Презентація " Будова волосся"

Про матеріал
Тема уроку: Будова , властивості та особливості волосся. План уроку 1. Волосся людини 2. Будова волосся 3. Структура і зростання волосся 4. Життєвий цикл волосся 5. Види та властивості волосся
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Будова , властивості та особливості волосся. План уроку1. Волосся людини2. Будова волосся3. Структура і зростання волосся4. Життєвий цикл волосся5. Види та властивості волосся

Номер слайду 2

Волосся - це просто чи складно? Просто - тільки на перший погляд, а насправді - швидше складно, і навіть дуже складно. Наприклад, ні для кого не секрет, що волосся живуть і вмирають - вони ростуть, а потім випадають. І на їх місці (в нормі, звичайно) виростають такі ж нові волосся.

Номер слайду 3

З точки зору фізіології, стрижень волоса, який ми бачимо - субстанція, яку можна по праву назвати живою. Він не забезпечується кров'ю, до нього не підходять нервові волокна і не приєднуються м'язи. Коли нам стрижуть волосся, ми не відчуваємо ніякого болю, волосся не кровоточать, при їх натягу не розтягується жоден м'яз. І все ж... Волосся - жива субстанція, здатна до самовідтворення. Живі клітини, які розмножуються з величезною швидкістю, знаходяться в корені волосся, залегающем глибоко в дермі.

Номер слайду 4

Приблизний хімічний склад здорового волосся такий:15% води,6% линидов,1% пігменту,78% білка. Якщо волосся піддавалися хімічним або фізичним впливам, якщо виявляються ті чи інші захворювання, склад волосся може змінюватися. Наприклад, при частому фарбуванні і хімічній завивці, безграмотному підборі засобів для догляду за волоссям, зловживанні термічними методами укладання волосся можуть втрачати великий відсоток вологи. У цьому випадку необхідно підбирати якісні засоби для догляду за волоссям, які відновлюють нормальний рівень вологості.

Номер слайду 5

Структура і зростання волосся. Волосся виростають приблизно на 1-2 сантиметри за місяць. Зростання нового волосся починається від волосяного сосочка, який знаходиться в основі волосяної цибулини. Клітини діляться і розмножуються всередині коркового речовини (воно утворюється середньою частиною цибулини) - ця зона, прилегла безпосередньо до волосяного сосочку, називається матриксом.

Номер слайду 6

Життєвий цикл волосся. Життєвий цикл волосся складається з трьох стадій, його тривалість коливається від 2 до 5 років. Кожен волосяний фолікул генетично запрограмований на виробництво приблизно 25-27 волосся. Кожен волосся живе за своїм "індивідуальним графіком", а тому різні волосся в один і той же час знаходяться на різних стадіях свого життєвого циклу: 85% волосся знаходиться у фазі активного росту (анагену), 1% у фазі спокою (катагену) і 14 % - у стадії випадіння (телогену).

Номер слайду 7

Види та властивості волосся. Тіло людини покриває волосся трьох видів:·        пушкове росте на всьому тілі, його немає тільки на долонях, підошвах і губах. Це тонке м'яке волосся, яке не має пігменту та незабарвлене;·        щетинисте —- короткі волоски завдовжки 1-2 см, до них належать вії та брови;·        довге — товсте волосся нормальної довжини, росте на голові, обличчі, та на поверхні тіла у чоловіків.

Номер слайду 8

Тривалість життя волосся різних видів неоднакова. Довге волосся живе 5-7 років, щетинисте — 1 місяць. У нормі щодоби постійно випадає від 50 до 150 волосин. Оскільки на кожній ділянці шкіри волосся знаходиться у різних фазах росту, то воно не випадає одночасно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нежигай Оксана Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2021
Переглядів
7152
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку