Презентація"БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТ"

Про матеріал

«Озеленення міста зазвичай формує імідж та враження про місто чи певну його частину, саме краса зовнішнього простору біля міських споруд створює наш настрій і затишок.Ще одна важлива функція рослин — очищення повітря від пилу, сажі, шкідливих газів. Деякі з цих речовин рослинні організми здатні знешкоджувати, переробляючи на нетоксичні сполуки. 72% завислих речовин повітря осідає на деревах, чагарниках та траві. Зелені насадження зменшують запиленість повітря у вегетаційний період на 42%, а у безлистий період — на 37%.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконав: Мокрицький Денис Олександрович. Учень 7-Б класу. Конотопської спеціалізованої школи II-IIIступенів № 2 Науковий керівник: Цибина Галина Іванівна. Учитель географіїКонотопська спеціалізована школа II-III ступенів №2 БЛАГОУСТРІЙ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТ 

Номер слайду 2

Актуальність проблеми В зв’язку з інтенсивним розвитком процесу урбанізації в Україні,продовжується ріст міст та збільшення міського населення. Останнім часом практика масового житлового та промислового будівництва без зв’язку форм забудівлі з місцевими особливостями природних умов призвела до порушення гармонії архітектурних споруд з потребами людства. Внаслідок таких дій виникає специфічна проблема - прогресуюче зниження естетичних якостей приміських та урбанізованих територій.

Номер слайду 3

Мета роботи. Теоретично обгрунтувати що формує некомфортне середовище приміських та урбанізованих територій. Вивчити досвіду зарубіжних країн у сфері озеленення приміських територій. Розробити рекомендацій щодо вдосконалення організації озеленення.

Номер слайду 4

Здійснити теоретичний аналіз основних напрямків озеленення та благоустрою міста; Вивчити сучасну зарубіжну та вітчизняну практику благоустрою та озеленення міст; Розробити пропозиції щодо вдосконалення озелененням міської території ЗАВДАННЯ

Номер слайду 5

Об’єкт дослідження:озеленення території м. Конотопа. Предмет дослідження: заходи з благоустрою та озеленення території

Номер слайду 6

ТЕОРИТИЧНИЙ АНАЛІЗ ЛІТЕРАТУРИ ТА ІНТЕРНЕТ РЕСУРСІВ ДОЗВОЛИЛИ ВИЗНАЧИТИ ЗМІСТ ПОНЯТЬЛандшафт-вигляд простору, краєвид, місцевість. Урбаністика-науку про утворення, функціонування та розвиток міських поселень та їхніх систем, про управління містами та їхніми. Газон-це ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав

Номер слайду 7

У ході дослідження висвітлено основні аспекти:- історичні аспект заходів з благоустрою та озеленення населених місць - функціональної ролі газонів та їх класифікація - система озеленення сучасного міста

Номер слайду 8

На виконання другого завдання застосовано метод аналізу та комп’ютерна …У ході дослідження нами визначено та проаналізовано породи дерев та чагарників для вуличної посадки Встановлено що необхідно підбирати стійкі до загазованості, задимленості та пилу дерева, а також чагарники.

Номер слайду 9

липа крупнолиста Клен гостролистий. Ясен пухнастий. Туя. Ялина

Номер слайду 10

На кожній вулиці необхідно застосовувати особливий підхід. Так, наприклад розглянемо вулицю Мічурина На сьогодні ширина вулиці не використовується ефективно Тут необхідне комплексне рішення але з головним пріоритетом створення привабливої, естетичної вулиці.

Номер слайду 11

Можливість для посадки дерев подалі від краю проїзної частини є не завжди. Таким чином втрачається образ міської вулиці.

Номер слайду 12

вул. МІЧУРИНАІСНУЮЧЕ ПОЛОЖЕННЯЗАПРОПАНОВАНЕ ПОЛОЖЕННЯ

Номер слайду 13

ВИСНОВКИНеобхідно щоб обсяги висадки були максимально наближені до обсягів вирубки. Існуючі в районах житлової забудови насадження безсистемно розміщені, загущени, захаращені, простір дворів не організовано. Щодо вдосконалення і озелененням території на прикладі міста Конотоп, запропонувати створення електронної карти міста з нанесенням всіх зелених насаджень міста з їх кількісно-якісними характеристиками.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додав(-ла)
Цибіна Галина
До підручника
Географія 7 клас (Гілецький Й.Р., Чобан Р.Д., Сеньків М.І.)
Додано
20 серпня 2018
Переглядів
2745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку