Презентація "Будова серця"

Про матеріал
Презентація до уроку біології для учнів 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів. Містить ключові теорміни та поняття. Не перевантажена великою кількістю інформації. Можна використовувати під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Візьмімось за руки! Надійно і дружно Мости побудуймо Міцні дуже-дуже. Мости, що єднають Знання й уміння, Збудуймо, додавши Наснаги й терпіння. (О.В.Самаруха)

Номер слайду 3

ФОРМЕНІ ЕЛЕМЕНТИ КРОВІ Завдання: випишіть номери тільки правильних тверджень. З крові в тканинну рідину поступає кисень, вода, поживні речовини. Транспортуючи гормони, кров виконує видільну функцію. Кров належить до сполучної тканини. Кров складається з плазми і формених елементів. 9%-ий розчин солей називають фізіологічним. У плазмі домінує суха речовина. Кров знищує віруси та мікроорганізми. Еритроцити, лейкоцити та тромбоцити входять до складу плазми. До кровотворчих органів відносяться серце та легені. Сталість внутрішнього середовища – необхідна умова життя.

Номер слайду 4

«ЦИФРОВИЙ ДИКТАНТ»

Номер слайду 5

Серце – джерело життя, початок всього, сонце мікрокосмосу, від якого залежить вся сила і свіжість організму. Ніщо не може замінити серця і взяти на себе його функції… Вільям Гарвей, англійський фізіолог ХVІІ ст..

Номер слайду 6

«РОЗІРВАНА ШПАРГАЛКА». Ендокард Зовнішня оболонка серця Внутрішня оболонка серця Епікард Міокард Середня оболонка серця Навколосерцева сумка Перикард

Номер слайду 7

“Третій зайвий” Ендокард, міокард, шлуночок. Збудливість, провідність, кровопостачання. Тристулковий, півмісяцеві, чотирикамерне.

Номер слайду 8

Збудливість - це здатність серцевого м'яза сприймати зміни зовні­шнього середовища й відповідати на них збудженням

Номер слайду 9

Серце — немов своєрідний мотор: Вправно працює із ранку до ночі. Від його сили залежить життя, Воно підтримки і захисту хоче. Стреси, депресія і алкоголь — Це вороги його. З ними борися! Серцю своєму радіти дозволь, У довгожителі ти запишися! Кроки назустріч здоров'ю зробіть — І до ста років щасливо живіть! Ганна Стецько

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Видатний американськийё кардіолог Пол Вайт свого часу сказав: «Серце настільки сильне, що здатне битися до 150 років. Тому його хвороби і коротке життя — наслідок власних помилок»

Номер слайду 12

Чи знаєте ви, що… …серце за добу переганяє близько 7 тисяч літрів крові, що рівнозначно підняттю залізничного вагона на висоту 1 метра. …наше серце починає битися через чотири тижні після зачаття

Номер слайду 13

Чи знаєте ви, що… …кран на кухні повинен бути повністю відкритий протягом 45 років, щоб еквівалентно показати кількість крові, яку перекачує серце звичайної людини за життя. ...жіноче серце б'ється набагато частіше, ніж чоловіче. Жіноче серце робить за хвилину близько 78 ударів, а чоловіче всього – 70

Номер слайду 14

Серце дається людині одне. Його нічим не можна замінити. Воно виконує важливі функції, без яких живий організм існувати не буде. Бережіть його!

Номер слайду 15

ppt
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
Інкл
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку