Презентація "Читання інформаційних знаків. Створення власних. Орієнтування за допомогою інформаційних знаків та позначок на цифрових пристроях і у доступному середовищі"

Про матеріал
Урок інформатики у курсі "Я досліджую світ" для 2 класу НУШ допоможе краще засвоїти тему уроку, налаштує другокласників на активну роботу. За допомогою різних видів завдань викладення нового матеріалу, полегшить краще орієнтування в полі інформаційних знаків та позначок, які людство використовує у повсякденному житті. Підготує учнів до практичної роботи за комп'ютером.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Читання інформаційних знаків. Створення власних. Орієнтування за допомогою інформаційних знаків та позначок на цифрових пристроях і у доступному середовищі.

Номер слайду 2

Гра «Так - Ні»1. В комп’ютерний клас потрібно забігати в брудному взутті та у верхньому одязі.2. Включати комп’ютер без дозволу вчителя.3. Руки повинні бути чистими та сухими.4. Можна приносити з собою їжу.5. Обов’язково самостійно потрібно усунути неполадки в роботі комп’ютера. Повторення правил поведінки та техніки безпеки

Номер слайду 3

Мотивація уроку

Номер слайду 4

Розгадай ребус…

Номер слайду 5

Розгадай ребус…

Номер слайду 6

Вивчення нового матеріалуІнформація – це все нове, що ми дізнаємось про навколишній світ.Інформація буває: зорова, нюхова, тактильна (на дотик) звукова, смакова.Інформація допомагає нам досягати успіху!

Номер слайду 7

Інформація безкінечна!

Номер слайду 8

То як інформація надходить до нас?Послухати новини. Прочитати книгу. Послухати пояснення вчителя. Прочитати розклад уроків. Почути прогноз погоди. Інформація надходить до нас за допомогою повідомлень.

Номер слайду 9

Що ж таке повідомлення? Повідомлення – це звуки, жести, умовні сигнали. Повідомлення за способом сприйняття поділяються на типи:а) слухове повідомлення б) дотикове повідомлення в) смакове повідомленняг) зорове повідомленняд) нюхове повідомлення

Номер слайду 10

Які ж способи подання повідомлення нам відомі…

Номер слайду 11

Деякі повідомлення необхідно захищати. Захист повідомлень — це процес створення умов, що не допускають втрати, пошкодження, доступу без дозволу або зміни повідомлень.

Номер слайду 12

В інформатиці, для захисту інформації, використовують дві цифри – 0 (хибність) і 1 (істинність).

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Приклади інформаційних знаків для захисту інформації. Інформаційні знаки – це умовні позначення

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Розглянемо деякі способи захисту інформації. УФКЄЛЦЗахищене (закодоване) слово. Умова: зміщення праворуч на 4 позиціїРозкодоване слово. ПРИВІТЯк захищав інформацію Гай Юлій Цезар 100-44 рр. до н. е.

Номер слайду 20

Ще один спосіб захисту інформації – це жестова мова. Завдання. Подай своє ім’я жестовою мовою.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Фізкультхвилинка

Номер слайду 23

Дякую за увагу!Для закріплення матеріалу, виконайте інтерактивні завдання!!!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Відступіть 7 клітинок зверху, 1 зліва і поставте крапку.2 кл. вправо, 1 вверх, 5 вправо, 1 вверх, 1 вправо,1 вверх, 1 вправо, 1 вверх, 1вправо, 1 вверх, 1 вправо, 1 вверх, 1 вправо,4 вправо, 1 вниз, 1 вліво, 1 вниз, 1 вліво, 1 вниз, 1 вліво, 1 вниз, 1 вліво, 1 вниз, 1 вліво, 1 вверх, 1 вправо, 4 вправо,1 вверх, 1 вправо, 1вверх, 1 вправо, 1вверх, 1 вправо,4 вниз, 1 вліво, 1 вниз, 6 вліво, 1 вниз, 1 вправо, 1 вниз, 1 вправо, 1 вниз, 1 вправо, 1 вниз, 1 вправо, 1 вниз, 1 вправо,4 вліво, 1 вверх, 1 вліво, 1 вверх, 1 вліво, 1 вверх, 1 вліво, 1 вверх, 1 вліво, 1 вверх, 1 вліво, 1 вверх, 1 вліво,7 вліво, 1 вверх, з`єднати в початковій точці. Розфарбувати літачок сірим, блакитним або зеленим кольором, кабіну пілота не зафарбовувати.  Графічний диктант

Номер слайду 28

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку