написані до приходу в світ Христа.

Номер слайду 9

Жанрове розмаїття Старого Заповіту Міфи - історія творення світу Богом-Отцем, історія перших людей, історія гріхопадіння, історія про будівництво Вавилонської вежі тощо. Фрагменти історичних хронік - історія Давида і Голіафа; народні перекази - історія дужого Самсона, історія Йосипа; пісні - Пісня над Піснями тощо.

Номер слайду 10

1. Біблія є книгою,яка найбільше видається у світі. 2. Біблія – найдоступніша для розуміння книга для людей з будь-яким рівнем освіти. 3. Біблія – книга, яку найбільше перекладають у світі. 4. Біблія – найпопулярніша книга у світі. 5. Біблія – найдоступніша для розуміння книга для людей з будь-яким рівнем освіти. 6. Біблія тримає рекорд за тривалістю її створення. 7. Біблія є книгою, яку найбільше коментують у світі. 8. Біблія є найдорожчою книгою у світі. 9. Біблія – найбільш переслідувана книга у світі. 10. Біблія – пророча книга. 11. Біблія – книга, яку найбільше крадуть у магазинах. Цікаві факти про Біблію

Номер слайду 11

Новий Заповіт (Завіт) Біблійні книги, які були написані після пришестя у світ Спасителя і розповідають історію його вчення і служіння людям, складають Новий Заповіт — Євангеліє, — що є основою християнства. У перекладі з грецької слово євангеліє означає «радісна звістка». Про пришестя Божого Спасителя Ісуса Христа іудейський народ знав за тисячу років із пророкувань (Христос — грецькою «посланець»). Учні і послідовники Христа —Матвій, Марко, Лука, Іоанн — розповіли про чудесне народження, життя і смерть Ісуса Христа. З того часу, понад 2000 років поспіль, особистість Ісуса, його вчення і доля не перестають хвилювати людей.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Рефлексія Інтерактивна вправа «Продовж фразу» Сьогодні на уроці новим для мене було...

Номер слайду 14

Домашнє завдання Прочитати оповіді про створення світу, Каїна і Авеля та 10 заповідей Божих (для всіх учнів); підготувати виразне читання вищезгаданих оповідей.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кузнєцова Ніна Миколаївна
    Дякую за змістовний, цікавий і корисний матеріал для вчителя.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
5693
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку