Презентація "Чарівник Смарагдового міста"

Про матеріал
Презентація для узагальнюючого уроку по темі "Звичайні дроби". Урок розроблений на основі книги "Чарівник Смарагдового міста"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнюючий урок з теми: „Звичайні дроби”Вчитель математики Люта І. Ю. «Чарівник Смарагдового міста»

Номер слайду 2

Мета: повторення і систематизація знань учнів з теми „Звичайні дроби: правильні і неправильні дроби; порівняння дробів; додавання і віднімання дробів з однаковими знаменниками; мішані числа”; розвиток логічного мислення, пошукової пізнавальної активності учнів, кмітливості, наполегливості; виховання в учнів відповідальності за свої знання, за успіхи свого колективу.

Номер слайду 3

Французький математик, фізик і філософ Блез Паскаль вважав: “Предмет математики такий серйозний, що не варто нехтувати нагодою робити його трохи цікавішим”

Номер слайду 4

В полоні у людожера. Шаблезубі тигри. Макове поле. Летючі мавпи. В полоні у злої Бастінди. В гостях у Гудвіна. Виконання всіх бажань.

Номер слайду 5

В полоні у людожера

Номер слайду 6

Порівняйте числа:  Їжачки Світлячки 𝟏𝟑𝟏𝟔 і 𝟏𝟎𝟏𝟔   ; 1) 𝟗𝟏𝟕 і 𝟏𝟒𝟏𝟕 ;𝟏𝟒𝟏𝟓 і 1 ; 2) 𝟏𝟗𝟐𝟎 і 1;𝟑𝟒𝟐𝟗 і 1; 3) 𝟏𝟓𝟏𝟒 і 1. 

Номер слайду 7

Шаблезубі тигри

Номер слайду 8

Виконати дії:Їжачки Світлячки 1) 𝟐𝟒𝟑𝟕 - 𝟖𝟑𝟕 + 𝟏𝟏𝟑𝟕 ; 1) 𝟒𝟐𝟗 + 𝟖𝟐𝟗 - 𝟐𝟐𝟗;2) 3𝟕𝟏𝟏 + 6𝟑𝟏𝟏 - 5𝟓𝟏𝟏 ; 2) 9𝟏𝟏𝟏𝟔 + 4𝟑𝟏𝟔 - 2𝟐𝟏𝟔 ;3) 1 - 𝟕𝟏𝟓 ; 3) 1 - 𝟏𝟔𝟐𝟓 ;4) 5𝟑𝟖 - 2𝟓𝟖 4) 4𝟏𝟏𝟔 - 2𝟐𝟏𝟔 

Номер слайду 9

Макове поле 

Номер слайду 10

Розв’язати задачу:Їжачки У класі 32 учні, з них 𝟑𝟖 становлять хлопчики. Скільки хлопчиків навчається в цьому класі? Світлячки У парку ростуть 180 дерев, з них 𝟕𝟗 становлять каштани. Скільки каштанів росте в цьому парку? 

Номер слайду 11

Летючі мавпи 

Номер слайду 12

Розв’язати задачу: Їжачки Купили 6 кг шоколадних цукерок, що становить 𝟑𝟖 усіх куплених цукерок. Скільки цукерок було куплено? Світлячки За день робітник зробив 54 деталі, що становить 𝟗𝟏𝟒 його завдання. Скільки всього деталей повинен зробити робітник? 

Номер слайду 13

В полоні у злої Бастінди 

Номер слайду 14

Перетворити у мішане число: Їжачки Світлячки 1) 𝟏𝟏𝟑; 1) 𝟏𝟓𝟖; 2) 𝟐𝟑𝟔. 2) 𝟖𝟗𝟐𝟑. Записати у вигляді неправильного дробу:Їжачки Світлячки1) 4𝟑𝟏𝟏; 1) 4𝟒𝟓;2) 6𝟏𝟓𝟒𝟎 2) 5𝟏𝟐𝟐𝟓  

Номер слайду 15

В гостях у Гудвіна

Номер слайду 16

Розв’язати задачу:Їжачки Бригада робітників спланувала за три дні відремонтувати дорогу: за перший день - 𝟖𝟏𝟗 дороги, за другий - 𝟕𝟏𝟗, а за третій - 𝟔𝟏𝟗. Чи зможуть вони реалізувати свій план? Світлячки Фермер вирішив виділити під картоплю - 𝟗𝟐𝟎 городу, під моркву - 𝟓𝟐𝟎 , під буряк - 𝟒𝟐𝟎 . Чи зможе він реалізувати свій план? 

Номер слайду 17

Виконання всіх бажань

Номер слайду 18

Домашнє завдання: скласти задачу на 3 дії на додавання та віднімання звичайних дробів

Номер слайду 19

Дякую за увагу!!!

pptx
Додав(-ла)
Люта Ірина
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
15 березня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку