Презентація "Біологія"

Про матеріал
Презентація "Біологія" створена для супроводу дистанційного уроку з біології 7 клас НУШ за модельною навчальною програмою «Біологія. 7-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (авт. Соболь В. І.).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Біологія

Номер слайду 2

БІОЛОГІЯ (від грец. «біос» – життя, «логос» – учіння)– наука, яка вивчає живу природу в усіх її проявах. Жан Батист Ламарк

Номер слайду 3

Об’єкт і предмет біології- ЖИТТЯ як особлива форма існування матерії, яка відрізняється від неживої сукупністю ознак.

Номер слайду 4

Основне завдання біології – усебічне вивчення проявів живої природи та підтвердження загальних закономірностей природи, якими є матеріальна єдність світу, загальний зв’язок явищ, закони збереження енергії, розвитку, симетрії, періодичності тощо.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Біологія(залежно від об’єктів досліджень )Ботаніка. Зоологія. Вірусологія. Мікробіологія. Мікологія

Номер слайду 7

Біологія. За дослідженнями властивостей життя :анатомія (наука про будову організмів)фізіологія (наука, що вивчає процеси життєдіяльності)етологія (наука про поведінку)ембріологія (наука про закономірності розвитку зародків)Згідно з рівнями організації життя:молекулярна біологія (наука про нуклеїнові кислоти та білки), цитологія (наука про клітини), гістологія (наука про тканини) та ін.

Номер слайду 8

Робота з підручником

Номер слайду 9

Коротко про головне. БІОЛОГІЯ – наука, яка вивчає форми життя та біологічні явища. Основне завдання біології – усебічне вивчення проявів живої природи та підтвердження її загальних закономірностей. Живу природу вивчають природничі, а також соціальні, гуманітарні та формальні науки. Різноманітність і складність живої природи є причиною поділу біології на дисципліни. Сучасна біологія має особливості, що визначаються потребами суспільства.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Прочитати § 1.2. За допомогою додатка ttps://chatmind.tech/ створити схему «Галузі біології».

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
5 вересня
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку