Презентація. Брати Грімм. Життєвий шлях.

Про матеріал
Брати Грімм — німецькі вчені-філологи, професори та академіки Прусської академії наук, письменники, збирачі фольклору, казкарі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Брати Грімм— німецькі вчені-філологи, професори та академіки Прусської академії наук, письменники, збирачі фольклору, казкарі.

Номер слайду 2

Якоб Людвіг Грімм і Вільгельм Карл Грімм народилися відповідно 4 січня 1785 року і 24 лютого 1786 року в Ханау поблизу Франкфурта.

Номер слайду 3

В сім'ї було дев'ять дітей, лише шість з яких пережили дитинство. Вони провели своє раннє дитинство в «ідеалістичній» сільській місцевості.

Номер слайду 4

З 1790 по 1796 р. родина Грімм жила неподалік від будинку магістрату Гессен, а батько працював на принца Гессена.

Номер слайду 5

Однак коли Якобу було 11 років їх батько, Філип Вільгельм помер, і сім'я переїхала в тісну квартиру. Через два роки також помер їхній дідусь, залишивши їхню матір надіятися тільки на себе.

Номер слайду 6

Обидва брата вступили у гімназію Фрідріха в місті Кассель, а потім обидва вчилися філософії й праву в Марбурзькому університеті.

Номер слайду 7

У 20 років брати почали лінгвістичні та філологічні дослідження, які завершиться потім законом Грімм та збором і виданням народних казок.

Номер слайду 8

У 1808 р., Якоб був назначений головним бібліотекарем короля Вестфалії, а в 1812 р. брати Грімм опублікували свої перші томи казок.

Номер слайду 9

У 1830-х роках брати отримали посади в Геттінгенському університеті. Якоб був призначений професором і головним бібліотекарем в 1830 р., а Вільгельм став професором у 1835 р.

Номер слайду 10

В останні роки брати працювали над словником німецької мови – Deutsches Worterbuch – , перший том якого публікуються в 1854 році.

Номер слайду 11

Вільгельм помер у Берліні 16 грудня 1859 р., в той час як Яків продовжував роботу над словником, аж до його смерті в Берліні 20 вересня 1863 року.

Номер слайду 12

Прагнучи зберегти своєрідність народної фантазії і мови, вони першими в історії літератури почали серйозно, по-науковому вивчати усну народну творчість. Всього брати записали майже 600 легенд і оповідей, видали три книги казок, написали дослідження «Про походження мови», протягом двадцяти років вони працювали над чотиритомником «Німецькій граматики» і ін.

Номер слайду 13

Діяльність братів виходить за рамки німецької науки і культури – вони внесли великий вклад в розвиток світової культури. У справі вивчення фольклору брати Грімм були новаторами. Пізніше збирати і записувати народні мудрості почали і в інших країнах світу.

pptx
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку