Презентація "БУДОВА ЗЕМЛІ - ЛІТОСФЕРА"

Про матеріал
Презентаційна робота з теми "Будова землі - Літосфера" яскраво та стисло розповість тему учням 6 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІТОСФЕРАГлазков. Владислав. Володимирович

Номер слайду 2

На Землі виділяють наступні оболонки планети: 1. Гідросфера. 2. Літосфера. 3. Атмосфера. 4. Біосфера.

Номер слайду 3

Літосфера – це тверда оболонка Землі, що включає земну кору і верхню частину мантії. Літосфера грає велику роль в житті людини, адже це територія, на якій мешкають люди, вони будують будинки і різні споруди, використовують надра Землі, добуваючи різні корисні копалини, які використовуються в багатьох галузях народного господарства і підвищення добробуту людини Земля має шарувату будову. Виділяють три великих шари: 1. Земна кора. 2. Мантія. 3. Ядро.

Номер слайду 4

У міру просування вглиб Землі збільшуються температура і тиск. У центрі Землі знаходиться ядро, його радіус близько 3500 км, а температура понад 4500 градусів. Ядро оточене мантією, її товщина близько 2900 км. Над мантією розташована земна кора, товщина її коливається від 5 км (під океанами) до 70 км (під гірськими системами). Земна кора - найтвердіша оболонка. Речовина мантії знаходиться в особливому пластичному стані, ця речовина під тиском може повільно текти.

Номер слайду 5

Земна кора – верхня частина літосфери, зовнішня тверда оболонка Землі. Земна кора складається з гірських порід і мінералів. Виділяють два типи земної кори: 1. Континентальна (вона складається з осадового, гранітного і базальтового шарів). 2. Океанічна (вона складається з осадового і базальтового шарів).

Номер слайду 6

На мантію припадає 67% всієї маси Землі і 87% її обсягу. Виділяють верхню і нижню мантію. Речовина мантії може переміщатися під тиском. Внутрішнє тепло від мантії передається до земній корі.

Номер слайду 7

Ядро – найглібша частина Землі. Віділяють Зовнішнє рідке ядро ​​и Внутрішнє тверде ядро.

Номер слайду 8

Велика частина земної кори покрита водами океанів і морів. Континентальна земна кора набагато більше океанічної і має три шари. Верхня частина земної кори нагрівається сонячними променями. На глибині понад 20 метрів температура практично не змінюється, а потім зростає.

Номер слайду 9

Доступніше всього для вивчення людиною – верхня частина земної кори. Іноді роблять глибокі свердловини для вивчення внутрішньої будови земної кори. Найглибша свердловина – глибиною більше 12 км. Допомагають вивчати земну кору і шахти. Крім того, внутрішню будову Землі вивчають за допомогою спеціальних приладів, методів, знімків з космосу і наук: геофізики, геології, сейсмології. Кольська надглибока свердловина - найглибша свердловина в світі ...

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

pptx
Додано
10 вересня 2021
Переглядів
1303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку