Презентація " Борошно"

Про матеріал
Презентація про різновид борошна та його користь. Як отримати борошно із зерна, які особливості кожного виду борошна. Де та як зберігати борошно.
Перегляд файлу

image

Борошно

давайте ретельно розберемося, який тип борошна для яких цілей призначений

           Рисове    Вид борошна - це

           Кукурудзяне     найважливіший

           imageБобове    критерій, що впливає

на смак та інші якості

           Горіхове вашої випічки.

           Гречане  Різновидів борошна

           Пшеничне   існує безліч, так само

           Вівсяне   як і сортів та ступенів

           Кокосове      помелу.

           Соєве

Пшеничне борошно

image

image

Цільнозернове борошно (Обойне)

 

лікувальне

 

        очистити наш організм від шкідливих токсинів

        зміцнює імунітет

        приводить до норми вміст кремнію

        корисне при цукровому діабеті

        сприяє зниженню зайвої ваги

Цільнозернове борошно

image

Вівсяне борошно

image

Рисове борошно

image

Кукурудзяне борошно

image

Житнє борошно

         До його складу входить Пеклеванне(найтонший також кальцій, калій, магній і помел) фосфор, вітаміни В1, В2, В9 Сіяне

            і Е                                                      Обдирне

         Заборонено вживати при Обойне(грубий помел) виразці шлунку (висока

            кислотність).                    Випічка із борошна грубого

imageпомелу виходить найщільнішою, але саме її лікарі рекомендують для нормалізації функціонування травної системи, боротьби з запорами, регулювання рівня холестерину і попередження атеросклерозу.

Лляне борошно

image

Полб'яне (спельтове) борошно

         Полба свого часу стала       Спельтове борошно основою для    містить багато мікро- і

imageкультивування усіх сортів макроелементів (йод, мідь, сучасної пшениці. цинк, серен, магній, калій, натрій, а також фосфор і залізо), харчових волокон, вітаміни групи В, Н, Е і РР.

         А ще у спельті грубого помелу є триптофан найважливіша для нормальної роботи нервової системи амінокислота.

Гречане борошно


           Гречка - одна з небагатьох рослин, що не піддавалися генній модифікації і обробці

хімікатами, то розумієте, що борошно з цієї рослини не містить ані ГМО, ані шкідливих канцерогенів

           imageУ ньому є повний набір вітамінів групи В, відповідальних за роботу нервової системи і функціонування мозку

           Вітамін РР

           Мідь

           Марганець

           Цинк

           Харчові волокна

           Незамінні кислоти


Мигдальне борошно

image

Мінеральні добрива

image

Як правильно зберігати борошно

        Термін цього зберігання на повітрі обмежується максимум 6місяцями,борошно стає прогірклим.

        Борошно боїться вологи, спека йому теж шкодить, отже зберігати його треба у сухому і прохолодному місці.

        Перш ніж прибрати борошно на полицю у шафі, потримайте його дві доби у морозильній камері. Це гарантує вам, що яйця комах, якщо вони вже були у борошні, точно загинуть.

        Ніколи не зберігайте борошно біля продуктів, що сильно пахнуть.

        Намагайтеся не змішувати свіже борошно зі старим.

Домашня робота

        Підготувати рецепт незвичайної страви з одним із видів муки , окрім пшеничної.

        Підготувати майстер клас по виготовленні цієї страви.

pdf
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
8 січня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку