Замінні а.к. – синтезуюються самостійно в організміНезамінні а.к. –надходять до організму готові (з їжею)
Номер слайду 4
Рівні структурної конформації білків
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Каталіз (від грец. каталіз – припинення) – зміна швидкості перебігу хімічних реакцій під дією певних хімічних сполук
Номер слайду 7
Прості ферментибілкові молекули (пепсин, трипсин тощо), які складаються лише з амінокислотних залишків. Складні ферментикрім білкової частини, містять ще й небілкову, яку називають кофактором. Кофакторами можуть бути неорганічні катіони або аніони, а також органічні речовини (коферменти), наприклад похідні вітамінів.
Номер слайду 8
Механізм дії ферментів
Номер слайду 9
Функції білків. Заповнити таблицю. Функція. Коротка характеристика. Приклад