Борошно
давайте ретельно розберемося, який тип борошна для яких цілей призначений
• Рисове • Вид борошна - це
• Кукурудзяне найважливіший
• Бобове критерій, що впливає
на смак та інші якості
• Горіхове вашої випічки.
• Гречане • Різновидів борошна
• Пшеничне існує безліч, так само
• Вівсяне як і сортів та ступенів
• Кокосове помелу.
• Соєве
|
|
Житнє борошно
• До його складу входить • Пеклеванне(найтонший також кальцій, калій, магній і помел) фосфор, вітаміни В1, В2, В9 • Сіяне
і Е • Обдирне
• Заборонено вживати при • Обойне(грубий помел) виразці шлунку (висока
кислотність). • Випічка із борошна грубого
помелу виходить найщільнішою, але саме її лікарі рекомендують для нормалізації функціонування травної системи, боротьби з запорами, регулювання рівня холестерину і попередження атеросклерозу.
• Полба свого часу стала • Спельтове борошно основою для містить багато мікро- і
культивування усіх сортів макроелементів (йод, мідь, сучасної пшениці. цинк, серен, магній, калій, натрій, а також фосфор і залізо), харчових волокон, вітаміни групи В, Н, Е і РР.
• А ще у спельті грубого помелу є триптофан найважливіша для нормальної роботи нервової системи амінокислота.
• Гречка - одна з небагатьох рослин, що не піддавалися генній модифікації і обробці
хімікатами, то розумієте, що борошно з цієї рослини не містить ані ГМО, ані шкідливих канцерогенів
• У ньому є повний набір вітамінів групи В, відповідальних за роботу нервової системи і функціонування мозку
• Вітамін РР
• Мідь
• Марганець
• Цинк
• Харчові волокна
• Незамінні кислоти
Як правильно зберігати борошно
• Термін цього зберігання на повітрі обмежується максимум 6місяцями,борошно стає прогірклим.
• Борошно боїться вологи, спека йому теж шкодить, отже зберігати його треба у сухому і прохолодному місці.
• Перш ніж прибрати борошно на полицю у шафі, потримайте його дві доби у морозильній камері. Це гарантує вам, що яйця комах, якщо вони вже були у борошні, точно загинуть.
• Ніколи не зберігайте борошно біля продуктів, що сильно пахнуть.
• Намагайтеся не змішувати свіже борошно зі старим.
Домашня робота
• Підготувати рецепт незвичайної страви з одним із видів муки , окрім пшеничної.
• Підготувати майстер клас по виготовленні цієї страви.