Презентація. "Біорізноманіття"

Про матеріал
У Конвенції про охорону біологічного різноманіття термін «біологічне різноманіття» визначається як різноманітність живих організмів з усіх джерел, включаючи наземні, морські та інші водні екосистеми й екологічні комплекси, частиною яких вони є; це поняття включає в себе різноманітність у рамках виду, між видами й різноманітність екосистем».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала: керівник гуртка “Народні ремесла” Марина Михайлівна Севостьянова 22 ТРАВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ

Номер слайду 2

Біорізноманіття України є її національним багатством, збереження та невиснажливе використання якого визнано одним з пріоритетів державної політики в сфері природокористування, екологічної безпеки та охорони природного довкілля.

Номер слайду 3

Біорізноманіття У Конвенції про охорону біологічного різноманіття термін «біологічне різноманіття» визначається як різноманітність живих організмів з усіх джерел, включаючи наземні, морські та інші водні екосистеми й екологічні комплекси, частиною яких вони є; це поняття включає в себе різноманітність у рамках виду, між видами й різноманітність екосистем».

Номер слайду 4

Займаючи менше 6 % площі Європи, Україна володіє близько 35% її біорізноманіття. Біосфера України нараховує більше 70 тисяч видів флори і фауни, зокрема флори — більш як 27 тисяч видів, фауни — більш як 45 тисяч видів. Протягом останніх років спостерігається збільшення кількості видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги України.

Номер слайду 5

Причини деградації Руйнування природного середовища життя Чужорідні види Надмірна експлуатація природних ресурсів Швидке зростання населення Загроза глобального потепління

Номер слайду 6

Руйнування природного середовища життя Це основна причина вимирання біологічних видів. Сюди належить заготовка деревини, добування корисних копалин, вируб лісу під пасовища, будівництво дамб і автомагістралей на місці незайманих ділянок дикої природи. Екосистеми змушені «відступати», а флора й фауна, що живе в них, утрачає необхідні умови існування. Зміни біорізноманіття – це одні з найнебезпечніших змін, тому що вони мають незворотний характер.

Номер слайду 7

22 травня Цей день покликаний покращити розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження. На сьогоднішній день в світі зареєстровано приблизно 1,9 млн видів живих істот, але це лише верхівка айсберга. Біорізноманіття - це результат 3,8 мільярдів років еволюції і воно необхідне нам для виживання.

Номер слайду 8

На жаль, ми занадто часто забуваємо про свій обов’язок перед природою. Численні забруднення, надлишкове мисливство та рибальство, надмірна експлуатація земель та лісів, перевиробництво парникових газів:все це тягне за собою кліматичні зміни, появу екзотичних видів життя і т.д.

Номер слайду 9

Захист біорізноманіття вимагає участі усіх, тим більше, що він всім доступний. Для цього кожен день потрібно робити кілька простих речей:їсти місцеві та сезонні продукти, економити воду, робити з побутового сміття компост, більше дізнаватись про ті види тварин і рослин, які нас оточують.

ppt
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
2159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку