Презентація "Boring or bored"

Про матеріал
Матеріал розроблений для уроків з англійської мови граматика для учнів середньої та старшої ланки. На перший погляд може здаватися, що прикметники, сформовані від дієслова, дуже складно переплутати між собою. Проте часто трапляється, що студенти плутають прикметники саме із закінченнями –ed та –ing. Наприклад, обидва вирази, “He is bored” та “He is boring”, можуть бути вірними, проте дуже важливо, що саме ви хотіли б висловити: йому нудно чи він нудний? Пропонуємо розібратися, що краще використовувати, і коли.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Bored or boring?

Номер слайду 2

Вам здається, що це абсолютно одинакові речення?I`m bored. I`m boring.обидва вирази, можуть бути вірними, проте дуже важливо, що саме ви хотіли б висловити: Мені нудно чи Я нудний?

Номер слайду 3

What is the difference?Cause the emotion. Experience the emotion

Номер слайду 4

Bored (нудно)–почуття, які ми відчуваємо. The movie was boring. Boring (нудний)- характеризує людину, річ, ситуацію. The girls are bored.

Номер слайду 5

Аналогічно можна використовувати слова:interested — interesting (зацікавлений - цікавий)excited – exciting (схвильований - хвилюючий)shocked – shocking (шокований - шокуючий)surprised – surprising (здивований - дивний)annoyed – annoying (роздратований - набридливий)

Номер слайду 6

  Але щоб точно запам’ятати, у якому випадку який суфікс краще вживати, пропоную вам наступну шпаргалку: Something –ing  makes you feel –ed. У неї можна легко підставляти різноманітні варіанти: Something boring makes you feel bored. Something tiring makes you feel tired. Something exciting makes you feel excited.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Любезна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
879
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку